ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tarımda bir yıllık değerlendirme
Tarımda bir yıllık değerlendirme
Çelebi gazetecileri ağırladı
Çelebi gazetecileri ağırladı
A.Gazi’de bıçaklı kavga
A.Gazi’de bıçaklı kavga
Vali Çiftçi’ye İdareciler Günü jesti
Vali Çiftçi’ye İdareciler Günü jesti
Palandöken’de tarihi eser operasyonu
Palandöken’de tarihi eser operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
20 Aralık 2010 Pazartesi - 02:03

KKEF, tercihlerde ön sırada

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, “Fakültemizde torunlarını yetiştirdiğimiz öğretmenlerimize vefa borcumuzu da ödemiş oluyoruz.” dedi.

KKEF, tercihlerde ön sırada

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, “Fakültemizde torunlarını yetiştirdiğimiz öğretmenlerimize vefa borcumuzu da ödemiş oluyoruz.” dedi.
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF), Erzurum’da en çok tercih edilen fakülte olmasının yanında, öğrenci sayısının her yıl artmasıyla da dikkat çekiyor.
//EĞİTİMDE ÇAĞDAŞ KALİTE VE VERİMLİLİK HEDEFİ
KKEF Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, üstün nitelikli öğretmenler yetiştirmenin yanında, genel eğitim ve özel öğretim alanlarında bilimsel araştırmalar yaparak, ülkedeki ve dünyadaki eğitim sorunlarının çözümüne katkıda bulunup, ulusal ve uluslararası düzeyde bir fakülte olmayı amaçladıklarını söyledi. Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin, Erzurum’da en çok tercih edilen ve öğrenci kabul eden fakültelerden birisi olduğunu kaydederek, “Esasen fakültemizde bizleri yetiştiren öğretmenlerimizin torunları öğrenim görüyor. Onlara gösterdiğimiz ilgi, ihtimam ve özveriyle, aslında öğretmenlerimize olan vefa borcumuzu da ödemeye çalışıyoruz.” diye konuştu.
//EĞİTİM FAKÜLTESİ MARKA OLMA SÜRECİNDE
Eğitim fakültelerinin, yükseköğrenim sürecinde çok büyük ve önemli bir misyon yüklendiğini kaydeden Dekan Yıldırım, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin de, eğitim hizmetlerinin bel kemiğini oluşturduğunu dile getirdi. Bugüne kadar sayısız öğretmen yetiştiren Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde, bilimsel anlayışlı, çağdaş, demokrat, üretken, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı olup çözüm üreten öğretmenlere duyulan ihtiyacın farkında olduklarını kaydeden Yıldırım, “Fakültemizde, değişen koşullara uyum gösterebilen, geleceğe yönelik hedefleri olan, ekip çalışması liderlik ve iletişim becerilerine sahip öğretmenler yetişiyor. İletişim ve eğitim teknolojilerini kullanabilen, farklı bilim dalları arasında ilişki kurabilen ve bilgilerini farklı alanlara uygulayabilen, kültüre ve sanata duyarlı, çeşitliliği bir zenginlik olarak algılayan, teori ile uygulamayı birleştiren eğitimcileri mezun ederek, yetişen neslin önünde de, yeni ufuklar açmaya çalışıyoruz.”
//“AKTİF ÖĞRENME YAKLAŞIMI”
Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin, çalışanları, mezunları, öğrencileri ve öğrenci velileri ile ortak hedef ve sorumlulukları paylaşan bir kurum olduğuna dikkati çeken Dekan Prof. Dr. Ali Yıldırım, bu kurumun mensuplarının mutluluğunun, mesleki üretkenlikte aramayı temel yaşam felsefesi olarak benimsediğini ifade etti. Toplam kalite yönetimi anlayışını benimseyen bir eğitim kurumu olarak öğrenciyi, öğrenme etkinliğinin odağı olarak kabul ettiklerini anlatan Yıldırım, “Öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın mutluluğunu ön planda tutan, insan merkezli bir yaklaşımla eğitim etkinliğimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz.  Öğrenmenin öğretenden çok öğrenenin aktif olmasını gerektiren bir etkinlik olduğuna inanıyoruz. Günümüz eğitiminin yükselen değerleri de aktif öğrenme yaklaşımı çerçevesinde şekillenmekte; öğretim süreçlerinde yaşam boyu öğrenme beceri ve alışkanlığı kazandıracak problem çözme, projeye dayalı öğrenme, işbirlikli öğrenme, buluş yoluyla öğrenme gibi aktif öğrenme modelleri uygulanmaktadır. Daha etkili ve verimli yani bireyi kurumu ve toplumu amaca ulaştıracak eğitim yaklaşımının aktif öğrenme olduğunun bilincindeyiz.” şeklinde konuştu.
//YILDIRIM, ÖĞRENCİLERİNE TAVSİYELERDE BULUNDU
Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin, yönetimi, akademik ve idari kadrosuyla nitelikli bir hizmet sunmayı amaçladığını belirten Prof. Dr. Yıldırım, öğrencileri de, kendi öğrenme süreçlerinin yönetim ve sorumluluğunu üstlenmeye, kurumun değerlerini, misyonunu ve ülküsünü paylaşmaya davet ettiklerini söyledi. Dekan Prof. Dr. Yıldırım, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’ndeki birbirinden ayrı 10 bölümde öğrenim gören öğrencilere ise, şu tavsiyelerde bulundu: “Fakültemizi sizi yaşama hazırlayan bir kurum olarak değil, yaşamın kendisi olarak algılamalı ve değerlendirmelisiniz. Bu süreçte sizin kendisine aktarılanları alan ve sonra onları tekrarlayan edilgin birer alıcı değil, öz düzenlemeli, araştıran, eleştirel ve yaratıcı düşünebilen bireyler olarak sürece aktif olarak katılmanız son derece önemlidir. Öğrenme birikim gerektiren bir süreçtir. Önceden öğrendiklerini yeni öğrendikleriyle birleştirip, yeni bilgi üretmede kullanamayan, öğrendiklerini anlamlandıramayan öğrenenin amacına asla ulaşamayacağını unutmayınız. Ayrıca fakültemizdeki ve üniversitemizdeki kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikleri de eğitiminizin bir parçası olarak değerlendirmelisiniz.”
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tec dağlı 30 Aralık 2010 Perşembe 08:58

Sen önce, okuma yazmayı öğren, ondan sonra yaz.İlkokul öğrencileri dahi,duy gularını senden çok güzel ifade eder.Sen önce yazdıklarımı cevapla, sonra konuş. Ben senin, böyle geri zekalı bir insan cık olduğunu bilmiyordum.

Yorumu oyla      6      4  
tic dağlı 28 Aralık 2010 Salı 11:05

tekrar ediyorum: olumsuz şeyleri hep birlikte eleştirelim. Ama genel ülke sorunlarını burada takdir edilesi çalışmalar yapan insanların sırtına yüklemeye çalışmak İNSANA yakışmaz... sen ön yargılısın bi daha sana yazmayacam, değmez...

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı-b 28 Aralık 2010 Salı 09:58

ülkenin masalları,ninnileri,türküleri ve etnoğrafyası derlenmeyi bekliyor. Almanlar bu işi,taa 1950'lerde yaptılar. Bakınız bu güzelim dilimiz,yerlerde sürü nüyorlar.Bunu görüyorlar,bu güzel dili bu tasalluttan kurtarmak için,bugüne kadar ne yaptılar?Hiçbir şey.Neye ön ayak oldular?Hiçbir şeye.Bunları iyice muhasebe et,öyle konuş.Avukatlık yapma. Ben insanım elhamdülillah.Siniri bırak. Bir büyük düşünür, "Sinir köpeklerin özelliğidir." der.Unutma,"Bir gün su içeceğin çeşmeye, çamur sıçratma." Muhammed İbni Vasi de"Dili korumak,altın ve gümüşü korumaktan daha zordur." buyu rur.Hz Ali (R.A.)Efendimiz de "Söz ilaç gibidir;azı yaşatır,çoğu öldürür."buyura rak,az konuşmamızı emreder.Ebu Hazım Mekkî Hazretleri de " İnsan,ayağını bas tığı yerden çok,diline dikkat etmeli dir."buyurarak,söylenen sözlere dikkat edilmesini salık verir.Yoksa gelecekleri benimsemek zorunda kalır.Mevlânâ,"İnce sözler,keskin kılıca benzer.Kalkanın yoksa geri dur."buyururlar.

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı-a 28 Aralık 2010 Salı 09:26

tic dağlı rumuzuyla yazan vatandaş!Eğer beni kasdediyorsan,benim rumuzum 'tec dağlı'eğer okuyamıyorsan,sana okuma yazma ve diksiyon kursu verebilirim.Ki benim branşım.Bu muhalefet etmek değil, eleştirmektir.Bu iki kavramı birbirine karıştırma.Sizin,kavramları ayırt edememe gibi bir bilgisizliğiniz de var.Gerekirse bunu da öğreterek gidebili riz.Siz bu şehirin eğitiminin ne halde olduğunu hiç görmüyor musunuz?Bunda en büyük etmen üniversitedir.Bu üniversite de görevini yapmıyor.Siz halen daha,üni versitenin asli görevinin,akademik bilgi leri vermek olduğunu söyleyecek kadar cahilsiniz.Halbuki bu, üniversitenin 4.,5. asli görevidir.Bu üniversiteler yıllardan beri,bu ülkede ezberci eğitimi verdiler.Sorgulayan,araştırılan,düşünü len batı ülkelerinin eğitimini vereme diler,çünkü o eğitim,yatmak değil,büyük bir başarı ve özveri ister.Takdir edilen eğitimleri hangisidir?Kariyer almak için tez hazırlamaksa onu mezuniyet tezi olarak öğrenciler de yapıyor.Bak efendi! Bu

Yorumu oyla      6      4  
tic dağlı 27 Aralık 2010 Pazartesi 23:00

olumlu işlere bari muhalefet etme. Bu Fakültenin tercih edilir olması seni niye rahatsız ediyor. Tabii ki olumsuz şeyleri hep birlikte eleştirelim. Ama genel ülke sorunlarını burada takdir edilesi çalışmalar yapan insanların sırtına yüklemeye çalışmak İNSANA yakışmaz...

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı-2 20 Aralık 2010 Pazartesi 10:12

duymuyor musunuz? Üniversite olarak sizin göreviniz,saltanat sürmek değil, yerlerde sürünen,bu şehrin;Iğdır'ın, Şırnak'ın,Ardahan'ın üzerindeki eğitimi ni,Bursa'nın,İzmir'in,Aydın'ın eğitimi seviyesine çıkarmaktır.Bu martavalları bırakın.Çalışın,başarılı olun.Devlet me muru zihniyetiyle çalışmayı ve böyle öğ renci yetiştirmeyi bırakın artık,bir zah met.Gelişmiş,çağdaş,medeni,üreten,satan, zengin olan ülkeleri örnek alın.Onlar gibi olun.Bu,kuru,boş,safsata lafları da bırakın.İcraat yapın.O kaynakları,boş in şaatlara ve tefrişlere israf etmeyin.Dip lomalı işsizler yerine,ihtisas dallarına göre ihtisas eğitimi verin.Güzel kampüs ler yapıyorsunuz.Bu fiziki mekanlar çok da önemli değil.Harvard'ın kampüsü, sizin kampüsünüzden ve bu ülkedekibirçok üniversitenin kampüsünden çok kötü.Ama eğitimi,billur gibi ışıl ışıl.Eğitimi,öğ rencisi ve öğretim üyeleri çok kaliteli. Mükemmel,dünyayı hayran bırakıyor.Ya siz? Ya sizin lokomotif göreviniz? Hah, hah,haaaaah!Kusursuz saltanat.

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı-1 20 Aralık 2010 Pazartesi 09:44

Hoca Efendi,bırak bu hikayeleri de ger çeği söyle.Bu ülkenin kalkınması için kaliteli eğitim şart.Diploma vermek önem li değil.Yaptığınız ezberci bir eğitim. Orada bunu yapıyorsunuz.Siz o öğrencile ri pratik bilgilerle donatamadığınız için,onlar da orada aldıkları bu ezberci ve nakli anlatımı,aynen okullarda uygulu yorlar.80 yıldır,"Kellim kellim layenfe" "Bizim oğlan bina okur,döner döner yine okur" deniyor,eğitimimiz,bir arpa boyu yol alamıyor.Bu kısır döngü de sizin saltanatınızla,böyle sürüp gidiyor.Bu saltanatınızı kapatmak için,hatalarınızı da örtmek için,bu kuru ifadelere sığını yorsunuz.Sonra da dönüp vatandaşa, bu millete, sözde birşeyler yaptığınızı an latıyorsunuz.Bakınız,bu şehir 30 yıldır ÖSS ve SBS(yeni oldu)de 62.64.59.58.sıra larda.Hani siz birşeyler yaptığınızı söy lüyorsunuz.İşte durum ortada.Peki siz bu şehirde,lokomotif görevi yapmak için var olmanız gerekirken perişan durum malum.Bu şehrin bir üniversitesi olarak bu durumdan siz hiç rahatsızlık

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilere, çağın vebası anlatıldı
Erzurum’un Tekman ilçesinde eğitim- öğretim gören öğrencilere fotoğraf ...
SYDV’den öğrencilere kurs desteği
Oltu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Milli Eğitim ...
YİBO öğrencilerine yangın eğitimi
Pazaryolu 75. Yıl Yatılı ilköğretim Bölge Okulunda (YİBO) düzenlenen yangın ...
 
‘Onların da Güzel Anıları Var’
Ağrı’nın Eleşkirt ilçesindeki çeşitli okullarında öğrenim gören 20 öğrenci, ...
Üniversiteliler gelecek kaygısı içinde
Yapılan bir araştırma, üniversite öğrencilerinin, en büyük sorununun gelecek ...
Camın gizemini, ustasından öğrendiler
Cam üfleme sanatının yaşayan ustalarından Veysel Gümüş, Özel Aziziye Eğitim ...
 
Eğitime projeli destek
Erzurum’da eğitime yönelik olarak hazırlanan projelere her gün bir yenisi ...
Tarihimizi çizgiye dökemedik
Yrd. Doç. Tacettin Şimşek, “Avrupa ülkeleri ve Amerika’da çizgi filmler ...
Anasınıfı miniklerine tarih bilinci
Yakutiye Tatbikat İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri Atatürk Evini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Tanınmanın Tüneli
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Palandöken’in Bembeyaz Cazibesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
“Merhamet” Politikası ve Terör
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Kağıt gazete dönemi bitti!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva