Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi bünyesinde, başta Erzurum olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesine hayvan sağlığına yönelik hizmet verecek olan “Hayvan Hastanesi” yapımı tamamlandı.
2013 yılının sonlarına doğru yapımına başlanan Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin yapımı bitti. Tam donanımlı hayvan hastanesi, Doğu Anadolu Bölgesine hizmet verecek. Hayvan hastalık bölümleri ve acil servisten oluşan hastane, ruhsat alınmasıyla beraber hizmete açılacak.
Türkiye genelinde bu kadar kapsamlı hastanesin sadece 4-5 tane olduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Derviş Özdemir, Doğu Anadolu Bölgesinin bu tip bir hayvan hastanesine ihtiyaç duyduğunu ve bu ihtiyacın Veteriner Fakültesi tarafından karşılandığını söyledi.
24 SAAT HİZMET VERECEK
Özdemir, “Hayvan Hastanesi’nin yapımı tamamlandı. Gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesiyle birlikte Erzurum ve çevre illerin hizmet vermeye başlayacak. Hastanemizin acil servisi 7 gün 24 saat hizmet verirken diğer polikliniklerde normal hastane şeklinde çalışacak. Doğumdan teşhise, tedaviden cerrahi müdahalelere kadar her birimde uzman kadrosuyla haftanın her günü 24 saat hayvan sağlığına hizmet verecek. Hayvan Hastanesi tam teşekküllü yapısıyla başta Erzurum olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi’nin hayvan hastanesi olacak. Bu okulun içerisindeki hayvan hastanesinin temel amacı, sizlere daha iyi bir eğitim verebilmek ve mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerileri sizlere daha iyi kazandırmaktır. Hayvan Hastanesi, hayvan sağlığı alanımızın bir atölyesidir. Mesleki teknik eğitimde en iyi öğrenme şekli yaparak, yaşayarak ve gerçek iş ortamanda öğrenmedir. Burası, Erzurum’un ilk Hayvan Hastanesi'dir. Eğitiminiz sırasında hayvan sağlığı alanında, gerçek iş ortamında yaparak ve yaşayarak öğrenmenize katkı sağlayacak. Mezun olduktan sonra diğer alanlardaki öğrencilerden farkınızı hissedeceksiniz.” dedi.
HAYVAN HASTANESİNİN RUHSATI ALINCA HİZMET VERECEK
Hayvan hastanenin Ruhsat alınmasıyla birlikte hizmete geçeceğini ifade eden Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Derviş Özdemir, hayvan hastalıkların her alanında tedavi ve araştıırma yapacağını söyledi.
Özdemir, “Ortopedik, dâhili vakalar, yumuşak doku zedelenmesi, estetik operasyon, teşhis, tedavi, laboratuvar incelemeleri vb. dışarıda bulunmayan her türlü operatif müdahaleleri gerçekleştirebilecek. Büyük donanıma sahip olan Hayvan Hastanesi’nde büyükbaş, küçükbaş ve evcil hayvanlar dâhil olmak üzere hemen her türlü hayvanın teşhis ve tedavisini yapmak mümkün. Acil girişin de olacağı hastanemiz insanlar için yapılan hastanelerin taşıdığı özellikleri taşıyacak. Fakültemizde öğrencilerimize sadece hayvan sağılığına yönelik değil aynı zamanda halk sağlığına yönelik de gerekli bilgiler verilmektedir. Ülke hayvancılığının yanı sıra ilimizde hayvancılığın gelişmesine ve kalkınmasına da büyük bir ivme kazandıracaktır.” diye konuştu.