KEÇİBOYNUZU BİNBİR DERDE DEVA
Erzurum'da dün açılışı yapılan Bölgesel Sanayi İhtisas Fuarı'nda en fazla ilgiyi Keçiboynuzu ürünlerinin sergilendini stand görüyor.
Fuara Mersin'den katılan Atışeri Gıda Sanayi, sergilediği Keçiboynuzu mamulleriyle herkesin ilgi odağı oldu.
Keçiboynuzu nektarı, meyvesi, kakakosu ve tahinini ürettiklerini anlatan firma ortaklarından Ayşe Ateşeri, insan sağlığı için oldukça faydalı olan Keçiboynuzunun Türkiye'de yeteri kadar tanınmadığını söyledi.
Firma olarak imal ettikleri Keziboynuzu nektarı, meyvesi ve tahinini İngiltere ve Almanya'ya ihraç ettiklerini anlatan Ateşeri, Keçiboynuzunun içerdiği Gallik Asit ile insan sağlığı üzerinde pek çok yönlü özellikleri olduğunu ifade etti.
Gallik asitin ağrı kesici, alerjiye karşı, astıma karşı, bakteri yokedici, karaciğeri temizleyici, kansere karşı koruyucu, çocuk felcine karşı etkili özellikleri olduğunu dile getiren Atışeri, Keçiboynuzunun etkilerini ise şöyle sıraladı; "Kolesterolü düşürür, Cinsel gücü artırır, nefes darlığına, Astım ve Bronşite iyi gelir, oksürüğü önler, kalp damarlarını açar, kalbi rahatlatır. Vücuda kuvet ve enerji verir, hafıza ve dikkati güçlendirir, sinirleri gevşeterek stresi önler, göğsü yumuşatıp akciğeri temizler, el ve ayak titremelerini önler."
Firma olarak Keçiboynuzu helvası üretmek için çalışmalarının devam ettiğini ve deneme üretimlerinin yapıldığını anlatan Ayşe Atışeri, önümüzdeki yıldan itibaren Keçiboynuzu helvasını da halkın beğenisine sunacaklarını kaydetti.
Ateşeri, Keçiboynuzunun C, E. ve B vitaminleri içerdiğini de ifade ederek, Keçiboynuzunun özellikle çocuklar ve bebekler için son derece yararlı olduğunu sözlerine ekledi.