FATİH DÜZAVCI
ERZURUM (İHA) - Gençlik ve Girişim Derneği tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığından sağlanan hibe desteği ile gençler, siyasetçiler ve akademisyenler Ankara’da, “test usulü sınav sisteminin öğrenmeye ve bireylerin sağlıklı zihinsel ve sosyal gelişimine olan olumsuz etkilerini araştırmaya ve çözüm üretmeye yönelik olarak” bir Eylem 5.1 projesi kapsamında bir araya geldiler.
Proje ile, öğrenmenin kalitesinin ve sonuçlarının ölçüldüğü bir araç olması gerekirken maalesef ülkemizde gittikçe eğitimin amacı haline gelen ve karmaşıklaşan test usulü sınav ve sınav sisteminin artık “bir yere kalkmamak üzere konulması” gerektiği hususunda bilgilendirme çalışmalarında bulunuldu.
Gençlik ve Girişim Derneği Başkanı Şerafettin Köse, "Yaklaşık olarak 4 aydır Ankara’da uygulanan proje kapsamında eğitim ve proje tanıtım ziyaretlerinde bulunulmuş, küçük gruplar halinde eğitim, söyleşi etkinlikleri düzenlenmiş, siyasetçi ve yöneticilerin katıldıkları bir seminer organizasyonu gerçekleştirilerek eğitsel faaliyetleri destekleyici eğlenceli sosyal aktiviteler de bulunulmuştur. Ayrıca bir anket uygulanmış, firma sahipleri ve işçiler ile sınav sisteminin istihdam üzerine olan olumsuz etkilerini belirlemeye yönelik görüşmeler yapılmış, ve katılımcı gençlere konu ile ilgili olarak kompozisyonlar yazdırılmıştır. Proje sonuçları da bir kitap halinde yayınlanacaktır."dedi.
TÜRKİYENİN “GELECEK ARŞİVİ”
Programda diğer taraftan proje çerçevesinde, sağladığı destekler ile, ülkemizde “Proje Kültürünün” yani “uygulamaya yönelik kurgulamalar” yapabilme anlayışının yaygınlaşarak özellikle gençlerin “konuşmaktan öteye gidebilmelerine” ve sınav sisteminin körelttiği “sorgulayarak düşünebilme” anlayışını kurumsallaştırarak zihniyet olarak Batılılaşmamıza da katkı sağlayan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları da tanıtıldı.