ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
MÜSİAD’dan ticari ahlak değerlendirmesi
MÜSİAD’dan ticari ahlak değerlendirmesi
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
27 Şubat 2015 Cuma - 03:52

‘Erzurum’daki çocukları düşünmek zorundayız’

Müezzinoğlu, ‘LÖSEV 40 lösemili çocuğumuzun tedavisini yapıyor. Bu anlamda onların bu çocukları tedavi etmelerinden dolayı onlara teşekkür ediyoruz. Ama biz Sağlık Bakanlığı olarak Diyarbakır, Erzurum, İzmir, Ankara, Konya’daki lösemili çocukları düşünmek zorundayız.’ dedi.

‘Erzurum’daki çocukları düşünmek zorundayız’

LÖSEV’le ilgili tartışmalara değinen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, lösemili çocuklar ve ailelerinin kullanıldığını söyledi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul’da katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’de bakanlığın Avrupa’daki grip salgınıyla ilgili alarma geçtiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Müezzinoğlu, “Tabi bu sene şubat ayı sonlarına geldik. Esas itibariyle grip salgını açısından geçtiğimiz yıllara baktığımızda oldukça sakin ve sorunsuz atlattık. Son bir hafta, 10 gündür grip vakalarıyla karşılaşıyor hekimlerimiz. Birkaç ciddi seyredebilen vakamız da var. Ama şu anda olağanüstü salgın durumu söz konusu değil. Bilim kurulumuz da gerek Fransa’da, Almanya’da ve Avrupa’daki gidişatı gözlemliyor. Şu anda olağanüstü, kamuoyunu teyakkuza geçirecek bir durum söz konusu değil. Ama özellikle çocuklarımız açısından, bütün toplum açısından hijyen, özellikle el temizliğine daha çok dikkat etmelerini, bol sıvı gıda almalarını, bir de aşırı yoğunluktan ve yorgunluktan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.
Müezzinoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, “Sınırlarda virüsü kontrol edecek halimiz yok. Neticede virüs pasaportla gelmiyor” dedi.
Bakan Müezzinoğlu, LÖSEV'in Ankara'da yaptırdığı hastaneye ruhsat verilmediği gerekçesiyle yaşanan tartışmalara da değindi. “LÖSEV’le ilgili daha fazla konuşmak istemiyorum” diyen Müezzinoğlu, “Neticede Türkiye’de tüm özel sektör, tüm vakıf hastaneleri Sağlık Bakanlığı’ndan bir ruhsat alma ve planlamaya uyma gibi bir görevi ve sorumluluğu var. O zaman Sağlık Bakanlığı’nın anlamı olmaz. Yani ruhsatlandırma gibi bir yetki bakanlıktaysa, planlama olarak Türkiye’nin 78 milyonunun sağlığından sorumlu olarak Sağlık Bakanlığı varsa, herkes Sağlık Bakanlığı’nın planlamalarına uymak durumunda. Neticede LÖSEV’in yönetimi de bu anlamda kendi baştan Sağlık Bakanlığı’na yaptığı müracaatın arkasında durması lazım. Ben müracaatı belgeleriyle, ne yaptıysa o müracaatın karşılığını biz onlara verdik” şeklinde konuştu.
“LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIMIZ KULLANILIYOR”
“Türkiye’de, demokratik ülkelerde, hukuk devletlerinde farklı makamları bu işlerin aracı yapmak doğru değil” diyen Müezzinoğlu, “Burada bir; lösemili çocuklarımız bu anlamda kullanılıyor. İki; anneleri, aileleri kullanılıyor, diğer makamlar kullanılmaya çalışılıyor, kamuoyu baskısı yapılarak kullanılmaya çalışılıyor. Ülkemizde 900 lösemili çocuğumuz var, LÖSEV 40 lösemili çocuğumuzun tedavisini yapıyor. Bu anlamda onların bu çocukları tedavi etmelerinden dolayı onlara teşekkür ediyoruz. Ama biz Sağlık Bakanlığı olarak Diyarbakır’daki, Erzurum’daki, İzmir’deki, Ankara’daki, Konya’daki lösemili çocukları düşünmek zorundayız ve bu ülkenin toplam 161 çocuk hemetoloğu ve çocuk onkoloğu var. Biz bunları planlamak durumundayız. Bu planlamaya da LÖSEV veya bir başkası uymalı. Sağlık Bakanlığı olarak biz herhangi bir özel sektör, herhangi bir vakıf veya dernek şayet bir sağlık kuruluşu açacak ise bu planlamalara uymak ve ruhsat almak durumunda. Bu planlamalarla ilgili bizlere talepleri bundan bir yıl, 3 yıl önce yaptıkları taleplere biz cevap vermişiz. 50 yatak. Sonra bizim ihtiyacımız daha çok demişler, 100 yatak. Ama biz binayı 400 yatak yaptık. Bu olmaz. Kanserle ilgili birçok dernek ve vakıflar da bize bu anlamda geliyor. Dolayısıyla demokratik ülkelerde, hukuk devletlerinde bu şekildeki bir algı operasyonu doğru olmuyor” açıklamasında bulundu.
“KÜRTAJLA İLGİLİ KARAR İDARİ BİR KARAR DEĞİLDİR”
Bakan Müezzinoğlu, Muğla’da ayrılmak istediği için sevgilisi tarafından vurulan 2 aylık hamile kadının kürtaj talebiyle ilgili soru üzerine ise, “Kürtajla ilgili karar idari bir karar değildir. Dolayısıyla Sağlık Bakanının veya Bakanlığın yöneticilerinin vereceği bir karar değildir, bu tıbbi bir karardır. Hekim veya konsey karar verir. Dolayısıyla burada hekim arkadaşımız gerekli takipleri yaptıktan sonra izin veya tıbbi endikasyon konusunda bir şey varsa bunu bir konseye, üst bilim kuruluna götürür, bilim kurulu da karar verir. Dolayısıyla bunlar Sağlık Bakanının veya Bakanlık yöneticilerinin vereceği kararlar değildir. Buralarda yanlış kararlar verildiyse veya yanlış uygulamalar yapıldıysa biz idari veya mesleki inceleme başlatırız. Burada da öyle bir şey söz konusu değil” dedi.
 

 
Altın ve Altının Önemi
 
Davutoğlu,‘Bizler, halkın memurlarıyız’
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALİ 27 Şubat 2015 Cuma 15:06

lösev hatayı baştan yapmış izin verilen büyüklükte inşa etmeliydi yeterli doktor olmaması da cabası olmuş müezzinoğlu gayet mantıklı konuşmuş

Yorumu oyla      6      6  
mehmett 27 Şubat 2015 Cuma 14:10

doğru demiş sayın müezzinoğlu tüm türkiyedeki insanlar ankaraya mı taşıncak böyle saçma şey olur mu?? lösevi haksız buluyorum.

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevre için muhtarlarla işbirliği
Yakutiye Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Yakutiye ...
Anne ve babalar dikkat..!
M.COŞKUN-Çocuğunuza oyuncak alırken sadece eğlenmelerini düşünüp sağlığını ...
Tandır başında yaşamını yitirdi
Erzurum’da tandır fırında ekmek yaparken dumandan etkilenen bir kişi hayatını kaybetti.
 
Koçak ‘Ortak Akıl Toplantısı’nda konuştu
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Uluslararası Katılımlı ...
Engellilere mobil seçim imtiyazı
Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral, bakıma muhtaç, ...
Otistik çocukların aileleri eğitilecek
Palandöken Otizm Derneği Başkanı Nazan Yarbaş ve beraberindekiler, Aile ...
 
Onların da canı var
Doğu Anadolu Bölgesinde Sibirya soğukları etkisini sürdürürken gece en ...
Özbekli çiftçiden ilginç iddia
Erzurum’da trafik sigortasının süresi bittiği gerekçesiyle polis tarafından ...
Erzurumlu üç hastaya umut oldu
Samsun'da karnındaki bebeği ölen ve kendisi de beyin kanaması geçiren ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva