MANGALLIK ÜRÜNLERİN SATIŞINDA ARTIŞ
Özellikle mangallık ürünlere olan rağbetin patlama noktasında olduğunu vurgulayan Yıldırım, üreticilerin, bu talep patlamasını göz önünde tutarak, fiyatlara da ayar çektiklerini belirtti. Mayıs ayının son haftasından başlayarak, işlerde gözle görülür bir canlanmanın yaşandığına dikkati çeken Murat Yıldırım isimli esnaf, günler ilerledikçe hareketliliğin de artacağını ifade etti. Piknikçilerin genellikle kanat ve pirzola gibi mangallık ürünler tercih ettiklerini anlatan Yıldırım, “Erzurum’da piknikçiler tarafından genellikle talep edilen mangallık ürünlerin başında kanat ve pirzola geliyor. Pek az insan pikniklerde kırmızı et tüketiyor.” dedi.
ESNAF PİKNİK SEZONUNA HAZIR
Havaların ısınmasıyla birlikte açılan piknik sezonunun, mangallık et ürünlerinin fiyatlarına da yansıdığını dile getiren Murat Yıldırım, bahar sezonunda 5 ila 5,50 TL aralığında satılan kanat pirzolanın fiyatının, 6,50 TL’ye çıktığını bildirdi. 5,00 TL’den satılan mangallık kanadın kilosunun da, 6,50 TL’ye çıktığını aktaran Yıldırım, göğüs etinin kilosunu ise, 7 TL’den sattıklarını kaydetti. Murat Yıldırım, piknik sezonuna tam olarak girebilmek için okulların ve üniversitenin tatile girmesini beklediklerini ifade ederek, piknik sezonu olması dolayısıyla normal şartlarda talep ettikleri ürünlerin artık 3 katı siparişte bulunduklarını dile getirdi. İşlerdeki canlılığın, Ağustos ayında girilecek olan Ramazan ayına kadar devam edeceğine işaret eden Yıldırım, “Ramazan ayından sonra yaklaşık bir ay kadar daha havalar piknik yapmaya elverişli olur. Yaz sezonu kadar olmasa da, mangallık ürünlerin satışı Ekim ortasına kadar ilgi görmeye devam eder.” dedi.