ANKARA (İHA) - Keçiören Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Geleneksel Yöresel Yemek Yarışması”nda Doğu Mutfağı’nın lezzetleri yarıştı. Doğu Anadolu Bölgesi’nden 14 ilin katıldığı yarışmada jüri üyeleri, birbirinden lezzetli yöresel yemekler arasından seçim yapmakta zorlandı.
5 gün sürecek Doğu Anadolu Bölgesi Kültür ve Sanat Günleri Festivali, Yöresel Yemek Yarışması ile başladı. Yarışmaya Ankara’da yaşayan Ağrı, Bingöl, Bitlis, Elazığ,Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van, Ardahan ve Iğdır doğumlu vatandaşlar katıldı. Kültürlerini tanıtma ve yöre mutfaklarına özgü farklılıkları yansıtma fırsatı yakalayan Doğu Anadolulu yarışmacılar, Doğu mutfağına ait leziz ve zengin yemekler hazırladılar. Yarışan yemekler arasında Malatya’dan Kuzu Etli Herse Aşı, Erzurum’dan Demir Tatlısı, Elazığ’dan Çermikli İçli Köfte, Kars’tan Kete ve Kürt Pilavı ve Van’dan Ciğer Tablama dikkat çekti.
Yarışmayı izlemeye Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve Keçiören Müftüsü Dr. İhsan İlhan da geldi. Yemek standlarını gezen Belediye Başkanı Mustafa Ak, hem yarışmacılarla sohbet etti hem de yöresel yemekler hakkında bilgi aldı. Bu yarışmayı farklı yöresel lezzetleri yaşatmak, tanıtmak ve yaymak için düzenlediklerini ifade eden Başkan Ak, “Bu yarışmalar aynı zamanda ne kadar zengin bir mutfağımız olduğunu da gösteriyor” dedi. Yarışmanın jüri üyeliklerini Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği’nden 15 aşçı üstlenirken, yarışmacılar Doğu Mutfağı ile ilgili üç ayrı kategoride yarıştı. Yarışma sonunda hazırlanan yemeklerin tadına bakan davetliler Doğu Anadolu Mutfağı’na hayran kaldılar.
Jüri yarışmada dereceye girenleri, festivalin finali olan 25 Mayıs Cumartesi günü açıklayacak. Yarışma sonunda her kategorinin birincisine tam, ikincisine yarım, üçüncüsüne çeyrek altın hediye edilecek. Ayrıca tüm katılımcılara elektronik mutfak gereçleri takdim edilecek. Geleneksel Yöresel Yemek Yarışması’nın ilkinde İç Anadolu, ikincisinde ise Karadeniz Mutfağı yemekleri yarışmıştı.