ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
4 kişiye umut oldu
4 kişiye umut oldu
Atlı Kızaklar EİT 2025 için yarıştı
Atlı Kızaklar EİT 2025 için yarıştı
Erzurum - Artvin karayolu güncelleştirildi
Erzurum - Artvin karayolu güncelleştirildi
 Oltu hayvan pazarı yeniden açıldı
 Oltu hayvan pazarı yeniden açıldı
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 3 - Ümraniyespor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 3 - Ümraniyespor: 1
HABERLER>EĞİTİM
28 Temmuz 2010 Çarşamba - 06:07

ETÜ’ye bilimsel yaklaşım

KKEF Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay, “Şehrin doğusunu kalkındırmak için ikinci üniversiteyi adres göstermek çok yanlış bir yaklaşım.” dedi.

ETÜ’ye bilimsel yaklaşım

SAMET ÖZÜNAL (GHA) – Prof. Dr. Hayati Doğanay, “Şehrin doğusunu kalkındırmak için ikinci üniversiteyi adres göstermek çok yanlış bir yaklaşım.” dedi.
//BÖLGESEL KALKINMA
Erzurum’a kurulacak olan ikinci üniversitenin yeri konusunda sürdürülen tartışmalara, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Doğanay da katıldı. Prof. Dr. Hayati Doğanay, “Şehrin doğusunun geliştirilmesi ve kalkındırılması için bir takım hamleler yapılması gerektiği yönündeki görüşlere bizler de katılıyoruz. Fakat bu amaca hizmet edecek ilk hamle şehrin doğusunda ikinci üniversite kurmak olmamalıdır. İlk hamle, özellikle yerel yönetimler tarafından bu bölgede gecekondu ıslahı ve kentsel dönüşüm olmalıdır. Şehrin doğusuna doğru bu manada bir hamle yapılırsa, ikinci üniversitenin etkisi bile bu bölgede meydana gelecek hareketliliğin yanında hafif kalır.” diye konuştu.
//ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNİN İMKANLARI
Atatürk Üniversitesi’nin sahip olduğu arazi ve imkanların, ikinci üniversite için fevkalade nitelik taşıdığını ifade eden Doğanay, “Erzurum’a ikinci üniversite kurulmasında esasen geç bile kalınmıştır. Burada Erzurum için bir zaman kaybından rahatlıkla söz edebiliriz. Atatürk Üniversitesi’nin sahip olduğu arazi ve imkanlar, bana göre bu zaman kaybının telafisi için iyi bir fırsattır. Üniversitemizin içerisinde değil bir üniversite, üç üniversite bile kurulabilir.” dedi.
//“ATILMASI GEREKEN İLK ADIM GECEKONDU ISLAHI OLMALI”
Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Doğanay, şehrin doğusuna ikinci üniversite kurularak gelişimin sağlanabileceği yönündeki görüşlere katıldığını, ancak atılması gereken ilk adımın bu olmaması gerektiğini düşündüğünü belirtti.
Doğanay, “Bir kere şehrin doğusuna kurulacak ikinci üniversite için belki kamulaştırma yapmak gerekecek. Bunun yanında üniversitenin fiziki anlamda şekillendirilmesi için de birtakım harcamalar yapılacak. Yani bu iş uzun bir süreç gerektirecek ve bana göre Erzurum’un bu konuda kaybedecek daha fazla vakti yok.” diye konuştu. Şehrin doğusuna yönelik olarak atılması gereken ilk adımın gecekondu ıslahı ve kentsel dönüşüm yönünde olması gerektiğini vurgulayan Doğanay, bu konuda en büyük görevin mahalli idarelere düştüğünü kaydetti. Doğanay, “Bir kere şehrin doğusunda üniversite kurulsun ya da kurulmasın bu bir gereklilik. Bu gereğin yerine getirilmesi için bölgede bir üniversite kurulmasını beklemek de çok yanlış. Belediyeler bu sorumluluğun altına girecek ve bölgenin çehresini değiştirecek. Görülecektir ki, ondan sonra bu bölgede yaşanacak hareketliliğin yanında, ikinci üniversitenin etkisi bile çok hafif kalacak.” şeklinde konuştu.
//ETÜ’NÜN VİZYONU
Şehrin doğusunda değil de, batısında kurulması halinde ikinci üniversitenin gölgede kalabileceği yönündeki görüşlere de katılmadığını dile getiren Prof. Dr. Doğanay, “İkinci üniversite, klasik bir üniversite olsaydı, bu görüşü ben de desteklerdim. Fakat ikinci üniversitemiz teknik üniversite olacağı için böyle bir durumun söz konusu olacağını zannetmiyorum.” şeklinde konuştu. 
//ÖRNEKLEME
Türkiye’deki çeşitli teknik üniversitelerinden örnekler veren Prof. Dr. Hayati Doğanay, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) gibi bilim yuvalarının, bugün bulundukları illerdeki klasik üniversitelerin bile önüne geçtiklerini kaydetti. Doğanay, “İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi kadar popüler midir, değildir. Aynı şekilde Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin etkinliğinden mi daha çok söz edilebilinir, yoksa Ankara Üniversitesi’nin mi? Bu gibi örnekleri çoğaltmak pekâlâ mümkündür. Dolayısıyla ben Erzurum Teknik Üniversitesi’nin, Atatürk Üniversitesi’ne yakın olması ya da şehrin batısında kurulması halinde gölgede kalacağını düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı. 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aydın ayaydın 28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:46

sayın doğanay çok doğru ve isabetli fikirler beyan etmiş. tabi anlayana davul zurna az, anlamayana sivrisinek saz.

Yorumu oyla      6      4  
Oktay ÖZÇELİK 28 Temmuz 2010 Çarşamba 10:56

Ben Sayın Doğanay'ın, fikrine katılmıyorum çünkü bir şehir batısı kadar doğusuylada sosyo ve ekonomik açıdan eşitlenmez ise kesinlikle bir cazibe merkezi haline gelemez, madalyonun diğer yüzü neden yıllardır es geçiliyor anlamış değilim ve şimdi Şehrin tümüyle gelişmesine öncü olacak kişilerin böyle fikirler sunmasını yadırgıyorum çünkü Gürcükapı bu şehir için bir gelişmişlik sınırı olmamalıdır. Sayın profesör Üniversitenin şehrin doğusunu kalkındırmayacağı tezini sunmuş. Peki soruyorum kendisine kaç üniversite öğrencisi Sanayi, mahallebaşı, Dağ mahallesi gibi yerleri gezmiştir, peki öğrenciyle esnafın buluşmadığı aralarına taş duvarlar örüldüğü bi şehirde kültürel gelişim nasıl sağlanabilir. Yeni Bölge araştırma hastanesi 200 metre aşağısında hastane olan bir yere niçin yapılmıştır, zemin etüdü şehrin depreme karşı en güvenilir bölgesi Hilalkent semti neden es geçilmiştir. Şimdi Üniversitede bu bölgeye yapılsın diyenler lütfen elinizi vijdanınıza koyun ve öyle yorum yapın, saygılar..

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı 28 Temmuz 2010 Çarşamba 10:17

Muhterem Hoca Efendi, klasik üniversite ile teknik üniversite,özellikleri yönüy le çok farklıdır. Bu farklılk,onların yerleşim yerlerinden ileri gelmez.Şimdi siz bunları bahane edip şehrin doğusunu unutturmayınız.Bu şehrin doğusu da bu şehrin bir parçasıdır.Zaten her şey,hep şehrin batısına yapılmış, doğusu unutul muş,sonra da bu iki yöre arasında, her şeyde uçurumlar olmuştur. Bu anlayış ül kemizde de vardır. Ülkemizin doğusu ile batısı arasında olan uçurum gibi. S A Y I N V A L İ M İ Z ! Biz kalktık bu şehirde tüm BAYRAM TÖRENLERİ, hep Cumhu riyet Caddesi'nde yapılmaktadır. Acaba bu şehrin doğusu,bu şehrin bir parçası değil mi? Bu törenlerin bir kısmı da bu yörede yapılıp bu yöre insanı onore edilemez mi? Bu yanlış zihniyet neden hep devam etmektedir. Bugüne kadar da radikal bir karar alınamamıştır. Sayın VALİMİZ ! Bu değişikliği siz yapınız,bu farklılığı ortadan kaldırınız.Bu Hocalar şehri değil,kendi rahatlarını düşünüyor lar.Siz de halkı düşünün.Halkı kaynaştır

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gıda denetim sonuçları açıklandı
ERZURUM(GHA) – Erzurum’da Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan gıda ...
Üniversite adaylarına tercih hizmeti
ERZURUM(GHA) - İstanbul Aydın Üniversitesi, "Sosyal sorumluluk Projeleri" ...
Tokat’tan Erzurum’a Gönül Köprüsü
OKTAY FANİ(İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı ve Turim Öğretim Genel Müdürlüğü ...
 
Selvi Profesörlüğe yükseldi
SAMET ÖZÜNAL (GHA) – “Erzurum Tarihi”, “Erzurum’da Milli Mücadele Tarihi” ...
A.Ü. öğrenci kontenjanı arttı
Selim Karahan (CİHAN)- Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü bu yıl öğrenci ...
SODES, proje üretimini artırdı
ERZURUM(GHA) – Sosyal Destek Programı (SODES) projelerine kamu kurum ve ...
 
Öğretmenlere 'eş durumu' müjdesi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kadrosu olan öğretmenin eşinin bulunduğu ...
OSYM aday bilgilerini düzeltti
ÖSYM'nin hatasından kaynaklanan ve okul türü kodları yanlış gönderilen ...
Ücretli öğretmenden insanlık dersi
BÜLENT MAVZER (İHA) - Iğdır'da ücretli İngilizce öğretmenliği yapan Dilek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Tek Ayaklısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva