Yerel Kalkınma Girişimleri (YKG), Küçük Orta ve Büyük Ölçekli İşletme (KOBİ) ve Küçük Ölçekli Altyapı (KÖA) bileşeninde hazırlanan proje sayısı bakımından önce Bayburt’u, ardından Erzincan’ı geride bırakan Erzurum, Proje Uygulama Birimi (PUB) Merkezi’ne de ev sahipliği yapıyor olmasına rağmen başarı sıralamasında sonuncu oldu. Program için sunulan 188 projesinden sadece 62’si kabul edilen Erzurum, yüzde 33 başarı oranıyla üçüncü olurken, Erzincan’ın başarı oranı yüzde 39, Bayburt’un başarı oranı ise, yüzde 50 oldu.
Erzurum-Erzincan-Bayburt İlleri Kalkınma Birliği Başkanlığı KÖA Birim Koordinatörü Fatih Yılmaz, bölgede hazırlanan proje istatistiklerini açıkladı. Yılmaz, Erzurum-Erzincan-Bayburt Düzey 2 Bölgesi’nin en başarılı ilinin Bayburt olduğunu bildirdi.
YILMAZ VERİLERİ AÇIKLADI
Samsun, Kastamonu ve Erzurum Düzey 2 Bölgeleri Bölgesel Kalkınma Hibe Programı kapsamında bulunan Erzurum-Erzincan-Bayburt (TRA1) Düzey 2 Bölgesi’nde, toplam 331 proje hazırlandığını bildiren Fatih Yılmaz, Yerel Kalkınma Girişimleri (YKG), Küçük Orta ve Büyük Ölçekli İşletme (KOBİ) ve Küçük Ölçekli Altyapı (KÖA) bileşeninde en fazla teklifin Erzurum’dan sunulduğunu kaydetti.
188 PROJEDEN 62’Sİ KABUL GÖRDÜ
Erzurum’dan, YKG bileşeninde 87, KOBİ bileşeninde 75 ve KÖA bileşeninde de 26 proje olmak üzere toplam 188 teklif sunulduğunu anlatan Fatih Yılmaz, Erzincan’ın sunduğu proje sayısının 82 ve Bayburt’un toplam projelerinin de 50 adet olduğunu belirtti. Bayburt ilinden sunulan 50 projeden 25’inin ve Erzincan ilinden sunulan 82 projeden 32’sinin başarılı bulunduğuna dikkati çeken Fatih Yılmaz, Erzurum’dan sunulan 188 projeden de, 62’sinin uygun bulunduğunu ifade etti.
DOĞU İLLERİ BAŞARI ORANI
Yılmaz, “Bayburt’un başarı oranı yüzde 50, Erzincan’ın başarı oranı yüzde 39 ve Erzurum’un başarı oranı ise, yüzde 33 olmuştur. Rakamlardan da anlaşılacağı gibi, Proje Uygulama Birimi Merkezi’nin Erzurum’da olmasına rağmen, bölgemizde en başarılı il Bayburt olmuştur” diye konuştu.
ERZURUM’DA HAZIRLANAN PROJELER TARIMA YOĞUNLAŞTI
Erzurum-Erzincan-Bayburt (TRA1) Düzey 2 Bölgesi’nde bulunan Erzurum’da, en fazla proje teklifi tarımsal eğitim ve gıda sektörlerinde yapıldı. KÖA Birim Koordinatörü Fatih Yılmaz, Yerel Kalkınma Girişimleri bileşeninde hazırlanan projelerin sektörlere göre dağılımında, Erzurum’un tarımsal eğitim alanında 16 projeyle başı çektiğini kaydederek, KOBİ bileşeninde ise, gıda sektöründe 14 proje hazırlandığını ifade etti.
PROJE İÇERİK DAĞILIMI
Yılmaz, “YKG bileşeninde Erzurum’dan turizm sektörü için 1, sağlık ve sosyal alanda 4, KOBİ’lere destek ve eğitim alanında 4 ve Meslek Edindirme alanında da 6 proje hazırlanmıştır. KOBİ projelerinin sektörlere göre dağılımında ise, gıdadan sonra 3 proje turizm sektörü için ve 2 proje de tarım ve hayvancılık sektörü için hazırlanmıştır” şeklinde konuştu.
HİBE MİKTARLARI
KÖA Birim Koordinatörü Fatih Yılmaz, Erzurum’da hazırlanan ve uygun görülen 62 proje için bulunulan hibe miktarının ise, 3 milyon 973 bin TL olduğunu sözlerine ekledi.