ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>TÜRKİYE
22 Haziran 2014 Pazar - 12:12

Irak Türkmenlerine Yardım Kampanyası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı

Irak Türkmenlerine Yardım Kampanyası

TÜRKER BEKTAŞ

ANKARA (İHA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, “Ramazan’ın kutlu ve bereketli ikliminde otellerde, restoranlarda lüks ve gösterişli iftar programları düzenlemek yerine Türkmenlere el uzatılmasını, Türkmenlere umut olunmasını temenni ediyorum” dedi.

Irak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyası hakkında yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dost ve kardeş ülke Irak’ın ağır, kanlı ve sancılı bir iç kargaşa ortamından geçtiğini, çok tehlikeli sonuçlara neden olacak bunalım şartlarını yaşadığını belirtti. Irak’ta mezhep temelli bölünmenin ve etnik odaklı parçalanmanın kıyısına geldiğini ifade eden Bahçeli, Irak’ta ortak akıl, ortak payda, ortak irade ve ortak değerlerin kırılma noktasına kadar büküldüğünü kaydetti.

“MUSUL, KERKÜK VE TELAFER İNSANLIKTAN ÇIKMIŞ VAHŞİLERİN HEDEFİNDEDİR”

Bahçeli, “Tarihi ve kültürel bağların yanısıra, komşuluk hukukuyla da ilişkilerimizi kurumsallaştırdığımız Irak’ın bugünkü acınası hali bölgesel dengeleri alt üst edecek niteliktedir” dedi.

Irak’ta birlikte yaşama duygusunun hasar aldığını, huzur ve güvenliğin vahim derecede zayıfladığının altını çizen Bahçeli, “IŞİD terör örgütü Irak topraklarını işgal etmekle kalmamış, pamuk ipliğine bağlı sosyal dokuyu ve hassas siyasal bütünlüğü de sarsmıştır. Özellikle Irak Türkmenleri can çekişmekte; açlık, yoksulluk ve vahşi saldırılarla boğuşmaktadır. Musul, Kerkük ve Telafer başta olmak üzere Türkmeneli silahların gölgesinde, insanlıktan çıkmış vahşilerin hedefindedir. Soydaşlarımızın yüreği kan ağlamakta, mağduriyetleri her geçen gün artış göstermektedir. Şu an Türkmen illeri istilacılar tarafından acıya ve zulme mahkum edilmektedir. Mazlum soydaşlarımız göçe zorlanmakta, yerinden yurdundan edilmektedir. Türkmenlerin birebir muhatap kaldığı bu acıklı ve yürek burkucu manzaraya tahammül etmek, sineye çekmek, görmezden gelmek hiçbir vicdan sahibinin harcı olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“TÜRKMENELİ’NE VE TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTIK”

Büyük Türk milletinin soydaşlarının dramına, bir dilim ekmeğe hasret çeken muhtaçlıklarına sessiz kalmayacağını ve kalamayacağına dikkat çeken Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:

“Milliyetçi Hareket Partisi Türkmenlerin çığlığına, sızısına, yardım ve destek isteyen nidasına duyarsızlık göstermeyecektir. Kaldı ki, aksi bir durum var oluş gayemizi inkar anlamına gelecektir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Türkmeneli’ne ve aziz Türkmen kardeşlerimize çok acil yardım eli uzatılmasını ısrarla dillendirdik, defalarca gündeme getirdik. Gelecek hafta karşılayacağımız mübarek Ramazan ayında milletimizin kardeşlik, dayanışma, acıları ve sorunları paylaşma azmiyle Türkmenleri yalnız ve çaresiz bırakmayacağına yürekten inanıyorum. Bu maksatla partimiz Türkmeneli’ne ve Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyası başlatmıştır. Yardımların koordinasyonu konusunda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterliği görevlendirilmiştir. İl ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte Ülkü Ocakları da yapılacak her neviden yardımları toplamakla sorumludur. ‘Sen de doyur, sen de giydir’ teması altında Türkmen kardeşlerimizin yaralarını sarmak, acılarını dindirmek için aziz milletimizin ve tüm teşkilat mensuplarımızın lazım gelen fedakârlık ve katkıyı göstereceğine samimiyetle güveniyorum.”

“RAMAZANDA OTELLERDE, LÜKS RESTORANLARDA İFTAR PROGRAMI YERİNE TÜRKMENLERE EL UZATIN”

Bahçeli, Ramazan’ın kutlu ve bereketli ikliminde otellerde, restoranlarda lüks ve gösterişli iftar programları düzenlemek yerine Türkmenlere el uzatılmasını, Türkmenlere umut olunmasını temenni ettiğini kaydetti. Büyük Türk milletinin yardımsever, hayırsever, cömert, şefkatli, zorda kalan kardeşlerine maddi ve manevi desteği esirgemeyecek kadar yüce gönüllü olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Her vatandaşımız, her ülküdaşımız bir Türkmen kardeşimizin elinden tutar, ekmeğini ve suyunu bölüşür, aynı zamanda kol kanat gererse Türkmeneli bir nebze de olsa ferahlayacak ve rahatlayacaktır. Milliyetçi-Ülkücü Hareket darda ve düşkün durumda olan soydaşlarını unutmayacak, çaresiz ve sahipsiz bırakmayacaktır. Bu kapsamda tam bir vicdan seferberliğiyle, insani ve tarihi sorumlulukla Türkmeneli’ne destek verilecektir” dedi.

 
BAKSI’ya TBMM Onur Ödülü
 
Erdoğan: ’77 milyon tek millet’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türkiye’nin büyüme hikayesini yazmayı sürdürmeliyiz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün artık Uluslararası arenada bilim ...
‘Bize kimse gündem dayatamaz’
Başbakan Erdoğan, ‘Her zaman söylüyorum. Bize kimse gündem dayatamaz. ...
Bölge ekonomisine ‘Cankurtaran’ desteği
Cankurtaran tüneli'nin bağlantı yollarıyla birlikte uzunluğunun 7 bin ...
 
Bakan Ala’dan ‘vicdani dil’ vurgusu
Kaymakamların vatandaşlarla iletişimine değinen Ala, "Onlarla kuracağınız ...
Başbakan Erdoğan Belediye Başkanlarına ufuk gösterdi
AK Partili belediye başkanlarının katılımıyla Rixos Otel’de “AK Parti ...
“Sabrımızın bir sınırı vardır”
Başbakan Erdoğan, “Sabrımızın da bir sınırı vardır. Çözüme ve barışa yönelik ...
 
Bedelini ödeyecekler!
Başbakan Erdoğan, Ruhani ile düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Görmez Diyanet işleri vizyonunu anlattı
Diyanet İşleri Başkanlığının yurt dışı hizmetlerinin ana esaslarının ele ...
Güllüce: ‘Çevrecilerin artmasını istiyoruz’
Türkiye genelinde stratejik mekânsal plan çalışmalarına başlandı. Çevre ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva