Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek, “Erzurum’da fakültelerin, grupların ve toplulukların düzenlediği şiir şölenleri, Erzurum’u canlı ve gündemde tutuyor.” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek, Erzurum’da son yılların yükselen değerinin şiir dinletileri olduğunu söyledi. Türkiye’nin birçok yerinde, şiir şölenlerinin geleneksel hale geldiğini kaydeden Şimşek, birkaç yıl öncesine kadar Şair Bahattin Karakoç’un gayretiyle Dolunay Şiir Şöleni’nin 20 yıla yakın bir süre devam ettiğini hatırlattı. Şimşek, “Hazar Şiir Akşamları, yaklaşık 20 yıldır devam ediyor. İznik, Güneysu, Suçıktı, Sapanca Şiir Şöleni ise, akıllara gelenlerden sadece birkaçını oluşturuyor.” diye konuştu.
Şiir şölenlerinin şiiri gündemde tutma gibi bir faydasının olduğunu ve bu tip etkinliklerin, geniş kitlelere şairlerin sesinden şiiri ulaştırma amacı taşıdığını dile getiren Şimşek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın emriyle her ilde gerçekleştirilen şiir şölenleri, hem öğrencilerde, hem de şöleni izlemeye gelen insanlarda şiir sevgisi ve zevki oluşturmaya hizmet ediyor. Bununla birlikte şiir şölenleri, şiir coşkusunun paylaşılmasını da sağlıyor.” şeklinde konuştu.
YRD. DOÇ. DR. ŞİMŞEK, ŞİİR ŞÖLENLERİNİN FAYDALARINI SIRALADI…
Erzurum’da düzenlenen şiir şölenlerinde salonların artık tıka-basa dolmaya başladığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek, bu manzaranın, şiir sevgisinin en üst düzeyde olduğunu ortaya koyduğunu dile getirdi.
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek, şunları kaydetti: “Zaman zaman okunan, seslendirilen metinlerin olmadığı, sadece şiirsel metinler ya da duygusal hikayeler olduğu, bu yüzden şiirin yanlış tanınmasına yol açtığı da söylenebilir. Ama bu küçük olumsuzluk, şiirin gündemde tutulmasına engel teşkil etmemektedir. Şiirin, insanların kalbine ve ruhuna seslendiğini, onları incelttiğini, onlardaki insani duyguları uyandırdığını, harekete geçirdiğini düşünürsek, şölenlerin faydasını da takdir etmeden geçemeyiz.” dedi.