ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Raci Alkır GSL Bakan Tekin’i ağırladı
Raci Alkır GSL Bakan Tekin’i ağırladı
U19 Kadın Milli Takımı Erzurum kampı başladı
U19 Kadın Milli Takımı Erzurum kampı başladı
Antrenör eğitimleri tamamlandı
Antrenör eğitimleri tamamlandı
Yakutiye’de çevre seferberliği
Yakutiye’de çevre seferberliği
3 bin 500 yıllık takılar ilgi odağı oldu 
3 bin 500 yıllık takılar ilgi odağı oldu 
HABERLER>SİYASET
10 Ağustos 2024 Cumartesi - 03:08

Fidan'dan tarihi çağrı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı ile ikili görüşme sonrası düzenlenen basın açıklamasında, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamlarla ilgili “ Vicdan sahibi diğer ülkeleri bu davaya müdahil olmaya buradan davet ediyoruz” dedi.

Fidan dan tarihi çağrı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı ile ikili görüşme sonrası düzenlenen basın açıklamasında, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamlarla ilgili “ Vicdan sahibi diğer ülkeleri bu davaya müdahil olmaya buradan davet ediyoruz” dedi. Fidan, “İsrail’i kayıt şartsız destekleyenler Gazze’deki katliamın suç ortağıdır”dedi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Dolmabahçe çalışma ofisinden Karabağ Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ervin İbrahimovic ile bir görüşme gerçekleştirdi. Gerçekleştiren görüşme sonrasında ortak basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Bakan Fidan, basın açıklaması sonrasında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
Fidan basın açıklamasının başında Karadağ ile birlik ve beraberlik mesajları vererek, “ Bugün dayanışma ruhu içerisinde ilişkilerimizi her alanda daha ileriye taşıma irademizi bir kez daha karşılıklı olarak teyit ettik. Bilhassa ekonomi ve ticari ilişkilerimizi güçlendirmede hızla mesafe alabileceğimize inanıyoruz. Türk iş dünyasının Karadağ ilişkisi giderek yoğunlaşıyor. Geçen yıl ve bu yıl Karadağ yapılan doğrudan yapılan yabancı yatırımlarda 3’üncü sırada yer alıyoruz” dedi.
Bakan Fidan konuşmasının devamında Gazze’de yaşanan soykırım ile ilgili de konuştu. Fidan, “Gazze’deki durumu ele alma durumumuzda oldu bildiğiniz gibi Mısır ziyaretimiz sırasında durumun ne olduğunu bizzat yerinde görme imkanı bulduk. Türkiye olarak Gazze’ye 56 bin ton insani yardım malzemesi gönderdik. Gazze’ye en çok yardım gönderen ülke konumundayız. Gazze’ye yardım gönderen ülkelere de müteşekkiriz. Ancak depolanan yardımların Gazze’ye ulaşmasında İsrail yüzünden çok ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Bunu da yerinde gittik gördük. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ve uluslararası adalet divanının aldığı kararlar ortada. İnsan yardımları konusunda tüm uluslararası toplum İsrail’e baskı uygulamak ve Filistinlilerin açlığa mahkum edilmesini engellemek zorundadır” diye konuştu.

“Vicdan sahibi diğer ülkeleri bu davaya müdahil olmaya buradan davet ediyoruz”
Fidan, Gazze’deki katliamın sorumluların ceza alması gerektiğini ifade ederek, “Bu caniler uluslararası mahkemelerde er ya da geç hesap vermelidir. Böyle düşündüğümüz için Güney Afrika Cunhuriyeti’nin İsrail aleyhine açtığı soykırım davasını ilk andan itibaren destekliyoruz. Uluslararası Adalet Divanı’na açılan bu davaya bizde müdahil olduk. Titiz bir çalışma ile kapsamlı bir dosya açıkladık. Dosyayı Lahey’deki mahkemeye Çarşamba günü resmen ilettik. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Sunduğumuz dosya uluslararası ceza hukukunun gelişimine de ciddi bir katkı sağlıyor. Bu davalar maalesef uzun sürebiliyor. Ama Gazze’deki katliamın faillerin hukuk önüne hesaba çekmenin hak ettikleri cezaya çarptırmanın başka yolu da bulunmuyor. Vicdan sahibi diğer ülkeleri bu davaya müdahil olmaya buradan davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“İsrail’i kayıt şartsız destekleyenler Gazze’deki katliamın suç ortağıdır”
Netanyahu hükümetine eleştirilerde bulunan Fidan, “ Tüm bölgeyi ateşe vermek istiyor. Lübnan, Yemen ve İran’a yönelik saldırılar ve provokasyonlar bunun göstergesidir. Bölgemizin daha fazla gerilime yeni çatışmalara yeni savaşlara tahammülü yok. İsrail’i mutlaka ama mutlaka durdurulması gerekiyor. İsrail’e şartsız destek verenlere sürekli silah sevkiyatı yapan ülkelere sesleniyorum. Gerilimi tırmandıranların kim olduğu apaçık ortada. Faturayı yanlış yere kesme alışkanlığından vazgeçin Ortadoğu’da barış ve huzurun sağlamanın yolu İsrail’in çılgınlıklarını dizginlemekten geçiyor. İsrail’i kayıt şartsız destekleyenler Gazze’deki katliamın suç ortağıdır. Daha fazla vebal sahibi olmak istemiyorsanız artık İsrail’i durdurmalısıdır. Türkiye olarak biz bölgemize huzur ve barış istiyoruz. İsrail - Filistin ihtilafının iki devlet temelinde adil bir çözüme kavuşturulması için çabalıyoruz. Biz ilişki içinde olduğumuz tüm coğrafyalarda her türlü anlaşmazlığın diplomasi ve müzakere ile giderebileceğine inanıyoruz” dedi.

 
“Orta Asya-2040’ Konsepti kabul edildi
 
Uraloğlu: Asla bir yasaklı zihniyet içerisinde değiliz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de 4 il başkanlığına atama
AK Parti Teşkilat Başkanlığı, Rize, Şanlıurfa, Mardin ve Kahramanmaraş'a ...
Yüksel’den İsrail’e sert tepki
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, “Netanyahu ve cinayet şebekesi ...
Yılmaz: 'Milletimizin sandıktaki uyarısını aldık’
Yılmaz, “Seçim sonunda milletimizin sandıkta söylediği, Cumhurbaşkanımızın ...
 
Bahçeli’den Kudüs Paktı açıklaması
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye, ...
Filistin'de hayatını kaybedenler dualarla anıldı
Filistin'de İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenler, Erzurum'da ...
AK Parti Aziziye ilçe başkanlığına Güler atandı
AK Parti Aziziye İlçe Başkanlığına Hüseyin Güler atandı.
 
Tunç: Zalimlerin karşısında durmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ...
Fidan: ‘Mekanı cennet olsun’
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin, ...
‘Heniyye, yaşayan bir şehitti’
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Netanyahu ve çetesi derhal durdurulmalıdır. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
İnsanlıktan bütünüyle çıktık
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
''DOSİAD'ın Gözünden Erzurum: Teşekkürler DOSİAD''
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Tünelin Işığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva