ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Büyükşehir ERAKUT akredite edildi
Büyükşehir ERAKUT akredite edildi
Erzurum’da Gençler İçin İşbirliği buluşması
Erzurum’da Gençler İçin İşbirliği buluşması
TDP 4 bin 871 öğrenciyi bilgilendirdi
TDP 4 bin 871 öğrenciyi bilgilendirdi
OBM’de 2025 hizmet programı başladı
OBM’de 2025 hizmet programı başladı
Erzurum’dan 2024’te 57 ülkeye ihracat
Erzurum’dan 2024’te 57 ülkeye ihracat
HABERLER>GUNCEL
3 Kasım 2007 Cumartesi - 00:00

ERZURUM’UN YÖRESEL MUTFAK KÜLTÜRÜ GÜN GEÇTİKÇE KAYBOLUYOR

Erzurum’daki lokantalarda Güneydoğu ve Karadeniz mutfağına ait yemeklerin ön planda oluşu, kentteki yerli mutfak kültürünü ortadan kaldırmaya başladı.

ERZURUM’UN YÖRESEL MUTFAK KÜLTÜRÜ GÜN GEÇTİKÇE KAYBOLUYOR

ERZURUM’UN YÖRESEL MUTFAK KÜLTÜRÜ GÜN GEÇTİKÇE KAYBOLUYOR Erzurum’daki lokantalarda Güneydoğu ve Karadeniz mutfağına ait yemeklerin ön planda oluşu, kentteki yerli mutfak kültürünü ortadan kaldırmaya başladı. Şehirdeki lokanta ve restaurantlar, yöresel yemekleri pazarlamak yerine, Güneydoğu ve Karadeniz mutfaklarına ait yemeklere ağırlık vermeye başladı. Buna sebep olarak, ‘öğrencilerin dikkatini çekebilme’ amacı gösterilirken, bir diğer sebep ise; Erzurum’da Erzurumlu aşçıların bulunmayışı oldu. Konu ile ilgili olarak GHA muhabirine açıklamada bulunan Çöplen Lokantası’nın İşletmecisi Münir Kökaşık, 33 yıldır sektör içerisinde bulunduğunu anlatarak, “Erzurum’daki lokanta ve restaurantlarda Erzurum’a özgü yemekler yok olmak üzere” dedi. SEKTÖRÜN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ MESLEKTEN UZAK Erzurum’da lokantacılıkla meşgul olanların büyük bir bölümünün, meslekle ilgisiz kişilerden oluştuğuna işaret eden Kökaşık, “Erzurum’da her geçen gün yeni bir lokanta açılıyor. Meslekten olmadıkları için işi bilmeyen bu kişiler, sırf müşteri çekebilmek adına, Güneydoğu ve Karadeniz bölgelerine has yemekleri, yine oradan getirttikleri ustaların elinden pazarlıyorlar. Hal böyle olunca, kentin yerli mutfak ürünleri geri planda kalıyor ve Erzurum mutfak kültürü gün geçtikçe kayboluyor. Zaten şehirde yerel mutfak kültürüne sahip aşçı da kalmadı. Büyük bir bölümü ya işi terketti, ya da kentten ayrıldı” diye konuştu. ERZURUM’UN ÖĞRENCİ ŞEHRİ OLUŞU DA ÖNEMLİ Öte yandan yerli mutfak kültürünün kaybolmay yüz tutmasının diğer bir sebebinin ise, Erzurum’un öğrenci şehri oluşu olduğuna işaret eden Münir Kökaşık, sözlerini öyle sürdürdü: “Erzurum’da 50 bini aşkın üniversite öğrencisi bulunuyor. Bu öğrencilerin büyük bir bölümü ise, Erzurum dışından geliyor. Haliyle onların damak tatlarına hitap edecek ürünler bulundurmak gerekiyor. Biz buna dikkat ettiğimiz gibi, aynı zamanda yöresel yemekleri de tezgahımızda bulunduruyoruz. Bu arada yöresel yemeklerin unutulmaması ve tanıtılması anlamında çeşitli festivaller yapılabilinir. Bu hususta her türlü organizasyonun içerisinde seve seve yer alabiliriz”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEKMAN KAYMAKAMI GÜVEN GÖREVE BAŞLADI
Tekman ilçesi kaymakamlığına atanan Murat Güven göreve başladı.
ZAFERİN ÇOCUKLARI, KİTAPLAŞTIRILDI
Çanakkale Savaşı'na katılan çocukları araştıran 25 yaşındaki Sümeyra Sağlam, ...
İLK YARDIMDA ZAMAN KAYBI ÖLÜM ORANLARINI ARTIRIYOR
Türkiye’de hastanedeki ölümlerin yüzde 8’inin kazalardan oluşan ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
KOBİLER DESTEĞE MUHTAÇ Hazine Müsteşarlığınca 2007 yılı Ocak ...
KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK BAŞLIYOR
Erzurum'dan İlk hacı kafilesi 19 Kasım'da yola çıkacak. Bu yıl ilden müracaat ...
HUKUK DAVASINDAN RED KARARI ÇIKTI
Erzurum Atatürk Üniversitesinde, Hukuk Fakültesi açılması yolunda Bakanlar ...
 
SEMT PAZARLARI GÖZETİM ALTINA ALINIYOR
Yakutiye Belediyesi’nce, vatandaşların endişe duymadan alış-veriş ...
ERZURUM DERNEKLER BİRLİĞİ BAŞKANI OKUMUŞ:
MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRELİM Türk Birliği Dernekleri ...
TARIMA AYRILAN PAY ARTIRILDI
Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, İl Özel İdaresi bütçesinden tarıma ayrılan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Tek Ayaklısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva