Erzurum’da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle çeşitli panel ve konferanslar düzenlenecek. Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Kutlu Doğum Haftası, bu yıl da birbirinden renkli organizasyonlara tanıklık edecek. Kutlu Doğum Haftası’nın il ve ilçe müftülüklerince 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacağı kaydedilirken, hafta boyunca panel, konferans ve sohbetlerin yapılacağı bildirildi.
MÜFTÜ ASLAN ETKİNLİK TAKVİMİ AÇIKLADI
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, etkinliklerin, 14 Nisan’da düzenlenecek olan “İslam’da Aile” isimli konferansla başlayacağını bildirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar’ın konuşmacı olarak katılacağı konferansın, saat 14.00’te Dadaş Sineması’nda gerçekleştirileceğini aktaran Arslan, ertesi gün de, sadece bayanlara yönelik olarak bir panel düzenleneceğini belirtti.
KUTLU DOĞUM PANELLERLE ANLATILACAK
“İslam Ahlakında Aile” adını taşıyan panele, Hatice Öndeş, Esra Hacımüftüoğlu, Esma Simav ve Emine Koç’un konuşmacı olarak katılacaklarını kaydeden Arslan, panelin de, Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirileceğini söyledi. Müftü Yakup Arslan, hafta etkinlikleri kapsamındaki üçüncü panelin ise, 16 Nisan’da, yine Halk Eğitim Merkezi’nde düzenleneceğini belirterek, “Ailenin Korunmasında Dini ve Milli Değerlerinin Rolü” adlı programın konuşmacılarının tamamının akademisyenlerden oluşacağını bildirdi.
Müftü Arslan, “Panelimize, Prof. Dr. Beşir Gözübenli, Prof. Dr. Davut Yaylalı ve Prof. Dr. Lütfullah Cebeci konuşmacı olarak katılacak. Aynı zamanda bu panelde, şahsım da, ailenin korunmasıyla ilgili olarak görüşlerimi aktaracağım” dedi.
MÜFTÜ ARSLAN’DAN KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJI
Öte yandan Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla topluma bir takım mesajlar verdi. Mesajında Allah Resulü’nün, insanı insan yapan erdemlerin ve değerlerin odaklandığı yüce bir şahsiyet olduğunu belirten Müftü Arslan, “Hz. Peygamber Efendimizin örnekliğine canlılık kazandırılması denildiğinde, örnekliğini ve sünnetini belirli alanlara ve davranış biçimlerine indirgemek yerine, onun temsil ettiği değerler bütününü anlamak ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapabilmek çabası akla gelir. Bunun anlamı tarihe gitmek ve gömülmek değil, onun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı güncelleştirerek hayatımıza yansıtmak, örnek ahlakını ve öğretilerini davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapabilmektir. Nitekim O, gerek ferdi, ailevi ve sosyal hayatı, gerekse söz ve açıklamaları ile insanlığa kıyamete kadar kalıcı bir rehberlik ve örneklik sunmuştur. O’nun sünneti, sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlığın mutluluğuna ve kurtuluşuna ışık tutabilecek niteliktedir” şeklinde konuştu.