CANSUYU YAKLAŞIMI
İki aşama halinde dağıtılan cansuyu kredilerinden, sanayi ve imalatın gelişmiş olduğu illerin nasiplendiğini, Erzurum gibi imalat ve sanayiye dayalı üretimin olmadığı illerin bu desteklerden mahrum kaldığını anlatan Acır, “Erzurum’un da bu kredilere en az imalat sektörünün yoğun olduğu iller kadar ihtiyacı vardı. Fakat KOSGEB’in bu kredileri sadece imalat sektörüne kullandırmış olması, acil paraya ihtiyaç duyan Erzurum esnafını hayal kırıklığına uğrattı” dedi.
DOĞU’DA İMALAT SANAYİNİN DURUMU
Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB)’in, cansuyuna benzer uygulamalarla Doğu Anadolu Bölgesi gibi imalat sektörünün gelişmediği bölgeleri desteklemesi gerektiğini vurgulayan Genel Sekreter Cüneyt Acır, TESK olarak bu konuda bazı girişimlerde bulunduklarını kaydetti.
HİZMET SEKTÖRÜNDE NAKİT DARLIĞI
Erzurum’daki hizmet sektörünün acilen finansa ihtiyaç duyduğunu ve bu ihtiyacın giderilmemesi halinde ekonomide tıkanmaların başlayacağını vurgulayan Acır, özellikle bu süreç içerisinde yürürlük süresi dolan Teşvik Yasası’nın acilen devreye sokulması çağrısında bulundu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın, söz konusu yasayla ilgili olarak çeşitli beyanatlarının bulunduğunu hatırlatan Acır, “Yeni teşvik yasasının hazırlandığı yönünde bilgiler akıyor. Hükümet, KOSGEB kredilerinin bölgeye has kriterlerle dağıtılmasını sağlamanın yanında, teşvik yasası için de acele etmelidir. Çünkü geçen her gün Erzurum’un zararına oluyor” dedi.