ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aziziye’de AK heyecan
Aziziye’de AK heyecan
Erzurum’da spor istişaresi
Erzurum’da spor istişaresi
Erzurum’da ‘Çeyrek asır çocuk buluşması’
Erzurum’da ‘Çeyrek asır çocuk buluşması’
Ala’dan İHL nostaljisi
Ala’dan İHL nostaljisi
Araştırma'nın Yenidoğan Ünitesinden şefkat mesajı
Araştırma'nın Yenidoğan Ünitesinden şefkat mesajı
HABERLER>EĞİTİM
5 Mart 2011 Cumartesi - 07:05

Eğitimde göç sorunu

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “12. Acil Tıp Kış Sempozyumu’nda “Acil Tıbbın” sorunları ele alınıyor. Rektör koçak, “En çok göç veren fakültemiz tıp fakültesidir. Giden arkadaşlara koşulumuz var: Yerinize eleman yetiştirin, öyle gidin. Bu vicdanı bir sorumluluktur” diye konuştu.

Eğitimde göç sorunu

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “12. Acil Tıp Kış Sempozyumu’nda “Acil Tıbbın” sorunları ele alınıyor.
Polat Renaissance otelde 3-5 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen bilgi şöleninin (sempozyum) açılış konuşmasını Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Şahin Arslan yaptı.
Arslan, “Acil tıpta atlanan/zor tanılar” teması etrafında yapılacak bilgi şöleninde acil tıp uygulamalarında zaman zaman karşılaşılan tanısı zor atlanan vakaların ele alınacağını söyledi.
Arslan, bilgi şöleninin acil tıp profesyonelleri için bilimsel ve tatmin edici olduğu kadar sosyal yönden de rahatlatıcı olmasını diledi.
Şahin, “Sizlerin deneyimi ve çalışma tecrübesi bilgi şölenini her açıdan daha yararlı kılacak” dedi.
ERZURUM’DA OLMAKTAN MUTLUYUZ
Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Doç. Dr. Başar Cander ise, konuşmasında, geleneksel ve bir marke haline gelen bilgi şöleninin 12’ncisini Doğu’nun en önemli kenti Erzurum’da yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
“Sağlık açısından Erzurum, sahip olduğu birikimle bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır,” diyen Cander, “Erzurum ve Atatürk Üniversitesi acil tıpta giderek ülke gündeminde daha da fazla yer alıyor. Birçok çalışmanın ana unsurunu oluşturuyor” değerlendirmesini yaptı.
“Ülkemizde acil servi hizmetleri düzeltilmeden hastane hizmetleri düzletilmez” yorumunu yapan Cander, “Acil tıp, diğer dallardan farklıdır. Acil tip birçok işlemin bir anda yapıldığı özel bir çalışmadır. Acil tıpta sorunlarla baş edebilmek için de resmin tamamının görülmesi gerekir” şeklinde konuştu.
Cander, 24 saat hizmet verilen acil servislerin personeline hak ettikleri maddi-manevi desteğin verilip verilmediğinin bilgi şöleninde sorgulanmasını da istedi.
80 MİLYONDAN FAZLA ACİL BAŞVURUSU YAPILDI
Tip Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp’da, son yıllarda Türkiye’de sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştığını, bunun sonucu olarak normal polikliniklere yapılan başvuru sayısının arttığını belirtti.
Atamanalp, “Bu artış acil poliklinikler için de geçerli. 2009 yılında acil polikliniklere 80 milyondan fazla başvuru yapıldığın biliyoruz. Bu durum acil hizmetlerinin hem yoğunluğunu hem de önemini ortaya koyuyor “ dedi.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 1966 yılından beri sağlık hizmetlerini acil sağlık hizmeti olarak da verdiğini hatırlatan Atamanalp, bu hizmetlerin 1999 yılından beri acil tıp Anabilim Dalı bünyesinde yapıldığını bildirdi.
Atamanalp, 40 yılı aşkın sürede bin 500’ün üzerinde uzman yetiştiren Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bugüne kadar 13 de acil tıp uzmanı yetiştirdiğini sözlerine ekledi.
ERZURUM’DAN 2 MİLYON İNSANA SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR
Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik de konuşmasında, Erzurum’un Kuzeydoğu Anadolu’nun merkezi şehri durumunda olduğunu, yaklaşık 2 milyon 200 bin nüfusa Erzurum’dan sağlık hizmeti verildiğini anımsattı.
Vançelik, tatmin edici düzeyde sağlık hizmeti verebilmek için sağlık tesislerine sahip olmanın yetmediğini, uzmanlaşmış kadrolara ihtiyaç duyulduğunu olduğu hatırlattı.
Bu hususta Atatürk Üniversite’nin sadece elaman yetiştirmediğini, aynı zamanda düzenlediği kurslarla, il genelinde görev yapan sağlık elamanlarının yetişmesine büyük bir katkı sağlamaya devam ettiğini belirtti.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 150 BİNİN ÜZERİNDE MEZUN VERDİ
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise konuşmasında, “Sizleri Erzurum’da Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. A.Ü, en eski ve büyük üniversitelerinden biridir. Üç büyük ilin dışında Anadolu’da kurulan ilk üniversitedir. Bugüne kadar 150 binin üzerinde mezun vermiştir. Ülkemizdeki bütün üniversitelere hoca sağlamış ve bölgesindeki üniversitelerin kuruluşunu gerçekleştirmiştir” bilgisini verdi.
Rektör koçak, “En çok göç veren fakültemiz tıp fakültesidir. Bizim gayretimiz alttan gelen yeni nesli hızlı bir şekilde yetiştirmek ve sağlık hizmetine kazandırmaktır. Giden arkadaşlara koşulumuz var: Yerinize eleman yetiştirin, öyle gidin. Bu vicdanı bir sorumluluktur,” diye konuştu.
Erzurum’un eski tarihlerden beri eğitim, ticaret ve sağlık merkezi olduğunu anımsatan Koçak, Cumhuriyet’in temellerinin Erzurum Kongresi’nde atıldığını, “Erzurum, iyi isi Türkiye iyidir, Erzurum’da sıkıntı varsa Türkiye’de ciddi sıkıntı vardır” sözleriyle Erzurum’un ülke için bugün de devam eden önemine vurgu yaptı.
“Erzurum sağlık eğitimi ve hizmetleri bakımından da çok önemli bir şehirdir” diyen Koçak, şöyle devam etti:
“Acil hizmetlerinde iki şey önemlidir: Hastanedeki acil ünitelerinin fiziki imkânları iyi ise acile gelen hasta bundan hemen etkilenecektir. ‘Bu hastanenin alt yapısı iyi’ imajı hasta ve hasta yakınları üzerinde ilk olumlu etkiyi yapacaktır. İkinci olarak, sağlık personelinin hasta üzerindeki etkisidir. Ne yaptığını bilen, işlemleri kısa sürede tamamlayan ve hastayı ilgili ünitelere yönlendiren acil çalışanlarından oluşan ortam da önemlidir.”
Koçak, Acil Anabilim Dallarının son yıllarda tercih edilen ve yükselen bir bölüm olduğunu da hatırlattı ve bilgi şöleninin başarılı geçmesini diledi.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Metin Görgüner, “Acil Tıp’ın Dünü Bugünü ve Yarını” konulu açılış sunumunu yaptı.
Cumartesi gününe kadar devam edecek bilgi şöleninde, farklı üniversitelerden gelen çok sayıda akademisyen, solunum, toksikoloji, cerrahi, dahili, travma ve nöropsikiyatri vakalarına acillerde yapılan müdahale konularında sunumlar yapacak.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
en büyük biziz 5 Mart 2011 Cumartesi 14:38

eee olacağı buydu...atrık halk kocakarı yöntemleri ile tedavi olur.nasıl olsa onların kaliteli beyinlere ihtiyacı yok.siyasiler göçü fakir fukara guraba göçü-işsizler göç ediyor.iş ve beyin gücü erzurmda üretimde kayıp yok.hala kentliyiz diye ahkam kesiyordu.görüldükü göç fakir fukara guraba göçü değil alim göçü imiş.tıpın dışındaki alanlardada alimler gidecek bunda şüpeniz olmasın.%90 evetin sonucudur bunlar.şehirde nefes alamıyor insanlar.yaşam alanı çok dar ve hakimiyet cehaletin elinde, bu yüzden alimler daha modern illlere göçüyor.köylü geleneyi kocakarı ilacı yaşar gideriz güzel şehrimizde.bir hayal kahramanı üretir, şehir efsanesi yayar kendi kendimizi kandırırız.BÜYÜK ŞEHİRDİR ERZURUM.bölgenin abisi,gelişmiş modern dogunun parisi. en büyük şehridir erzurum.istanbul neçi...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinlioğlu’nun örnek başarısı
2011 Dünya üniversite Kış oyunlarında yüz akımız olan Olimpiyat Köyü’nün ...
Ziraat’te bilişim yoğunlaşması
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde, bilişim teknolojilerinden daha ...
Proje yarışmasında Yakutiye farkı
Milli Eğitim Bakanlığı'nca mesleki ve teknik eğitim kurumları arasında ...
 
A.Ü. Yemen’e açılıyor
Dışa açılma çabalarını sürdüren A.Ü. Yemen’in önde gelen üniversiteleri ...
Yoksul öğrenciler için seferber oldular
Türkiye Yardım Severler Derneği Erzurum Şubesi, 500 yoksul ailenin çocuğuna ...
Erzurum’da 236 çocuk eğitime kazandırıldı
Yetiştirici Sınıf Öğretimi Programı ile 2008-2011 yılları arasında 28 ...
 
Üniversite'de Uluslararası Gün
Erzurum’da “2. Kış Okulu Pratik Türkçe Kursu” programı çerçevesinde “Uluslararası ...
‘Erzurum Eğitim Kenti’
Erzurum’un var olan üniversitesi ve diğer eğitim kurumları ile eğitim ...
A.Ü’de Türkçe Şöleni
A.Ü. Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Dış İlişkiler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hırsızlığa ‘zulüm’ dedikleri yerden buyurun!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva