ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 19 ilçesinde kar tatili
Erzurum’un 19 ilçesinde kar tatili
Emniyetten kaçak göçmen operasyonu
Emniyetten kaçak göçmen operasyonu
Üniversite öğrencilerine siber bilgilendirme
Üniversite öğrencilerine siber bilgilendirme
Kar yağışı 3 gün sürecek
Kar yağışı 3 gün sürecek
Aşkale’de eğitime kar molası
Aşkale’de eğitime kar molası
HABERLER>EĞİTİM
9 Mayıs 2016 Pazartesi - 04:28

Dekan Macit adaylığını açıkladı

Ziraat Fakültesi Dekanı ve Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhlis Macit, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı

Dekan Macit adaylığını açıkladı

Ziraat Fakültesi Dekanı ve Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhlis Macit, Atatürk Üniversitesi’nin ortak akıl, hakkaniyet, liyakat, özgür düşünce, akademik gelişme ve şeffaf yönetim ilkeleri doğrultusunda yönetilmesi halinde üretilecek bilimsel değer ve paylaşımlarla yerelde ve dünyada daha güçlü bir üniversite haline gelebileceğini belirtti.

www.muhlismacit.com sitesinde rektör adaylığıyla ilgili seçim bildirgesini yayınlayan Prof. Dr. Muhlis Macit’in özgünlüğü bakımından dikkat çeken adaylık misyonu şöyle “Güçlü akademik altyapısı ve iki yüz bini aşan öğrenci sayısıyla ülkemizin önde gelen kurumlarından biri olan Atatürk Üniversitesi’nin, bilimsel düşünceyi benimseyen, araştıran, sorgulayan, üreten, akla ve bilime güvenen; milli bilince, çözümleyici ve bütünleştirici düşünce yapısına sahip; insan hakları ve hukuka saygılı, yenilikçi bireyler yetiştirerek eğitim, AR-GE ve bilimsel etkinlikler aracılığıyla yöremizin, bölgemizin ve ülkemizin teknolojik, sosyo-ekonomik ve kültürel düzeyinin yükseltilmesi için etkin bir şekilde çalışmasını sağlamaktır.”

“ŞEFFAF VE KATILIMCI BİR YÖNETİM”

Seçim bildirgesinde idari görevlendirmelerde liyakatin esas alınması konusunda hassasiyetini dile getiren Prof. Dr. Muhlis Macit, şeffaf ve katılımcı bir yönetim, yönetimde bilim kadınlarının temsil oranın artırılması, Atatürk Üniversitesi’nin ortak akıl yoluyla ilkeli kararlar alabilen kurumsal olgunluğa ulaşmış bir yapıya kavuşturulması konularını öncelikli hedefleri arasında gösterdi.

Macit akademik personele ilişkin hedef ve politikalarının başında; öğretim elemanlarının akademik başarılarını teşvik edecek birçok yeni düzenleme ve alt yapıların oluşturulması, yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi, yurt dışı lisansüstü ve post doktora faaliyetlerinin yürütülmesi için koordinasyon merkezinin kurulması konularının yer aldığını ifade etti.

Öğrencilerin gelecek kaygısını çok iyi anladığını belirten Macit, Kariyer Merkezinin aktif hale getirilmesi suretiyle öğrencilerin mezun olmadan önce iş dünyasıyla temasının sağlanması, yurtdışı prestijli üniversitelerle çift diploma ve ortak diploma programlarının geliştirilmesi, yurtiçi ve yurtdışı öğrenci değişim programlarının daha etkin hale getirilmesi hususunda çalışmalar yürütüleceğini sözlerine ekledi.

Eğitim programlarının bilim ve teknolojideki gelişmeler dikkate alınarak AB ve uluslararası normlara uygun hale getirilmesinin önemine vurgu yapan Macit bu kapsamda; ölçme ve değerlendirme sistemlerinin eğitim birimlerinin tercihine bırakılması, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin daha etkin yürütülebilmesi için birimlerin akademik kadro ihtiyaçlarının giderilmesi, öğrencilerin yararlanabilecekleri çağdaş, teknolojik araç ve gereçlerin temin edilmesi gibi konuların amaçları arasında yer aldığını belirtti.

ARAŞTIRMA - GELİŞTİRME FAALİYETLERİ DESTEKLENMELİ

Prof. Dr. Muhlis Macit; bilimsel düşünceyi benimseyen, araştıran, sorgulayan, üreten, akla ve bilime güvenen bir ortamın Araştırma - Geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi ile mümkün olabileceğini belirterek, Laboratuvarlarda, rutin analizler ve projelendirilmemiş çalışmalarda kullanılan sarf malzemenin temini için merkezi bir birim kurulması, bilim dallarının kendi öz niteliklerini dikkate alarak adil bir destek programının geliştirilmesi, Jeopolitik ve Jeostratejik konumunun sağladığı avantajı daha etkin kullanmak amacıyla Stratejik Araştırmalar Merkezinin aktif hale getirilmesi, Türkiyat Araştırmaları ve Güzel Sanatlar Enstitülerinin lisansüstü eğitim ve öğretim imkânlarının geliştirilmesi, Araştırma Merkezlerinin, disiplinlerarası çalışmaların koordinesinde etkili bir yapıya kavuşturulması gibi pek çok konu ile ilgili politikalar geliştirdiğini ifade etti.

Bunların yanında Prof. Dr. Muhlis Macit’in; Genetik, Biyoteknoloji, Nanoteknoloji, Uzay Bilimleri gibi yeni araştırma alanlarına yönelik alt yapı ve insan kaynaklarına yatırım yapılması; Teknokent bünyesinde yerel sorunların çözümünü de kapsayacak şekilde bir yazılım platformunun geliştirilmesi gibi fiziki alt yapıya ilişkin ve mevcut sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal tesislerin kapasiteleri artırılması, kampüs master planı hazırlanarak kampüs içi yapılaşmada yeni binalar inşa edilirken çevre hassasiyetinden ödün vermeden, insan odaklı ve estetik bir mimari anlayışının benimsenmesi, üniversite-iş dünyası işbirliğinin artırılarak ortak projelerin desteklenmesi gibi sosyal faydanın artırılmasına yönelik birçok hedef ve politikası bulunuyor.

YERELDE GÜÇLÜ, DÜNYAYA AÇIK BIR ÜNİVERSİTE…

Prof. Dr. Muhlis Macit, seçim bildirgesinde hedeflerinin bilimsel değer üretmek ve paylaşmak, akademik üretkenliği ödüllendirme, inovatif ve proaktif AR-GE, yerelde güçlü, dünyaya açık bir üniversite, bilginin, iyinin ve güzelin temsilcisi olma, görev ve yetkinin dengeli, kaynakların adil dağılımı, demokratik ve katılımcı bir yönetim anlayışı olduğunu da belirtmiştir.

PROF. DR. MUHLİS MACİT KİMDİR?

Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Özdere Köyü’nde doğdu (1960). İlköğrenimini köyünde, orta öğrenimini Erzurum’da tamamladı.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nü bitirdi (1988). Mezun olduğu bölümde, Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalında akademik hayata başladı. 1991 yılında yüksek lisansını, 1994 yılında doktorasını tamamladı. Doktora sonrası Hollanda’da Barneveld College’de katıldığı iki diploma programını başarıyla bitirdi (1994-1995). 1996 yılında yardımcı doçent, 2002’de doçent oldu. 2007 yılında profesörlüğe yükseltildi. Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 16.11.2012 tarihinden itibaren Ziraat Fakültesi dekanıdır.

Alanıyla ilgili yurt dışı ve yurt içindeki bilimsel yayınların yanı sıra BAP ve TÜBİTAK projeleri yaptı ve sonuçlandırdı.

 
Ilıcalı emeklilerle istişare etti
 
Kürkçüoğlu’ndan tarihe hizmet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş: ‘Anaya saygı temel değerimiz’
Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Rıfkı Salim Burçak’ta renkli tanıtım
Erzurum Rıfkı Salim Burçak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ...
Küçük öğrencilerden büyük yardım
Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okul’u öğrencileri Erzurum Büyükşehir ...
 
Yakutiye’de SODES Projesi
Yakutiye Kaymakamlığı tarafından ilçe sınırları içerisinde bulunan 6 okula ...
‘Huzuru Buldum’a birincilik ödülü
Oltu Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinin hazırlamış olduğu Değerler Eğitimi ...
Güneş Vakfı Azerbaycanlı öğrencileri ağırladı
Güneş Vakfı her hafta bir Türk Devletini vakıfta ağırlama programlarının ...
 
Fatih Projesi’nin örneği yok
M.COŞKUN-İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Karasu, okul müdürlerine Fatih ...
2. Türk-Arap Yüksek Öğretim Kongresi tamamlandı
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle onurlandırdığı ...
“Oku-Yorum”’da ‘Erdem’ konuşuldu
Oku-Yorum Gelişim Kulübü ve Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
İş Yapma Ayrı Sahiplenme Ayrı İştir Ve Erzurumspor
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kayyım uygulaması milletin ortak talebidir
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Onurun 41. Yılı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva