Türk halkı ile özdeşleşmiş olan Türk kahvesi, gerek tadı, gerek hatırı, gerekse insan vücuduna faydalarıyla vatandaşın vazgeçilemezi. Yapılan araştırmalar sonucu günde iki fincan kahve daha sağlıklı bir hayatın kapılarını açıyor. Türk kahvesi, özel tadı ve telvesi ile ikram edilen tek kahve türü olma özelliğini taşıyor. Avrupa'nın Türkler sayesinde tanıştığı bu kahve türü, özelliklede son dönemlerde tadı ve insan vücuduna sağladığı katkılar nedeniyle Erzurum halkının vazgeçilmezleri arasına giriyor.
Erzurum’un Türk Kahvesine olan sevdasını anlatan Çetin, son yıllarda Türk kahvesine rağbetin inanılmaz derece arttığını söyledi. Türklerin, bu kahve türünü insanlığa kazandırdığını belirten Çetin, “Türk kahvesinin telvesi ve özel tadı nedeniyle aşırı derecede ilgi görüyor. Türk kahvesinin insan vücuduna faydasının saymakla bitmez, doktorların vatandaşa günde 2 fincan kahve içmeleri çok önemlidir. Türk kahvesi telvesi ve tadı nedeniyle herkes tarafından tercih ediliyor. Ancak son dönemlerde bu tercih aşırı artmış durumda. Bu kahvenin insan vücuduna çok büyük yararları var. Mesela Türk kahvesi; göğüs kanseri riskini azaltıyor, insanı zinde tutuyor, kolesterolü düşürüyor, kemikleri güçlendiriyor, yüksek tansiyonu düşürüyor, bağırsakları düzenliyor, depresyona karşı bire birdir. Bide kırk yıl hatırı vardır.” dedi.
FAZLASI ZARAR
Türk kahvesinin aşırı derecede tüketilmesi halinde zararlı olabileceğini belirten Çetin, “Takdir edersiniz ki, her şeyin fazlası zarardır. Aşırı kahve tüketimi halinde, içindeki kafein nedeniyle insan kalbinde ritim bozukluğu görülebilir. Kalp hastaları da kahve tüketimine dikkat etmeleri gerekmektedir. Vatandaşımız günde en fazla da 3 fincan kahve tüketmelidir.” diye konuştu.