HİZMET İÇİ PERSONELİNE YANGIN EĞİTİMİ
Enstitü’nün personellerine yönelik olarak düzenlenen tatbikatta, yangın söndürme ve yaralı kurtarma konularında eğitici bilgiler verildi. Gerçeği aratmayan görüntülerin oluştuğu tatbikata katılan personeller, acil müdahale konusunda sergiledikleri performanslarıyla tam not alırken, tatbikatı cep telefonlarıyla saniye saniye kaydeden personeller de, dikkatlerden kaçmadı.
TEORİK VE PRATİK BİLGİ AKTARILDI
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleştirilen yangın tatbikatı, personellere yönelik olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla başladı. Enstitüye ait konferans salonunda yaklaşık bir saat boyunca teorik olarak bilgilendiren personeller, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı İtfaiye Daire Başkanı İsmail Çelik’in konuşmasını büyük bir dikkatle dinlediler.
SÜRÜCÜLERE UYARI
İtfaiye Daire Başkanı İsmail Çelik, itfaiyecilerin, her an tehlikeyle burun buruna yaşayan kamu görevlileri olduğunu belirterek, “İtfaiye erleri, yangın ve çeşitli afet durumlarında, üzerlerine çok büyük sorumluluklar düşen hizmet birimleridir.” dedi. Acil durumlara karşı hazırlıklı olmanın, aslında sadece itfaiye erlerinin görevi olmadığını, aynı bilince vatandaşların da sahip olması gerektiğini kaydeden Çelik, “Herhangi bir yangına müdahale için gidilirken, itfaiye araçlarına yol vermeyen sürücülere bile rastlıyoruz. Bu bir bilinç ve eğitim meselesidir. Bu nedenle her insanın, yangın, deprem, sel ve daha birçok afete karşı bilinç sahibi olması gerekir. Düzenlediğimiz tatbikatlar da, işte bu amaca hizmet etmektedir.” diye konuştu.
Teorik eğitimin ardından kurum dışında gerçekleştirilen mini bir tatbikatla pratik eğitime alınan personeller, önce alevlerle mücadele ettiler, ardından hasta kurtarma operasyonuna katıldılar. Yangın söndürme ve yaralı kurtarma şeklinde iki ayrı aşamadan oluşan tatbikatta, gerçeği aratmayan görüntüler ortaya çıkarken, bazı personellerin hayli heyecanlandıkları gözlendi.
KORKMAZ: ACİL DURUMLAR KARŞISINDA BİLİNÇ ÇOK ÖNEMLİ
Erzurum Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Müdürü Erdal Korkmaz, personellerin, yangın ve acil durumlar karşısında atılması gereken adımları öğrenmelerini amaçlayan tatbikatın, muhtemel yangın ve olağanüstü durumlara karşı alınmış en önemli tedbirlerden birisi olduğunu bildirdi. Korkmaz, “Yangın ya da olağanüstü durumlar, hayatın her alanında ve herkesin başına gelebilecek şeylerdir. Önemli olan, acil durumlar karşısında hangi adımların atılması gerektiğini bilmektir. Biz de personellerimizi bu anlamda bir eğitime tabi tutarak, onların da gerekli bilgi donanımına sahip olmalarını temin ettik. Bu çalışmada bizi yalnız bırakmayan İtfaiye Daire Başkanlığı’na teşekkür ediyoruz. Gerçekleştirdikleri tatbikatla, personellerimize belki de hayatlarının en önemli dersini verdiler.” diye konuştu.