BAŞVURULAR 17 HAZİRAN’DA SONLANACAK
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum İl Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, müracaatların 8 ile 17 Haziran tarihine kadar devam edeceğini söyledi. Yazıcı, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Yeterlilik Belgesi” sınavı için müracaatları başlatmış bulunmaktayız. Kayıtlar 17 Haziran’a kadar devam edecektir. “Yeterlilik Belgesi” sınavı için arana şartlar Stajyer Vaizlik için; Dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak ve bayan olmak gerekiyor.
STAJİYER KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİ
Stajyer Kur'an Kursu Öğreticiliği için; En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak ve bayan olmak şartı aranıyor. İmam-Hatiplik için; Dini yüksek öğrenim yapmış veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak. İmam-Hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamakta, aranan şartlar arasında. Müezzin-Kayyımlık için de, lise veya dengi okul mezunu ve hafız olmak gerekiyor. Ancak İmam-Hatip Lisesi mezunları için hafızlık şartı aranmaz. Ayrıca, daha önce yeterlik belgesi almış olanlar, başka bir görev için sınava katılabiliyorlar. Örneğin; İmam-Hatip Yeterlik Belgesi olan Müezzin-Kayyımlık Yeterlik Belgesi için, vaizlik yeterlik belgesi olan Kuran Kursu Öğreticiliği Yeterlik Belgesi için adaylar, şartları taşımaları halinde açılan bu sınavlardan sadece bir tanesine ve bir yerde katılabilecektir. Ayrıca halen kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak çalışanlardan belirtilen şartları taşıyanlar, yeterlilik belgesi için başvurabileceklerdir.
KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİ
Stajyer Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Yeterlik Belgesi almak isteyenlerin, bulundukları İl Müftülüklerine başvurmaları gerekiyor. Sınava girmek isteyenlerin 40 TL sınav ücretini EĞİTEK döner sermayesinin ilgili evraklarına yatırmaları gerekmektedir. Sınav konuları ise, Vaizlik Sınav Konuları, Kur’an-ı Kerim, Arapça, Tefsir, Hadis, Kelam, Fıkıh, Dini ve Mesleki Kültür, Başkanlık ve Devlet Memurları ile ilgili mevzuat ve Hitabet olurken, Kur’an Kursu Öğreticiliği Sınav Konuları da, Kur’an-ı Kerim, Akaid, Fıkıh (İbadet konuları), Siyer ve Ahlak’tan oluşacak. Hitabet, İmam- Hatiplik Sınavı Konuları; Kur’an-ı Kerim, Akaid, Fıkıh (İbadet konuları), Siyer ve Ahlak ve Hitabet; Müezzin Kayyımlık Sınav Konuları ise; Kur’an-ı Kerim, Akaid, Fıkıh (İbadet konuları), Ezan ve İkamet’ten oluşacak.” diye konuştu.