Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği de, Türkiye genelindeki tüm şube başkanları, sektör kurulu başkanları ve eski şube başkanlarını bir araya getirerek, ekonomik krize karşı somut çözüm arayışlarında bulunacak.
PİYASALARA DURGUNLUK HAKİM
“Ekonomi Danışma Toplantısı” adı verilen programda, şube ve sektör kurulu başkanlarından, ekonomik krizin bölgelerinde meydana getirdiği sorunları ve yaşanan sıkıntıları dinleyecek olan MÜSİAD Genel Merkezi, daha sonra hazırlayacağı bölgesel içerikli raporları, yetkili makamlara ulaştıracak. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dursun Yıldız, küresel mali kriz nedeniyle piyasaların çok durgun bir dönemden geçtiğini belirterek, “Krizden etkilenmemek ve özellikle de çalışan kesimi mağdur etmemek için bir takım tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu bağlamda MÜSİAD olarak geniş kapsamlı bir ekonomik kriz değerlendirme toplantısı gerçekleştireceğiz” dedi.
KRİZE KARŞI BÖLGEYE POZİTİF AYRIMCILIK TALEBİ
Salı günü İstanbul’da MÜSİAD’ın tüm şube başkanları, sektör kurulu başkanları ve eski şube başkanlarının katılımıyla bir araya gelineceğini vurgulayan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dursun Yıldız, toplantının, “küresel kriz, yaşanan sorunlar ve somut çözüm önerileri” gündemiyle gerçekleştirileceğini belirterek, “Ekonomi danışma toplantımıza, MÜSİAD Ekonomi Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Öztürk de katılacak” diye konuştu.
ERZURUM’UN KRİZ DÖNEMİ SORUNLARI RAPORLAŞTIRILACAK
MÜSİAD Genel Merkezi’nden gelen talimat doğrultusunda, her şube başkanının, bulundukları illerde ekonomik kriz nedeniyle yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak bir rapor hazırlayacağını ve bu raporların danışma toplantısında masaya yatırılacağını kaydeden Dursun Yıldız, kendilerinin de bu anlamda gerekli hazırlıkları yaptıklarını bildirdi.
ERZURUM VE EMEK-YOĞUN SEKTÖRLERİN SORUNLARI
Erzurum’un sanayi-yoğun bir şehir olmadığını, tarım, hayvancılık, turizm ve hizmet sektörünün ağırlıklı olduğuna dikkati çeken Yıldız, “Hükümetin krize karşı genel anlamda almaya çalıştığı bir takım tedbirler bulunuyor. Ekonomik yapı göz önünde bulundurulduğunda, ilimizin ve bölgemizin bu tedbirlerden yeteri kadar fayda göremeyeceği açıktır. Çünkü Erzurum’da sanayi yoktur, üretim yetersizdir. Bu tedbirler de genellikle üretimin yoğun olduğu bölge ve iller de işe yarayacaktır. Biz hazırladığımız raporda, bölgenin ekonomik yapısından yola çıkarak, pozitif ayrımcılık yapılması ve özellikle de esnafın, bölgeye has bir takım düzenlemelerle krize karşı korunması gerektiğine yer verdik” şeklinde konuştu.