ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GUNCEL
28 Aralık 2011 Çarşamba - 03:27

Erzurum bir ilke sahne oldu

Palandöken ve Aziziye Belediyeleri muhteşem bir organizasyonla Erzurumlulara doyumsuz bir gece yaşattı. Başbakan Erdoğan tarafından 2011’in Milli Şair Mehmet Akif Ersoy yılı ilan edilmesinin ardından harekete geçen belediyeler, Ersoy’un Şiirlerinden oluşan ve sanatçı Ertuğrul Erkişi tarafından seslendirilen Türk Sanat Müziği konseri düzenledi.

Erzurum bir ilke sahne oldu

SONER İSTANBULLU(İHA) - Palandöken ve Aziziye Belediyeleri muhteşem bir organizasyonla Erzurumlulara doyumsuz bir gece yaşattılar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011’in Mehmet Akif Ersoy yılı ilan edilmesinin ardından harekete geçen belediyeler, Ersoy’un Şiirlerinden oluşan ve sanatçı Ertuğrul Erkişi tarafından seslendirilen Türk Sanat Müziği konseri düzenlediler.
Erzurum’da bir ilki gerçekleştiren iki Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve Orhan Bulutlar Mehmet Akif Ersoy yılı olarak ilan edilen 2011 yılı içerisinde çeşitli etkinlikler yapıldığını kendilerinin de ortaklaşa bir gece düzenlediklerini ifade ettiler.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, Aziziye İlçe Jandarma Komutanı Ümit Akkuş, kurum müdürleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gece Hafız Köksal Akpınar tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
ERZURUM’DA BİR İLK
Açılış konuşmasını yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar düzenledikleri ortaklaşa gece ile bir ilke imza attıklarını belirterek, anlamlı gecenin ruhuna yakışır bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir etkinlik olduğunu kaydetti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılını Mehmet Akif Ersoy yılı ilan etmesinin ardından birçok etkinliğin düzenlendiğini hatırlatan Bulutlar, düzenlenen organizasyon ile ilklere imza atılarak hem iki belediyenin bir araya geldiğini, hem de Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin Türk Sanat Müziği ve tasavvuf müziğine uyarlanarak okunduğunu vurguladı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın konuşmasının ardından sahne alan Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ertuğrul Erkişi, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini Türk sanat müziği şeklinde seslendirerek dinleyicilere doyumsuz bir gece yaşattı.
Gece boyunca ara ara Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler anlatılarak İstiklal Marşı ve birçok eserin nasıl yazıldığı hakkında dinleyicilere bilgiler verildi.
ERKİŞİ’DEN BELEDİYELERE ÖVGÜ
Ertuğrul Erkişi, sanat hayatı boyunca ilk defa iki belediyenin bir araya gelerek anlamlı bir etkinlik düzenlediğine şahit olduğunu ifade ederek, birlik ve beraberliğin göstergesi olan bu tür etkinliklerde görev almaktan büyük keyif ve mutluluk duyduğunu söyledi.
Konserin açılış ve kapanışını Mehmet Akif Ersoy’un “Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem” dizeleriyle başlayan “Zulmü alkışlayamam” isimli eseriyle yapan Ertuğrul Erkişi, Erzurumlulara doyumsuz bir gece yaşattı.
Gecenin sonunda Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, belediyesinin şiltini Erkişi’ye takdim ederken, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz de yöresel ehramdan yapılma atkı hediye etti.
Ertuğrul Erkişi, konserin sonunda CD’lerini imzalayarak, hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

 
2.OSB’de ihale süreci başlıyor
 
'54'üncülüğü içime sindiremedim'
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mökkem dadaş 28 Aralık 2011 Çarşamba 19:18

eferim güzel sokaklar çöpten geçilmir çalışmaya devam

Yorumu oyla      6      4  
Demek ki oluyormuş. 28 Aralık 2011 Çarşamba 09:22

Orhan BULUTLAR ve Fatih CENGİZ beyleri tebrik ediyorum. Demek ki oluyormuştan kastım bu birlikteliği sağlaması gerekip te sağlayamayan zata sitemdir. Sanırım zatı herkes anlamıştır.

Yorumu oyla      6      4  
Bilal UYGUR 28 Aralık 2011 Çarşamba 08:22

Sayın Başkanları tebrik ediyorum.Hoca talebe el ele.92-93 de Orhan Bulutlar bizim Anadolu Lisesinden hocamızdı.Dolayısıyla Fatih Başkanın da hocasıydı.Demek aralarındaki olumlu iletişimin temelleri o günlere dayanıyor.İki başkana da sevgilerimi saygılkarımı ve tebriklerimi gönderiyorum.Bu tür sosyal aktivitelere de ihtiyaç var hiç şüphesiz.Herşey çöp asfalt değildir.Çalışmalarınızın devamını dilerim.Halkın da bunları görmesi ve doğru algılaması gerekir.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bat Pazarı tarih mi oluyor?..
Erzurum’un eski ticaret merkezi olarak sayılan eski bat pazarı esnafı ...
‘Erzurum’un yüzüne renk geldi’
Erzurum’un duayen gazetecisi Kadir Sabuncuoğlu, bu haftaki ‘10 yazardan ...
Konaklı Turizm Beldesi oluyor..
Konaklı Köyü'ne, 'Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları' ile birlikte ...
 
‘Kapalı yol sorunu aşıldı’
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, bu kış sezonunda bir köy ...
Konaklı marka olma sürecinde
Fransa'nın Alpleri örnek alınarak 2011 UNIVERSIADE kapsamında geçen yıl ...
Palandöken yılbaşına hazır
Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile önemli bir prestij kazanan Palandöken ...
 
Doğu Anadolu kara teslim
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da ...
‘Ecdadımızla gurur duyuyoruz’
Sarıkamış Dayanışma Grubu tarafından düzenlenen şehitleri anma yürüyüşü ...
Memur-Sen Fransa’yı protesto etti
Memur Sen İl Temsilcisi Abdullah Duman, “Fransa Meclisi, düşünceyi suç ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva