ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
HABERLER>BÖLGEDEN
9 Kasım 2018 Cuma - 12:40

Doğulu girişimciden örnek yatırım

Elazığ'da devlet desteği ile kurduğu tesise Slovakya, Slovenya ve Avusturya'dan günlük 20 litre süt veren inek getirtip, sütçülük yapmaya başlayan 25 yaşındaki Hamza Çelik, yıllık 260 ton süt üretip satarak 375 bin TL gelir elde ediyor.

Doğulu girişimciden örnek yatırım

Elazığ'da devlet desteği ile kurduğu tesise Slovakya, Slovenya ve Avusturya'dan günlük 20 litre süt veren inek getirtip, sütçülük yapmaya başlayan 25 yaşındaki Hamza Çelik, yıllık 260 ton süt üretip satarak 375 bin TL gelir elde ediyor.

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Hamza Çelik, 2013 yılında ‘Süt İnekçiliği’ tesisi kurmak için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) başvurdu. Başvurusu kabul edilen Çelik, aldığı yüzde 65 hibe desteğiyle 2015 yılında 40 dönüm arazi üzerine 2 milyon TL’lik tesis kurdu. 60 büyük baş ile üretime geçen Çelik, yılda 260 ton süt üretiyor. Hayvanlardan aldığı sütü, Elazığ başta olmak üzere Bingöl, Diyarbakır, Erzurum ve bir çok bölge illerine sattığını aktaran Çelik, yıllık 375 bin lira gelir elde ettiğini, doğrudan 4 kişiye de istihdam sağladığını ifade etti.

Dede mesleğini devam ettirdiğini ve 2014 yılına kadar eski tip ahırda hayvanlara baktıklarını belirten genç girişimci Hamza Çelik, "Eğitim ve öğretim hayatıma 2006 yılında son verdim. Hayvancılık yapmaya kararı aldım. Bizim eski ağıl gibi bir çiftliğimiz vardı. Ailemle istişare sonucunda hayvancılık yapacağımı söyledim. Daha önceden de bizim hayvanlarımız vardı. Dedem besledi, babam besledi ve şimdi de ben besliyorum. O zamandan bu yana bizim tecrübemiz var. Bu işte babamın çok yardımı oldu. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) var. Kırsal alanlara verilen bir destek vardı. Onu araştırdım. Babama danıştım, o da gidip bakalım dedi. Sonrasında bizim için hangisi olumlu veya olumsuz diye bir değerlendirmesini, istişaresini yaptık. Neticesinde TKDK'ya başvurduk” dedi.

HAYVANLARI, SLOVAKYA, SLOVENYA VE AVUSTURYA'DAN GETİRTTİ

Yapmış oldukları tesiste 4 kişi çalıştıklarını dile getiren Çelik, “Biz projemizi yaptık. 2013 yılından 2015 yılına kadar bizim projemiz devam etti. İlk etapta ilk projemiz besi üretim çiftliği olarak geçiyordu. Besi desteği alamadığımız için biz de tekrardan süt desteğine başvuru yaptık. 2 hafta sonra da TKDK bizi çağırdı. Projenizi başlayabilir, 9 ay zaman zarfı içerisinde projenizi teslim edebilirsiniz dediler. Biz de projemize başladık ve 2015 yılında bitirdik. Ardından 2 ay bir boşluğumuz vardı. Biz o boşlukta hayvan almaya karar verdik. Bizim buranın yerli hayvanları, et ve süt kalitesi açısından randımanlı olmadığı için ithal hayvan almaya karar verdik. Hayvanları, Slovakya, Slovenya ve Avusturya’dan getirttik” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTLİKTE 60 HAYVAN MEVCUT”

Şuanda aldıkları yüzde 65 hibe destek ile 40 dönüm arazi üzerine kurulu 100 büyük baş çiftliklerinin olduğunu aktaran Çelik, “Ben okumama kararı aldığım zaman başta ailem olmak üzere etrafımdaki herkes olumsuz tepki verdi. Benim küçükken bile iyi bir ticaretçi olacağım diyordum. İnşallah başaracağım. Benim hedefim özellikle yurtdışından ithal hayvan getirip, Türkiye’de ucuz ve kaliteli bir şekilde satmaktır. 10 ile 15 bin TL’ye hayvanlarımız satılıyor. Ben bunu daha da düşük bir şekilde mal edip, daha düşük bir kar marjıyla satmayı düşünüyorum. Çiftlikte şuan 60 hayvan mevcuttur. Biz proje aşamasındayken TKDK bize yüzde 65 oranında hibe verdi. Benim projemin bedeli ise 2 Milyon TL’ydi. Biz yüzde 65’lik bir destekle tesisimizi tamamlayamadık. Çünkü projeye sunamadığımız bazı ekstralarımız oldu. Bunları da yaptık. Biz de ortalama 400 bin TL harcadık. Çok şükür tesisimiz faaliyet halinde” diye konuştu.

YILDA 260 TON SÜT ALIYOR

Mevcut olan hayvan başına günlük 20 litre süt aldıklarını ifade eden Çelik, şunları söyledi:

“Ortalama 40 sağmal hayvanımız mevcut. Bu da günlük 800 litre ediyor. Yıllık bazda düşündüğümüzde ortalama 260 tona tekabül ediyor. Hayvanlardan aldığımız sütleri Elazığ başta olmak üzere doğu illerine, Bingöl, Diyarbakır ve Erzurum’a kadar gönderiyoruz. Genç çiftçi ya da yatırımcı arkadaşlara bu işi öneriyorum. Gerçekten kaliteli bir yaşam sergiliyor. Kafa rahatlığı ve her yönden çok yüksek bir kazanç.”

 
Antalyaspor’da Erzurumspor seferberliği
 
KOSGEB desteğiyle kendi işinin patronu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye: ‘Tarih Üzerinde Yükselen Şehir’
Üç Kümbetler, Muratpaşa, Yakutiye Medresesi ve İstanbulkapı’da uygulanan ...
Fransa’dan Erzurum’a bisiklet turu
Fransa'dan bisikletle dünya turuna çıkan Fransız Fizik Tedavi Uzmanı Schaeffer ...
Oltu Anadolu Lisesi Z Kütüphaneye kavuştu
Oltu Anadolu Lisesi’nde Z Kütüphane düzenlenen törenle açıldı.
 
Orhan, Aziziye vizyonunu paylaştı
TDV Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu tarafından 15 gün arayla şehrin ...
Ateş Kariyer Günlerinde konuştu
Atatürk Üniversitesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Ateş Bayburt Kariyer Günlerinin konuğuydu
Bulutlar’a şühedaya vefa teşekkürü
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı ...
 
Kaymakam Erdem’den kan bağışına destek
İspir Kaymakamı Faruk Erdem Kızılay Haftası dolayısıyla vatandaşı kan ...
Sarıkamış’tan Şenkaya’ya büyüleyici görüntü
Doğu Anadolu'da Kars Sarıkamış’tan başlayarak kuzeyde Erzurum'un Şenkaya ...
Gümüşhane Vali Memiş’i Erzurum’a uğurladı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararname ile 2,5 yıldır sürdürdüğü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva