ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>GUNCEL
16 Aralık 2011 Cuma - 01:01

‘Haddini bil Sarkisyan’

Iğdırlılar, Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan'ın, "Türk liderler er ya da geç Erivan'daki (sözde) Soykırım Anıtı önünde diz çökecek" şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi.

‘Haddini bil Sarkisyan’

BÜLENT MAVZER(İHA) - Iğdırlılar, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ın, "Türk liderler er ya da geç Erivan'daki (sözde) Soykırım Anıtı önünde diz çökecek" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.
Iğdırlı vatandaşlar ve sivil toplum temsilcileri, Ermenistan Devlet Başkanı'nın "Türk liderler er ya da geç Erivan'daki (sözde) Soykırım Anıtı önünde diz çökecekler" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.
ASİMED AÇIKLAMASI
Uluslararası Asılsız Ermeni İddiaları Mücadele Derneği Basın Sözcüsü Erhan Hacıkasımoğlu, Iğdır Kılıçlar Anıtı olarak bilinen Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Soykırım Anıt ve Müzesi önünde yaptığı açıklamada, Ermenistan Devlet Başkanının çizmeyi aştığını ve kendi onursuzluğunu ve katliamla özdeşleşen geçmişlerini kapatmak için şuursuz bir açıklama yaptığını söyledi.
Sarkisyan'ın böyle hayal kuracağına Ermeni halkını nasıl barındıracağını, nasıl karnını doyuracağını düşünmesini isteyen Hacıkasımoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Türk milletinin Ermenistan'a gidip diz çökeceği tek durum, Allah rızası için namaz kılmak olacaktır. Ermenilerin şu anda üzerinde yaşadıkları yer, bin yıllık kadim Türk topraklarıdır. Bebek katili Sarkisyan Karbağ'da işlediği suçların hesabını verecektir. Dernek olarak Sarkisyan hakkında AİHM'de Karabağ'da işlediği suçlardan yargılanması içindava açtık. Tüm kamuoyunu Sarkisyan'ın işlediği katliamlara ilgili duyarlılığa davet ediyoruz."
Önünde basın açıklaması yaptıkları anıtın Ermeniler tarafından bölgede şehit edilen Türkler İçin kurulduğunu anımsatan Hacıkasımoğlu, "Bu kılıçların arka arkaya dikilmesi barışın simgesidir. Fakat Sarkisyan bu şuursuz sözlerini telaffuz etmeye devam ederse bu kılıçlar savaş içinde hazır olur" şeklinde konuştu.
EHLİBEYT ALİMLERİNDEN TEPKİ
Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği Başkan Yardımcı Zeki Tümay ise, "Her seferinde farklı sözlerle karşımıza çıkan Sarkisyan'ın bu sözlerine talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Sarkisyan önce Azerbaycan'da yaptırdığı ve bizzat kendisinin en başta sorumlu olduğu katliamların cevabını versin. Önce bir yanda kendisine baksın, 'Acaba benim geçmişin ne kadar temiz?' desin. Ermenistan soykırım aldatmasından önce dünyanın gözü önünde Karabağ'da Azerbaycan topraklarını işgal eden kanlı eylemlerinden, vatanımızdakimezalimlerden, Hocalı'da katlettiği masumlardan dolayı özür dilemeli ve topraklarımız üzerinde yaptığı hesaplardan ve taşıdığı heveslerden vazgeçerek nedamet göstermelidir" ifadelerini kullandı.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, "1992 yılında Hocalı'da yapılan o katliama bugün Ermenistan Devlet Başkanlığı görevini yürüten Sarkisyan da katılmıştır" sözlerini desteklediği anlatan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kurban Oluz ise, yaptığı açıklamada, "Dedelerimiz Ermeni Taşnak çetelerinden kurtulmak için Aralık'ın Ortabucak köyüne yerleşmiş fakat köylerinden bazı eşyalarını almak için geri döndüklerinde Melekli beldesinde, dedem ve yeğeni burada katledilmiş. Iğdır çevresinde hangi aileye sorarsanız sorun.Mutlaka Ermeniler tarafından öldürülmüş bir akrabası vardır ve anlatacakları bir katliam hikayeleri vardır. Benim amcamın hanımı 7 yaşında bir çocukken Oba köyüne gelen Ermeniler, bu köydeki bütün Müslümanları öldürmüş. O da Müslüman cenazelerin altında kaldığı için kurtulmuş. Bu Ermenler geçmişte yaptıklarının suçluluk duygusu ile ortaya böyle iddialar atmış. Buna benzer birçok olay anlatabiliriz. Kul Abbas denilen kişi Kadıkışlak köyünde şömine bacasına konulup işkence ile katledilmiş. Burada yine insanları öldürmüşler. Kasaphane denilen yerlerde kesilen hayvanların asıldığı kancalara insanları asıp işkenceler yaparak öldürmüşler. Hocalı'da Ermenilerin çok uzak değil, yakın bir tarihte yaptığı ve dünyaya kendi basın mensupları ve Batılı basın mensupları tarafında çekilen fotoğraf internet sitelerinde görülüyor. Bu Ermenilerin daha yeni yaptığı bu katliamların neden hesabı sorulmuyor? Bugün Ermenistan'ın üzerinde kurulduğu topraklar Türk topraklarıdır" ifadelerini kaydetti.
KARADAĞ’IN TEPKİSİ
Ermenistan Devlet Başkanının bu açıklamalarının Karabağ'da yapılan katliamların üzerini kapatmak için yapıldığını savunan Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Nazım Karadağ da, "Sarkisyan'ın, son günlerde Fransızlarla girdiği işbirliği neticesinde, kendisine rant sağlamak için söylediği bir laftır. Ermenistan Türkiye için öyle büyük bir ülkede değildir. Gereken cevabın da ciddi olarak verileceğine de inanıyorum. İlk önce kendi yaptıkları katliamları düşünsünler, ondan sonra bize böyle iftiralar atsınlar. Hocalı'da çoluk çocuk demeden insanların üzerine benzin dökerek yaktılar. Bu olay unutulmadı, asla da unutulmayacaktır. Ermenilerin yıllardır oynadığı bir oyundur bu. Suçlarını kapatmak için başkalarına iftiralar atmaya alışkınlar" diye konuştu.

 
Fransa’ya milli tepki
 
Ermeni yalanlarına tokat gibi cevap
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fransa’ya milli tepki
Genç İnisiyatif Platformu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, Fransa’nın bir ...
'Varlığımızı şehitlerimize borçluyuz'
Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, Osman Bektaş Mahallesi Kayakyolu ...
HES konutu sahipleri tedirgin
HES'e karşı direnişi ile Türkiye'nin gündemine oturan köylüler için Hilalkent ...
 
Termometreler eksi 24’ü gördü
Doğu Anadolu Bölgesinde aşırı soğuklar etkisinin sürdürürken Erzurum ve ...
Yemin edip, avukatlığa başladılar
Erzurum’da 1 yıllık staj süresine tamamlayarak avukatlık mesleğine adım atan 3 avukat yemin etti.
''Dedikodulara itibar etmeyin''
Bakan Akdağ, ''Başbakanımızın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu daha ...
 
“Türkiye, bölgesinin yıldız ülkesi’
Vali Öztürk: “Ülkemizde insan hakları ihlalleri parmakla gösterilecek ...
‘Erzurum’un kurtuluşu yıkımla mümkün’
Erzurum'un marka kent olması adına ilçe sınırlarında 'yıkım' başlatan ...
Baro, eğitim verecek
Erzurum Barosu tarafından 24-25 Aralık 2011 tarihleri arasında uluslararası ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva