Tarihi çeşme sularıyla iftar açma geleneği sürüyor
ERZURUMLULAR İFTAR SOFRALARINA ABI HAYAT TAŞIYORLAR
Erzurum’da ramazan ayının vazgeçilmezi, dağ ve yer suları. Kentin değişik yerlerinde bulunan tarihi dağ ve yer suyu dağıtan çeşmeler iftar öncesi vatandaşların yoğun ilgisine uğruyor.
İftarlarını tarihi sularla açmak ve onlarla demlenmiş çaylarla yorgunluklarını dindirmek isteyen Erzurumlular, bu çeşmelerden aldıkları sularla iftar sofralarını zenginleştiriyorlar.
İFTAR ÖNCESİ, TARİHİ ÇEŞME BAŞLARINDA İZDİHAM YAŞANIYOR
İftar öncesinde yer ve dağ suları taşıyan çeşme başında bekleyerek, evlerinden getirdikleri bidonlarla su taşıyan Erzurumlular, tarihi çeşme sularının şifa olduğu ve güzel tat ve lezzetleriyle iftar sofralarının vazgeçilmezi bulunduğunu söylüyorlar.
Akpınar, Cennet, Yazıcı, Dabakhane ve Şabakhane çeşmelerinin yanı sıra Erzurum Hasankale yolu üzerinde bulunan Paşapınarı suyu da vatandaştan ilgi görüyor.