ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>SPOR
11 Mart 2014 Salı - 03:07

Daha her şey bitmedi…Ancak…!

RECEP DAĞ-Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un kendi evinde Manavgat Evrensekispor ile berabere kalması ve 9’uncu sıraya gerilemesi taraftarlarda hayal kırıklığı oluşturdu. Ancak...

Daha her şey bitmedi…Ancak…!

Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un kendi evinde Manavgat Evrensekispor ile berabere kalması ve 9’uncu sıraya gerilemesi taraftarlarda hayal kırıklığı oluşturdu. Ancak, ligin tamamlanmasına 9 hafta kaldığı, mavibeyazlı ekiple play off için yarışan takımların Erzurum’a gelecek olması ve Büyükşehir’in gurup ikincisiyle arasında sadece 4 farklık puan farkı bulunduğu gerçeği ise göz ardı edildi.

İDDİAMIZ DEVAM EDİYOR

Gurupta sezonun ikinci yarısının başladığı dönemden itibaren şampiyonluk yarışından play off mücadelesine yoğunlaşan Büyükşehir Belediyespor için henüz hiçbir şey bitmemiş ve iddia devam ederken, estirilen çöküş ya da başarısızlık havası, Erzurum’un futbolda başarısı için gönül veren taraftarlarca tepkiyle karşılanıyor.

HER ŞEY MÜMKÜN

3’üncü lig statüsüne göre, sezon sonunda lider dışında ilk beşe giren 4 takım play off mücadelesi verecek. Erzurum Büyükşehir Belediyespor ile lider arasında 12 puan fark olmasına rağmen, 2’inci ve 3’üncü sıradaki takımla 4, dördüncü sıradaki takımla 3, beşinci ve altınsı sıradaki takımla 2 puanlık farkı bulunuyor. Bu farkın kapanması mümkün. Ancak, bu gerçeğe rağmen her şey bitmiş gibi bir havanın estirilmesi takımı kalan 9 maçlık süreçte olumsuz etkileyecek gibi görünüyor.

EVİMİZDE 5 MAÇ OYNAYACAĞIZ

Erzurum Büyükşehir Belediyespor kalan 9 haftada 4 deplasman ve 5 iç saha maçı oynayacak. Çıksalınspor, Orhangazispor, Hacettepespor ve Batman Petrolspor deplasmanlarına gidecek olan mavi beyazlı ekip, kendi evinde Darıca Gençlerbirliği, Sakaryaspor, Sancaktepe Belediyespor, Balçova Belediyespor ve Çorum Belediyespor maçlarına çıkacak. Playoff’ta iddialı olan Darıca Gençlerbirliği, Sancaktepe Belediyespor ve Çorum Belediyespor’la evinde oynayacak olan takım, 6 puanlık bu mücadeleleri kazanması durumunda büyük ihtimalle play offa da katılacak.

TARAFTAR VE BASINA DÜŞEN GÖREV

Taraftara düşen görev, Büyükşehir Belediyespor’u kalan dokuz maçın son 90 dakikasına kadar desteklemek ve moral çöküşüne izin vermemek. 9 maçta mavibeyazlı ekibin iyi bir seri yakalaması için el ve gönül birliği yaparak, takımı motive etmek, tribün desteğini sürdürmek. Yerel basına düşen görev ise sırf ilgi uyandırsın diye yapılan ‘çöküş’ temalı haberlerden vazgeçip, takımın başarı ambiyansına kavuşması için haber ve yorum desteği vermek.

DERE GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ

Ligin bitmesine 9 hafta kala teknik yönetim değişikliğinin hiç birşey kazandırmayacağının bilinmesine rağmen, bir kesimce yapılan istifa çağrıları oldukça anlamsız ve duygusal. Erzurum’un ‘Dere geçerken at değiştirilmez’ sözü böyle bir gerçeği ifade ediyor. Yapılacak tek şey kalan 810 dakikanın bitişine kadar umudu sürdürmek ve pozitif sinerji vermek.

MADDİ GERÇEK VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

Erzurum’un futbolda markası olan Erzurumspor’un 42’inci yılında liglerden maddi sebeplerle çekildiğini kimse unutmamalı. Bu gerçeğe rağmen sadece bilet geliriyle ayakta kalan Büyükşehir Belediyespor’u büyük beklentilere sokmak, pahalı transferleri yapmasını beklemek beyhude bir çaba. Halen gurup lideri olan Düzyurtspor’un maddi bakımdan Büyükşehir’den daha geride olmasına rağmen başarılı olduğunu da dikkate almak şart.

KİMSEYE BİRŞEY KAZANDIRMAZ!!!

Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un bu sezon, söylenti, dedikodu ve yıpratma amaçlı yaklaşımlarla, play offtan geri kalması kimseye bir şey kazandırmaz. Dahası gelecek sezonu da olumsuz etkileyebilecek hissi yaklaşımlar, takımı BAL’a kadar sürükler. Büyükşehir Belediyespor’un vefakar taraftarı BAL’da tutunmaya çalışan Karsspor ve Bayburtspor gerçeğini de göz ardı etmemeli.

HERŞEY VEFAKAR TARAFTARA BAĞLI

Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un kalan 9 maçında başarıya motivesinde en büyük görev, vefakar taraftara düşüyor. Her türlü zorluk, güçlük ve engele rağmen, içerdeki maçları, ailesinin nafakasından keserek aldığı biletle izleyerek destek veren, imkanları ölçüsünde deplasmanlara giden  taraftar Erzurum futbol vizyonu için 810 dakika daha sabır göstermeli, tribünlerden Palandöken fırtınası estirmeli.

 
8 maçta, 8’inci olduk
 
‘Engellilerin Ötesinde Hepimiz Farklıyız’
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kader 12 Mart 2014 Çarşamba 20:51

atı alan üsküdarı geçmiş halen daha her şey bitmedi diye söz ediyorlar ben buna sadece gülerim bence bu yönetim futbolun f,sinden bile anlamıyorlar erzurumun kaderi bu

Yorumu oyla      7      4  
gurbetten sılaya 12 Mart 2014 Çarşamba 11:42

bence 1.lig den bir takımın isim hakkını alıp yola öyle devam etmesi daha mantıklı olur bari 3.lig 2.lig beklenmemiş olur yoksa çok beklenir diye düşünüyorum

Yorumu oyla      8      4  
erdal almaz 11 Mart 2014 Salı 17:17

çok safızzzzzzzzzzzzzzz

Yorumu oyla      8      4  
konuk 11 Mart 2014 Salı 08:33

bu yazıyı yazan diyor ki 9 maçlık süreçte olumsuz etkileyecek takımı diyor ..Kardeşim zaten takım iyi oynamıyor ki ne olumsuz etkilenecek .Hangi maçta çok süper oynadı .Elazığ belediye sporu bile zor yenen takım normal olarak Manavgat takımını da yenemedi.Sancaktepe elazığa 5 tane attı biz ise 2 tane yedik elazığdan .Ayrıca söyle bir şey söylemiş.Bu gerçeğe rağmen sadece bilet geliriyle ayakta kalan Büyükşehir Belediyespor’u büyük beklentilere sokmak, pahalı transferleri yapmasını beklemek beyhude bir çaba.Bu takımın yönetimi erzurumun en zengin yöneticilerinden oluşmaktadır. Siz neden bahsediyorsunuz .Bilen de bilecek ki yönetim parası olmayan insanlardan oluşuyor.

Yorumu oyla      10      4  
misafir 11 Mart 2014 Salı 08:19

Her puan kaybettiği maçta bir bahane bulan hocayı istemiyoruz .Yok efendim hakem kötü yönetti , yok efendim kaleci süper oynadı gibi bahaneler galibiyetin önünü kesemez.Sen süper oyna senin önünde kimse kalamaz.Düzyurtspor oyuncuları ve futbolcuları bizim hoca ve futbolcular kadar para bile almıyorlar.Ama adamlar deplasman veya iç saha demeden rakiplerini yenip hedefe doğru gidiyorlar.Ayrıca hocanın değiştirip yeni bir hoca getirirsen yeni bir sinerji oluşur arka arkaya galip gelebilir takım

Yorumu oyla      9      4  
misafir 11 Mart 2014 Salı 08:13

lider düzyurtla da ilk başta 4 puan vardı ve kapanır diyorlardı ama maalesef kapanmadı fark tam tersi daha fazla açıldı şimdi 2. ile 4 puan da açılabilir.Örneğin sen deplasmanda batmanı yenemezsen bu fark açılabilir veya çıksalını yenemezsen bu fark açılır.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
8 maçta, 8’inci olduk
RECEP DAĞ-Erzurum Büyükşehir Belediyespor sezonun birinci ve ikinci yarısında ...
‘Erzurum curlingin merkezi oldu’
Erzurum’da varoşlar bölgesi olarak bilinen Mecidiye Mahallesine yapılan ...
Karateye yeni hakemler geliyor
Türkiye Karate Federasyonu tarafından Erzurum’da Karate Aday Hakem Kursu düzenledi.
 
Büyükşehir’den ‘Büyük Hüsran’
Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kazım Karabekir Stadyumunda oynadığı maçta ...
Herkes kazandı, Büyükşehir yara aldı
Spor Toto 3’üncü Lig 2’inci gurupta 25’inci hafta karşılaşmaları tamamlandı. ...
Apaçık’a sportif vefa
Başsavcı Apaçık Erzurum Adalet Gençlik ve Spor Kulübünün fahri başkanı oldu
 
‘Kış sporları dadaşlara emanet’
Baykan, “Erzurum kış ve buz sporlarında ülkemizin yüz akı olacak. Kış ...
Yakutiyespor düşme potasında (YENİ)
RECEP DAĞ-BAL 1’inci gurupta Yakutiyespor deplasmanda Iğdır Gençlerbirliği’ne 4-0 yenildi.
Türkiye’de bir ilk, Erzurum’da gerçekleşiyor
Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı ve katıldığı "Dünya Gençler Short ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva