Konfeksiyoncular ve İmalatçılar Odası Başkanı Fuat Yılmaz, imalatçıların zor bir süreç yaşadığını belirterek, temmuz ayında süresi dolacak teşvik yasasının imalat sektörü açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
SON AYLARDA 50 İMALATÇI İŞİ TERK ETTİ
Türkiye'nin yaşadığı ekonomik sıkıntıları aşacak güce sahip olduğuna inandıklarını belirten Yılmaz, " Teşvik yasası doğu ile batı arasındaki kalkındıracak nitelikte olmalıdır. Bağ kurlu esnaf işlerin durgunluğundan işyerini kapatıp yeşil karta yöneliyor. Son aylarda 50 imalatçı kapısına kilit vurdu. Üretimin desteklenmesi için herkes üzerine düşeni yapabilmelidir. Teşvik yasası bu konuda önemli bir yere sahip. bu konuda ki düzenlemeler yatırımı ve üretimi artıracak nitelikte olmalıdır. Tekstil sektörü ayakta kalma mücadelesi veriyor Tekstil sektörünün sorunları bitmediği gibi artarak devam ediyor. Sektörün en temel sorunları; kayıt dışı istihdam, istihdam üzerindeki ağır yükler, maliyetler, vergiler, döviz kuru ve Uzakdoğu ülkelerindeki ucuz işçiliktir. Bu sorunlar çözülmedikçe yenilerini doğurmaktadır. Ülkede üretim bitiyor. " dedi.
İSTİHDAMDAKİ AĞIR YÜKLER
İstihdamın üzerindeki ağır yüklerin kayıt dışı sorununu getirmenin yanında ülkede sanayinin göç etmesine neden olduğunu anlatan Yılmaz, "Hükümet, sanayiciyi kendi ülkesinde üretim yapmaya değil başka ülkelerde üretim yapmaya teşvik edecek sonra da üretilen ürünlere 'Türk kalitesi' diyeceğiz. Türk sermayesiyle Türkiye'de üretilmeyen ve Türk işçilerin üretmediği hiçbir ürün Türk Malı değildir." dedi.
KAYITDIŞILIK ARTIYOR
Kamuoyunca Sosyal Güvenlik Reformu olarak adlandırılan 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Yasası'nı değerlendiren ve sosyal güvenlik konularının öteden beri tartışıldığını anlatan Yılmaz, , bu durumun kayıt dışı istihdamı daha da teşvik edeceğini savundu.