EBK TAŞINIYOR
Erzurum Et Kombinasının Cumhuriyet’in ilk yıllarında kurulan bir tesis olduğunu belirten İsmail Atasever, kurumun bölge hayvancılığının en önemli destekçisi olduğunu kaydetti. Erzurum’daki tesisin şehrin büyüyüp gelişmesiyle yerleşim yerlerinin ortasında kaldığını vurgulayan Atasever, kurumun il dışına taşınması için Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma içerisine girdiklerini ifade etti.
YENİ ENETGRE TESİS KURULMA SÜRECİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenecek bir araziye Avrupa standartlarında, Ortadoğu’nun en büyük et entegre tesisinin kurulacağını kaydeden Atasever, “Kurulacak yeni tesisle sadece hayvan kesimi yapılmakla kalmayacak burada et ürünleri de üretilecek. Kesilecek hayvanın eti burada değerlendirilecek, daha sonra pazara sunulacak. Yeni tesisle birlikte ilimizden batı illerine giden katma değer de artık ilimiz de kalacaktır.”dedi.
KIRMIZI ET İŞLENECEK
Doğu Anadolu Bölgesinde üretilecek kırmızı etin Erzurum’da işlenerek katma değerin Erzurum’da kalacağını ifade eden Atasever, “Hammadde büyükbaş besi sığırı, Erzurum besicisinden temin edilecek, et Erzurum’da üretilecek ve Erzurum’da işlenecek. Bu ilimizdeki hayvancılık sektörünün biraz daha canlanmasına sebep olacaktır.”diye konuştu.
Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, kurum için yer arayışlarının sürdüğünü kaydetti. Belediyenin Müdürge köyü yakınlarındaki bir araziye tesis için öngördüğünü ifade eden Atasever, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi.