Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi grubu tarafından yayınlanan bildiriye tepki gösterdi. Konuyla ilgili öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısına STK Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Bahşi ve üyeler katıldı. Akademik özgürlüğün, bir ülkenin varlığını tehdit aracı olarak istismar edilemeyeceğini belirten Bahşi, "Buna asla izin verilemeyeceğini hatırlatmak isteriz. Nasıl ki her fırsatta Kürt halkının temsilcisi olduğunu ilan eden HDP, PKK, Kürtlerin asla hepsini temsil etmiyorsa bu bildiriye imza atanlarda sayıları 150 binden fazla akademisyenin görüşlerini asla temsil etmiyor. Bu bildiriye imza atan sözde akademisyenler sadece kendilerini temsil ediyor. Ait oldukları batıcı, sözde sol elitist dar bir kümeyi temsil ediyor" dedi. Bin 100 akademisyenin kendi toprağına yabancı olduğunu söyleyen Bahşi, şunları söyledi:
“Kendi örfüne yabancı, tarihiyle utanç duyan, milletinin inanç değerleriyle hayatlarıyla boyunca kavgalı 'Akademik garabet' yayınladıkları basın bildirisinde 'Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge haklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi gerektiğini' ifade ediyor. Bizler bölgenin insanları olarak böyle bir durum görmediğimiz gibi, katliam, sürgün politikalarına da tanıklık etmiş değiliz. Bu söylem tamamıyla uydurmadır ve gerçekleri saptırmak amaçlıdır. Devlet bugün tam da yapması gerekeni yapıyor. Sokakları hendekleyen eli silahlı çetelere, esnafa kepenk indirten, direneni sürgün eden ceza kesen teröristlere dünyadaki her devletin yapması gerekeni yapıyor. Tüm bunlar yapılırken Kürt halkının, meşru talepleri karşılansın bir daha devlet eliyle asimilasyonun olmayacağıyla, halka baskının olmayacağı ile ilgili varsa şüphelerin giderilmesi için ne gerekiyorsa yapılsın. Demokratik açılımın bir zaruret olduğunu görüyoruz.”
“WEB ÜZERİNDEN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTIK”
Fırat Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof. Dr. Memet Şekerci ise, "12.01.2016 Salı günü saat 15.30'da bir grup akademisyenle birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Bu, Fırat Üniversitesinde başlayan bir akımdır. İlk defa Fırat Üniversitesi bu işe sahip çıkmıştır. Yine bununla ilgili bir basın bildirisi adliye önünde gerçekleştirilmiştir. Bugün tüm Türkiye'de artık gündeme girmiştir. Elazığ'da başlayan bir dalga olarak yayılacaktır. Tabi bu süreç neden önemli dendiği zaman şunu görmemiz lazım, özellikle akademik camiayı baz alarak hükümetimizi ve devletimizi terörle mücadele konusunda zayıf düşürmeyi amaçlayan bu olay karşısında bizlerde sessiz kalamazdık. Arkadaşlarımızın gayretiyle hep birlikte böyle bir girişim başlattık. Şuanda web üzerinde imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Web sayfamız akademikbirlik.com ya da akademikbirlik.net üzerinden bütün akademisyen imza kampanyasına katkıda bulunabilirler. Türkiye'deki bizim gibi düşünen bütün arkadaşlarım inşallah imza kampanyalarını toplayıp bir basın toplantısı yapıp gücümüzün ne olduğunu onlara inşallah göstereceğiz" dedi.