ERZURUM(GHA) – Erzurum Et Kombinası, son 13 yılın sucuk satış rekorunu kırdı. Üretilen EBK markalı sucukların satışının her geçen yıl biraz daha ilgi gördüğü Erzurum’da, geçtiğimiz yıl toplam 21 ton sucuk satıldı. Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, “2009 yılında üretimi 10 ton olan kombina sucuğuna gösterilen ilgi, 2010 yılında yüzde 100 oranında arttı.” dedi.
//EBK ÜRÜNLERİNE YOĞUN TALEP VAR
Erzurum’da üretilen kombina sucuğu, vatandaştan büyük ilgi gördü. Kombinanın kendi satış mağazalarının yanında, birçok alışveriş merkezi ve markette satışa sunulan EBK sucukları, Erzurum Et Kombinası’na da, son 13 yılın üretim rekorunu kırdırttı. Kombina Müdürü İsmail Atasever, 1998 yılında yapılan sucuk üretiminin, 2010 yılına kadar yapılmış en fazla üretim olduğuna dikkati çekerek, “1998 yılındaki üretim rekorunu 2010 yılında kırmış olduk. Toplam 21 tonluk üretim miktarıyla, sadece 1998 rekorunu kırmakla kalmadık, 2009 yılı üretim miktarını da, ikiye katladık.” diye konuştu.
Erzurum Et Kombinası tarafından üretilen sucukların, gıda fuarlarından yüzünün akıyla çıkarak, altın madalya aldığına vurgu yapan Atasever, “Kurumumuzca imal edilen sucuklar, hem besin değeri, hem de hammadde olarak, Türkiye’de birçok ürünü geride bırakabilecek kalite düzeyine ulaştırılmıştır. Sahip olduğu bu kaliteden dolayıdır ki, bu ürünümüze gösterilen talep artmış ve 2009’da 10 tonla sınırlı kalan üretim, 2010 yılında 21 tona ulaştırılmıştır.” ifadelerini kullandı.
//2010 YILI ÜRETİM BİLANÇOSU
Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, Erzurum’da gerçekleştirilen diğer et ve et ürünleri satış miktarlarını da açıkladı. Atasever, “2009 yılında toplam 950 ton olan gövde sığır eti satışı varken, 2010 yılında bin 400 tona çıktı. Kemiksiz üretim 2009 yılında 62 ton iken, 2010 yılında 400 tona çıktı. Kavurma üretimi 2009 yılında 300 kilogram iken, 2010 yılında 6 tona ulaştı. Pastırma üretimine yeni başladığımız için, 2010 yılı üretim miktarımız 800 kilogramı buldu.” dedi.
Gövde sığır Etinin 261 tonunun ordu ve askeri birliklere, 200 tonunun ise, çeşitli kurum ve kuruluşlara satıldığını anlatan EBK Müdürü Atasever, 450 tonluk et satışının ise, serbest piyasaya yönelik olarak gerçekleştirildiğini bildirdi. Erzurum Et Kombinası’nın, 2010 yılında yaşadığı bu canlılığın, 2011 ve daha sonraki yıllarda da artarak devam etmesini arzuladıklarını söyleyen Atasaver, “Kurumumuzun ürettiği et ve et ürünlerinin kalitesi bir kez daha tescillenmiş, satış ve üretim rakamları da bunu ortaya koymuştur. Kombinamız, Erzurum’un marka üretim dinamiklerinden birisi olmayı sürdürecek, hizmet çeşitliliklerini artırarak, Erzurum halkının hizmetinde olmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.