Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC), Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci İspir ve beraberindeki yönetici öğretim üyelerini konuk etti. EGC Başkanı Metin Barlak ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen İletişim Fakültesi kurmayları, medya sektörü ve karşılıklı işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundu.
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’ni tebrik ziyaretleri devam ediyor. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci İspir, beraberinde Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Besim Yıldırım ve Doç. Dr. Abdulkadir Atik’le birlikte Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Bir süre önce gerçekleştirilen genel kurulla işbaşına gelen EGC Başkanı Metin Barlak ve Yönetim Kurulu’nu tebrik eden fakülte kurmaylarının kurumsal işbirliği konusunu ele aldıkları ziyarette, EGC Başkan Yardımcıları Samet Özünal, Mahmut Akdağ ve Naci Ergen de hazır bulundu.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NİN KALİTESİ
Dekan Prof. Dr. Naci İspir, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin bin 600’den fazla öğrencisi, alanında uzman akademik kadrosu ve teknik altyapısı ile Türkiye’nin sayılı fakülteleri arasında bulunduğunu söyledi. Fakültenin yakaladığı bu ivmeyi sürdürülebilir bir hale getirmeyi ve çok daha geniş bir akademik vizyon oluşturmayı amaçladıklarını kaydeden İspir, bu bağlamda basın kuruluşları ve meslek örgütleriyle de sıkı bir dayanışma içerisinde olmayı arzuladıklarını ifade etti. Bu süreçte atılması gerektiğine inandığı ilk adımın karşılıklı kurumsal ilişkiler kurmak olduğunu belirten Dekan İspir, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte mesleki niteliği artırmaya yönelik her türlü işbirliğine hazır olduklarının altını çizdi.
BARLAK’TAN ÖNEMLİ TESPİT
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Metin Barlak ise, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımının medya kuruluşları kadar, medya mensupları için de önemli bir fırsat olacağını dile getirerek, şunları kaydetti:
“Cemiyet olarak biz de bu hususta birtakım çalışmalar yapmaya başladık. Medya kuruluşlarımız ve meslek mensubu arkadaşlarımızın İletişim Fakültesi ile sıkı bir ilişki ve koordinasyon halinde olmalarını sağlayacak çok önemli adımlar atacağız. Çünkü biz karşılıklı olarak birbirimizden çok verimli bir biçimde istifade edeceğimiz imkân ve olanaklara sahip olduğumuza inanıyoruz. Biz istiyoruz ki; İletişim Fakültesi’nde öğrenim gören ve geleceğin medya mensupları olacak kardeşlerimiz, sahalara inmek için illa da mezun olmayı beklemesinler. İşin mutfağına şimdiden girsinler ve teorik olarak aldıkları eğitimi pratiğe dönüştürme fırsatı bulsunlar. Her iki taraf için de geçerli; varsa eksikliklerimizi bu işbirliği çerçevesinde görmeye çalışıp, bertaraf etmenin yollarını yine birlikte arayalım. Şayet bu süreci sağlıklı bir biçimde işletebilirsek; sadece sektöre nitelik kazandırmış olmayız, aynı zamanda yeni istihdam olanakları yaratarak katma değer üretimine de katkıda bulunmuş oluruz. Dolayısıyla inşallah bu yeni dönem, hem Erzurum medyası, hem de İletişim Fakültesi açısından güzel gelişmeleri hep birlikte yaşayacağımız bir dönem olacak.”