ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EĞİTİM
23 Ağustos 2014 Cumartesi - 14:45

Erzurum TFF-Ülker Futbol Köyü açılışı yapıldı

Bu yıl; 2 etap halinde, 8 şehirde (Isparta, Erzurum, Nevşehir, Sakarya, Sinop, İzmir, Elazığ, Balıkesir) düzenlenen 10 Futbol Köyü'nde 400 oyuncu daha uzmanlar tarafından eğitilecek.

Erzurum TFF-Ülker Futbol Köyü açılışı yapıldı

Türkiye Futbol Federasyonu ile Ülker tarafından düzenlenen Futbol Köyleri sekizinci yılda kapılarını çocuklara açtı.

2014 yılı TFF-Ülker Futbol Köyleri açılışı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in katılımıyla Milli Takım'ın Riva'daki yeni tesislerinde yapıldı. Bugüne kadar 4 bin yetenekli çocuğun hayallerinin peşinde top koşturduğu Futbol Köyleri, bu yıl 3 kız ve 7 erkek kampı olmak üzere 400 çocuğu ağırlayacak.

Açılışta bir konuşma yapan TFF Başkanı Demirören Türkiye Futbol Federasyonu olarak en verimli işbirliklerinden birini Yıldız Holding ile gerçekleştirdiklerini kaydetti ve "Avrupa'nın önde gelen futbol gelişim programlarından birini, örnek olarak gösterilen TFF-Ülker Futbol Köyleri'ni hayata geçirmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. TFF-Ülker Futbol Köyleri'nin sekizincisine katılacak tüm çocuklarımıza başarılı bir kamp dönemi dilerken, Yıldız Holding'e futbola yaptıkları bu dev katkı için ayrıca teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Demirören, "Ayrıca projenin fikir babası olan Gündüz Tekin Onay'ı saygıyla anıyoruz. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Süleyman Seba ve Turgan Ece'ye Allah'tan rahmet ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

TERİM’İN KONUŞMASI

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise 2007 yılında Van'da açılan Futbol Köyü'nü ve Gündüz Tekin Onay'ı anarak başladığı konuşmasında projenin çocuklara futbol oynatmanın ötesinde onları iyi bireyler olarak kılma yönünde çok büyük fayda sağladığını vurguladı. Projeden faydalanarak Milli Takım'a gelen genç futbolcuları da anımsatan Terim, "Herkes futbol oynuyor, herkes eğitim alıyor, bu çocukların arasından futbolcular da çıkıyor, çıkacak elbette. Bu çocuklarımız açısından çok büyük ve çok önemli bir proje" dedi.

ÜLKER’İN SUNUMU

Açılışta konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ise "Bu yıl 70. yılımıza eriştik. Bu kadar yıllık tecrübe sonunda memleketimizin gıdada neye ihtiyaç duyduğunu iyi öğrendik. 10 sene hesabıyla gidersek, Türkiye'de Ülker'le 8 kuşak büyümüş. 1945'te Türkiye'de 0 - 14 yaş arasında 7.5 milyon çocuk varmış. O zamanın imkanlarıyla günlük 200 kiloluk üretim yapan Ülker, bu çocukların çok azına erişebiliyordu. Bugün Türkiye'de 18.9 milyon çocuk var. Hem ürünlerimizle hem de sanat ve spor alanındaki faaliyetlerimizle onların farklı ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Yıldız Holding'in şu anda Türkiye dahil 11 ülkede 58 fabrikada üretim yaptığına işaret eden Murat Ülker, şöyle devam etti: "9 bini yabancı olmak üzere 41 bin arkadaşımız çalışıyor. 300 markamız pazarda müşterilerle buluşuyor. Amerika'dan Mısır'a 65 şirketimiz iş yapıyor. 49 kategoride işimiz var. Deseniz ki, bu işlerden hangisi ağır basıyor? Derim ki 'ayıramam.' Ama şunu zorlanmadan söyleyebilirim. Bu yatırımlarımızın hepsi bir tarafta, çocuklar için yaptığımız faydalı işler diğer tarafta. Çocuklarımız için yaptığımız işleri bizzat takip ediyorum.

Buradaki çocuklar ne kadar sporcu olurlar ya da sinemacı olur bilemem. Çünkü bizim birincil amacımız sporcu veya sinemacı yetiştirmek değil. Biz onların her şeyden önce mutlu olmalarını istiyoruz. Çünkü mutlu çocuklar gelecekteki mutlu Türkiye'nin temel taşı olacak. Bunda da payımız olursa ne mutlu bize."

Önümüzdeki dönemde çocuklar için spor alanına daha çok yatırım yapacaklarını dile getiren Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, bu hedefle geçen yıl "Çocuklar için Futbol" bütçesini yıllık 900 bin dolardan 1.5 milyon dolara yükselttiklerini belirtti. Yıldız Holding'in bugüne kadar projeye 20 milyon lira aktardığını kaydeden Şeker, şöyle devam etti:

"2007'den bu yana 30 ilde 53 futbol köyü açtık. O yıl 500 öğrenci ile başlamıştık. Bugün sporda farklı projelerle 272 bin çocuğa ulaştık. Her yıl bu projelere yeni modüller ekleyerek geliştiriyoruz. Burada çocuklar sadece futbol oynamıyor. Beslenmeden kişisel bakıma, kendini ifade etme becerisinden satranca, sanattan çevre bilincine kadar pek çok farklı konuda sporcuların gelişimine katkı sağlanıyor. Bir sporcu kamp boyunca 22.5 saat futbol eğitimi alırken, 10.5 saat yaratıcı drama, 10.5 saat kitap okuma, 4.5 saat satranç, 1.5 saat ilkyardım, 1.5 saat çevre bilinci, 1.5 saat beslenme eğitimi de alıyor. Ve tabii gezip eğlenmeye de vakit ayrılıyor. Sporcuların yaklaşık 14 saati de şehir gezisi, sinema ve "Mutlu Bir An" saati gibi eğlenceyle geçiyor. Böylece çok yönlü, kendini tanıyan ve tanıdıkça geliştiren bir neslin doğmasına da katkıda bulunuyoruz. Bu yıl, hayallerinin peşinde koşan bu çocukların , hayallerinden bir tanesini gerçekleştirmeyi de amaçladık. Onlara ilham veren, örnek aldıkları sporcuya mektup yazacaklar, biz de o mektubu dünyanın neresinde olursa olsun muhatabına ulaştıracağız."

PROJENİN ELÇİSİ U19 MİLLİ TAKIMI ANTRENÖRÜ EMRE AŞIK

Yıldız ve genç milli takımlara başarılı oyuncular yetiştiren Futbol Köyleri'nin elçiliğini de U19 Milli Takımı Antrenörü Emre Aşık yapıyor. "Bu köylere genç milli takımların yetenek havuzu olarak bakıyoruz" diyen Aşık, "Almanya, Danimarka gibi ülkelerde çok başarılı örneklerini gördüğümüz proje, Türkiye'de de her yıl biraz daha gelişiyor. Sadece Futbol Köyleri'nden 80 gencin milli takımlara seçilmesi bu projenin ne kadar doğru kurgulandığının işareti" şeklinde konuştu.

DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE GRASSROOTS

Grassroots yani kök futbol tüm dünyada çocukların spora eğilimini artırmak için UEFA tarafından geliştirilen bir proje. 2004 yılında 500 bin çocukla başlayan proje, bugün 54 ülkede 4.6 milyon çocuğa spor yapma olanağı sağlıyor.Futbolun en güçlü olduğu Almanya'dan İspanya'ya Danimarka'dan Hollanda'ya kadar tüm Avrupa ülkelerinde uygulanıyor. Projenin her ülkede oldukça güçlü destekçileri var.

Türkiye projeye 2007 yılında dahil oldu. Türkiye'deki projenin destekçisi Milli Futbol Takımlar'ın da ana sponsoru olan Yıldız Holding ve ana markası Ülker. Farklı ayaklardan oluşan Grassroots projesinin ilk adımlarından biri 2007 yılında Van'da açılan TFF Ülker Futbol Köyü oldu. O yıl 500 çocukla başlayan serüven, bugün 272 bin çocuğun sporla buluşmasına, bunlar arasından profesyonel futbol kulüplerinde, yıldız, genç ve A Milli futbol takımlarında oynayacak yeteneklerin keşfedilmesine kadar uzandı.

Bursaspor'da yıldızı parlayan ve Süper Lig tarihinin ligde gol atan en genç futbolcusu unvanını taşıyan Enes Ünal, A Milli takım ve Bursaspor forması giyen Ozan Tufan, Galatasaray'ın genç yıldızı Berk Yıldız, Fenerbahçeli Beykan Şimşek ve Beşiktaş'ta A takıma seçilen Muhammed Demirci bunlardan sadece kamuoyunun bildiği isimler. Kızlarda da benzer bir başarı çizgisi mevcut.Yedi yılda toplam 36 erkek ve 44 kız oyuncu Futbol Köyleri'nden genç milli takımlara seçildi. Profesyonel futbol kulüpleriyle anlaşma imzalayan oyuncu sayısı ise 50'ye ulaştı. Ve Türkiye, UEFA Grassroots programında beş yılda 5 yıldız alarak en hızlı gelişme gösteren ülkelerden biri oldu.

2014 FUTBOL KÖYLERİ HAKKINDA

Bu yıl; 2 etap halinde, 8 şehirde (Isparta, Erzurum, Nevşehir, Sakarya, Sinop, İzmir, Elazığ, Balıkesir) düzenlenen 10 Futbol Köyü'nde 400 oyuncu daha uzmanlar tarafından eğitilecek. Futbol eğitimleri 12 yaş grubu çocuklara özgü içeriklerle gerçekleşecek. Kaleci ve futsal eğitimleri de yine futbol köylerinde sporculara aktarılacak. Oyun kuralları ve Fair-Play konusunda yapılacak interaktif eğitimler de Futbol Köylerinin vazgeçilmez programı içerisinde yer alacak. Beslenme eğitimleri Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı'nın yürüttüğü "Yemekte Denge" programının deneyimli öğretmenlerine emanet edildi. Çevre eğitimleri ise İl Çevre Müdürlükleri ve Deniz Temiz Derneği TURMEPA'dan destek alındı. Satranç eğitimleri Türkiye Satranç Federasyonu uzmanlarıyla, yaratıcı drama eğitimleri ise Milli Eğitim Bakanlığı lisanslı Ekol Drama tarafından veriliyor. Ayrıca geçen yıl Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile başlatılan Futbol Köyü abi ve ablaları projesi de çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. TOG gönüllüsü gençler köylerde 10 gün boyunca çocuklarla yakından ilgileniyor, onların kampa kısa sürede uyum sağlamasına yardımcı oluyor.

 

 
9 bin 700 paket kaçak sigara ele geçirildi
 
New City daire sahipleri çözüm istedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 2 bin 33 öğretmene ihtiyaç var
Okulların açılmasına az bir süre kala 2014-2015 yeni eğitim ve öğretim ...
Sürücü olmak artık kolay değil
M.COŞKUN-Direksiyon sınavına gelen ciddiyet başarı oranlarına yansıdı. ...
Yılmaz dikey bahçe uygulamasını anlattı
Erzurum’un en gözde mekanlarının başında gelen Ata Botanik Park’ın mimarı ...
 
ATAÜNİ İletişim öğrencisinden örnek duyarlılık
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi genç gazeteci Yusuf ...
ATAÜNİ’de e-kayıt dönemi
Atatürk Üniversitesi’ne yerleştirilen öğrencilerin kayıtları “e-devlet” ...
Erzurum’un ilk Dikey Bahçesi kuruldu
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz Peyzaj Mimarlığı ...
 
ATAÜNİ ve ETÜ’de 'e-devlet' üzerinden elektronik kayıt
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları ...
Kuran Kursu öğrencileri bilgide yarıştı
Aşkale Müftülüğü tarafından düzenlenen yaz kuran kursları yarışması finalleri yapıldı.
ÖĞDER’den Eğitimde Çözüm yaklaşımı
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva