//KÖY OYUNLARI
Koçkaya köyünde düğünlerin eski geleneklerle yapılmasında önemli rol oynayan Şerif Olgun, düğünlerin vazgeçilmez ismi durumunda. Şerif Olgun, düğün programlarında eski geleneklerden çeşitli oyunlar yaparak davetlileri eğlendiriyor. Şerif Olgun'un düğüne gelmesiyle köy gençleri adeta kaçacak delik arıyorlar. Yaptığı oyunlarda özellikle sert tavırlarıyla gençlerin korkulu rüyası olan Olgun, birbirinden ilginç oyunlarla beğeni topluyor.
Koçkaya köyündeki düğünlerde Şerif Olgun liderliğinde Yattı Kalktı, Çiftçi, Yüzük Oyunu, Eşim Eşim, Topcu Başı ve Yıldız Sayma gibi oyunlar sergileniyor. Düğünde damadın arkadaşları sağdıcın emriyle hareket ediyor. Damadın arkadaşları, ilçede kelecoş, köyde mağal diye adlandırılıyor. İzleyici gençlere ise hırsız deniliyor. Hırsız diye adlandırılan gençler, damadı kaçırdıklarında sağdıçtan istedikleri hediyeyi alıp damadı bırakıyorlar. Hediyelerini alıncaya kadar ise damadın her dediğini yapmak zorunda
kalıyorlar. Sağdıç, damadı korumakla görevli olduğu kadar düğünün organize edilmesinden de sorumlu oluyor.
//TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMA ÇABASI
Gençler için düğünün vazgeçilmez ismi olan Şerif Olgun ise "Eski geleneklerin yaşatılması için hemen hemen her düğüne giderek oyunlar yapıp, unutulmaması için bu oyunları gençlerle öğretmeye çalışıyorum" dedi. Köylerde en büyük eksikliğin düğün salonu olduğunu belirten Şerif Olgun, "Dar odalarda oyun yapmak zor oluyor. Gençler düğün evini doldurduğu için oyun yapmak için alan kalmadığını belirten Şerif Olgun salon olması halinde geleneklerimizin yaşatılmasının daha sağlıklı yapılabileceğini ifade etti.
Koçkaya köyü gençlerinden Bekir Yavuz'un düğününde damadın sağdıcı olan Cevat Yavuz da düğün salonunun olmamasından yakınarak bütün gençleri dar bir odada ağırlamanın zorluğuna dikkati çekti.