Palandöken Belediyesi Meclisi Şubat ayı oturumunu Belediye Başkanı Orhan Bulutlar başkanlığında gerçekleştirdi. Gündem Maddelerini görüşüldüğü Belediye Meclisinde her yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen Onur Ödülüne 2014 yılı için Prof Dr. Nurullah Genç’i aday gösterdi.
BAŞKAN BULUTLAR, PROF DR. GENÇ UNUTULMAMASI GEREKEN BİR DEĞER
Palandöken Belediye Meclisi Şubat ayı oturumun da oy birliği ile aldığı karar doğrultusun da Erzurum’un yetiştirdiği önemli değerlerin den biri olan Prof. Dr. Nurullah Genç’i her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği TBMM Onur Ödülü için aday gösterilmesi ile ilgili kısa bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ”Son yıllarda şehrimizin yetiştirdiği önemli değerlerinden biri olan Prof. Dr. Nurullah Genç unutulmaması gereken bir değerimizdir. Yaptığı çalışmalarla ülkemize ve şehirimize büyük katkıları olmuştur. Bu nedenle her yıl düzenli olarak Türkiye Büyük Millet Meclisimizin düzenlemiş olduğu TBMM Onur Ödülü için Palandöken Belediye Meclisi olarak Prof. Dr. Nurullah Gençi öneriyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı başlattık” dedi.
PROF. DR. GENÇ, PALANDÖKEN BELEDİYE MECLİSİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Palandöken Belediye Meclisini oybirliğiyle aldığı karar doğrultusun da TBMM Onur Ödülüne aday gösterilmesin den duyduğu memnuniyetinin dile getiren Prof. Dr. Nurullah Genç ise,” Palandöken Belediye Meclisimizin almış olduğu karar beni onurlandırmıştır ve gururlandırmıştır. Alınan karar da emeği olan Belediye Başkanımıza ve tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Ülkemize ve şehrimize hizmet etmek onurların en güzelidir” diye konuştu.
NURULLAH GENÇ KİMDİR?
Nurullah Genç ( 9 Eylül 1960, Horasan, Erzurum) şair, akademisyen. 1983 Yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversitede Yüksek Lisansını tamamladı. Yine aynı üniversiteden Doktor, Doçent ve Profesör unvanlarını aldı. Şu anda İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi'nde Öğretim Üyesidir ve İşletme Yönetimi, Yönetim ve Organizasyon, Uluslararası İşletmecilik derslerini vermektedir.
1990 Türkiye Diyanet Vakfı N'at-ı Şerif Büyük Ödülü Sahibi (Yağmur şiiri ile).
1987 Kültür ve Turizm Bakanlığı Roman Teşvik Ödülü sahibi (Tutkular Keder Oldu romanı ile).1996 Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Kültür Hizmet Ödülü sahibi.
1998 Tuzla Belediyesi Gül Şiirleri Armağanı Ödülü sahibi (Gül ve Ben isimli eseri ile ile). 1999 Türkiye Yazarlar Birliği Yılın Şairi Ödülü sahibi(Hüznün Lalesidir Dünya eseriyle). Yıllardır işletme yönetimi kapsamında pek çok işletmeye danışmanlık yapan ve eğitimler gerçekleştiren Genç, proje uygulama ve stratejik planlama alanlarında da hizmet vermektedir.
ŞİİR KİTAPLARI
Çiçekler Üşümesin, Nuyageva, Yankı ve Hüzün, Aşkım İsyandır Benim, Siyah Gözlerine Beni de Götür, Yanılgı Saatleri, Yağmur, Rüveyda, Denizin Son Martıları, Aşk Ölümcül Bir Hülyadır, Hüznün Lalesidir Dünya, Gül ve Ben, Yürüyelim Seninle İstanbul'da, Müptelâdır Gemiler Benim Denizlerime, Sensiz Kalan Bu Şehri Yakmayı Çok istedim, Birkaç Deli Güvercin, Çanakkale:Her Şey Yanıp Gül Oldu, Ateş Semazenleri
ROMANLARI
Tutkular Keder Oldu, Yollar Dönüşe Gider, İntizar
MESLEKİ ESERLERİ
Zirveye Götüren Yol : Yönetim, Yönetim El Kitabı, Başarı Bedel İster, Yönetim ve Organizasyon, Kalite Liderliği
BENİ YAKIŞINA
O esrarlı yangına bu can nasıl dayandı?
Sahile vurdu kalbim, su yandı, kum da yandı.
Bir mum gibi eriyip aktı uykusuzluğum,
Ölüme başkaldıran dertli uykum da yandı.
Yurdundan mahrum edip dolaştırdın Cem gibi.
Ruhumla söndü alev, sonra ruhum da yandı.
Kül oldu bir yiğidin figanıyla her umut.
Bülbülün küllerine konan puhum da yandı.
Böylesi bir yangını görmedi Nemrut bile.
Kaktüsün gölgesinde nazlı âhım da yandı.
Âhımdır zannederdim en belalı kıvılcım,
Kirpiğine dokunan kanlı âhım da yandı.
Bir damla su ver bana ey çöl! Bari sen küsme.
Kalmadı hiçbir şeyim bak, günahım da yandı.
Yenilgiler bir tufan gibi çöktü üstüme.
Ülkem yıkıldı heyhat!
Ordugâhım da yandı.
Köleleri her akşam duman kıldı gözlerin,
Başıma tâc ettiğim padişahım da yandı.
İlk defa böylesine tutuştu gökkuşağı.
Renklerim siyah oldu ve siyahım da yandı.
O'ndan başka ne varsa yandı,
Yandık sen ve ben.
O'nu göreyim diye, kıblegâhım da yandı.
"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ ONUR ÖDÜLÜ" NEDİR?
TBMM tarafından 2005 yılından itibaren ulusal ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ve tescil edilmiş üstün başarıları ile ülkemizi en iyi şekilde temsil eden gerçek ve tüzel kişilere, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Onur Ödülü" verilmektedir.
"Türkiye Büyük Millet Meclisi Onur Ödülü Yönetmeliği"nin 5. maddesi uyarınca, "ödülün verilmesinde adayan bilimsel çalışmaları, sanatsal ve kültürel eserleri veya topluma fayda sağlayan faaliyetleri ile ulusal veya uluslararası alanda başarı göstermiş olması" koşulu aranmaktadır. Yönetmeliğin 7. maddesinde yer alan; "Aday gösteren kurumlar, belirledikleri adaya ait her türlü araştırma, denetim ve sorgulamayı ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde yaparak, bunların sonuçlarına dair resmi belgelerin aslını ve adayın yazılı muvafakatini başvuru evrakının ekine koyarlar." hükmü ile aday gösterenlerin yükümlülükleri belirtilmiştir.
2014 yılında verilecek olan TBMM Onur Ödülü için aday bildirme süresi 2 Ocak 2014 Perşembe günü başlamış olup, 28 Şubat 2014 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir.