ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum liderliğe abone oldu
Erzurum liderliğe abone oldu
 Büyükşehir bütçe performansında bölge lideri
 Büyükşehir bütçe performansında bölge lideri
Şimşek: ‘DAP bölgesi yüzde 80 büyüdü’
Şimşek: ‘DAP bölgesi yüzde 80 büyüdü’
Erzurumspor Kutlu ile Mutlu süreçte
Erzurumspor Kutlu ile Mutlu süreçte
Erzurumspor’dan 4 sezonun en iyi 2. performansı
Erzurumspor’dan 4 sezonun en iyi 2. performansı
HABERLER>GUNCEL
12 Kasım 2007 Pazartesi - 00:00

KANSER RİSKİNİ AZALTAN ÜRÜNLER

Erzurum İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve İl Kanser Koordinatörü Dr. Siyami Kotan, kanserden korunmak için önerilerde bulundu.

KANSER RİSKİNİ AZALTAN ÜRÜNLER

KANSER RİSKİNİ AZALTAN ÜRÜNLER Erzurum İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve İl Kanser Koordinatörü Dr. Siyami Kotan, kanserden korunmak için önerilerde bulundu. Kanserden koruyucu rolü olan öğeler ve bu öğelerin bulunduğu besinlere değinen Kotan, “Soya fasulyesi, mercimek, kuru fasulye, nohut, taze fasulye, ve bezelyede proteaz inhibitörleri(kanseri engelleyiciler), meyveler, ceviz, fıstık ve fındık gibi yiyeceklerde antioksidanlar, turunçgil, kayısı, kara dut, kızılcık, kiraz, vişne, kuş üzümü ve diğer meyvelerde biyoflavonlar, lahanalar, karnabahar, ıspanak, pazı, turp ve pancar yaprakları, şalgam vb. yiyeceklerde özel koku ve tat veren öğeler, sarımsak, soğan ve pırasada kükürtlü öğeler bulunuyor”dedi. Dr.Kotan, sigara içenler, çevre kirliliğine maruz olanlar ve kanser riski yüksek olan bireylerin bu besinleri sıklıkla tüketmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi. “KANSER RİSKİNİ ARTIRAN BESİNLER” Kanser riskini artıran faktörleri ayrıntılı bir şekilde açıklayan İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve İl Kanser Koordinatörü Dr. Siyami Kotan, yaşlı koyun, sığır, keçi ve tavuk etleri, domuz eti, domuz pastırmasının kanser riskini artıran faktörler arasında yer aldığını belirtti. Son zamanlarda özellikle gençlerin yeme alışkanlığı olan hamburger, sucuk,salam, sosis gibi yiyeceklerin de kanser için ciddi risk oluşturduğuna da değinen Kotan, “Tereyağı, iç yağı, yağda kızartılmış, tuzlanmış, tütsülenmiş besinler, nitrit, nitrat eklenmiş besinler, ateşe çok yakın pişirilmiş kebapların” kanser riskini artıran nedenler arasında yer aldığını vurguladı. “KANSER RİSKİNİ AZALTAN BESİNLER” Kanser hastalığını bazı besinler sayesinde azaltabileceğimizi belirten Dr. Kotan, soğan, sarımsak, lahana, havuç, ıspanak, marul, kıvırcık, salatalık, pazı, asma yaprağı, karnabahar, pırasa, şalgam, turp, maydanoz, tere, nane, roka, biber, taze-kuru fasulye, bezelye, bakla, mantar, bakla, mantar, patlıcan, enginar, kabak, yenebilen otlar, domates, pancar ve bamya gibi sebzelerin kanser riskini azaltan sebzeler olduğunu belirtti. “KANSER RİSKİNİ AZALTAN MEYVELER” Portakal, greyfurt, limon gibi turunçgillerin kanser riskini azalttığını vurgulayan Kotan, “ Kuşburnu, böğürtlen, kızılcık, elma, armut, ayva, erik, kiraz, vişne çilek, kavun, karpuz, üzüm, incir, nar, dut, muz, hurma, yeni dünya gibi meyveler kanser riskini azaltır”şeklinde konuştu. Leblebi, kestane, badem, fındık, fıstık, ceviz gibi kuru yemişlerin de kanser riskini azaltmada faydalı olduğunun hatırlatan Siyami Kotan, “Tahıllar olarak kepekli ekmek, çavdar ekmeği, bulgur ve yarma tüketilmelidir.”önerisinde bulundu. Kotan, hayvansal besinler olarak da karaciğer, böbrek, yürek, yumurta, yağsız peynir, çökelek, yoğurt tüketilmesi gerektiğini anlattı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DOĞAL ÜRÜNLER, ŞİFA KAYNAĞI
Erzurum İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve İl Kanser Koordinatörü Dr. Siyami ...
KAR BEREKETİYLE GELDİ
Erzurum, Kar Terminolojisi'nin Uzak, Yakın Doğu, Asya ve Avrupa'daki tek ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ERZURUM BEYAZ ÖRTÜYE BÜRÜNDÜ Erzurum'da dün sabah saatlerinde ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
PALANDÖKEN REKORA GİDİYOR Türkiye'nin gözde kış turizm merkezlerinden ...
Atatürk panelle anlatıldı
Atatürk'ün ebediyete intikalinin 69. yıldönümü nedeniyle Erzurum'da Atatürk ...
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KÜÇÜKLER;
ATATÜRK İLKELERİ'NİN BEKÇİSİYİZErzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ...
 
PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANI BİRDAL
CUMHURİYETİ ÇAĞDAŞ MEDENİYETLER SEVİYESİNE ULUŞTIRMAK HEPİMİZİN GÖREVİPalandöken ...
KAZIM KARABEKİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN:
Atatürk ölümsüz bir liderdir Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun ...
DADAŞKENT BELEDİYE BAŞKANI YAYLALI:
HEDEFİMİZ, ATATÜRK’ÜN HEDEFLERİDİR Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hırsızlığa ‘zulüm’ dedikleri yerden buyurun!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva