Yaz aylarında dar gelirli ekmek üretimine yöneliyor
Fırıncılar Odası Başkanı Remzi Keteci, yaz aylarında ekmek tüketiminde kısmi azalışlar yaşandığın belirerek, bu durumun yaz aylarında dar gelirlinin kendi ekmeğini üretmeye yönelmesinden kaynaklandığını kaydetti.
Fırıncılar Odası Başkanı Remzi Keteci, yaz aylarında ekmek tüketimini kısmi şekilde azaldığın belirterek, bu durumun dar gelirlinin ekmek üretimine yönelmesinden kaynaklandığın ifade etti.
BAYAT EKMEK SATIŞI YAYGINLAŞTI
Ekmek israfının önemli bir sorun olmayla devam ettiğini belirten Keteci, “Erzurum da yaz aylarında kısmi bir azalış yaşanıyor. Bu durum dar gelirini ekmek üretimine daha fazla yoğunlaşmasından kaynaklanıyor. Dar gelirli ayrıca bayat ekmek alımını da yöneldi. Bayat ekmek şu an 150 YKR den alıcı buluyor. Dar gelirlinin yaşadığı yerleşim yerlerinde bayat ekmek satışı artıyor” dedi.
EKMEK İSRAFI ARTIYOR
Erzurum da ekmek israfının da önemli ölçüde arttığını belirten Keteci, “Erzurum da ekmek israfı her geçen gün artıyor. Ekmek israfının önlenmesi konusunda vatandaş duyarlı olmalı, ekmek israfı kaynakların olumsuz yönde kullanımına neden oluyor.” diye konuştu,
Fırıncı esnafının haksiz rekabet ve açılan fırın sayısından dolayı zor bir süreç geçirdiğini belirten Keteci, her geçen gün yeni bir fırının kapısına kilit vurduğunu da sözlerine ekledi.