ERZURUM(GHA) – Yem bitkileri desteklemelerinden faydalanabilmek amacıyla başvuruda bulunan çiftçiler için denetim dönemi başladı. Erzurum’un Palandöken ilçesinde devletten yem bitkisi desteği almak amacıyla başvuruda bulunan 128 üreticiye ait araziler, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından karış karış incelenecek.
Palandöken İlçe Tarım Müdürü Nazif Koca, 2011 Yılı Hayvancılık Destekleme Programı kapsamında tek ve çok yıllık yem bitkileri desteklemeleri için başvuruların sona erdiğini bildirdi. Söz konusu desteklerden faydalanmak amacıyla başvuruda bulunan çiftçi sayısının 128 olduğunu açıklayan Koca, desteklenmesi talebinde bulunulan arazinin ise, 3 bin 950 dekar olduğunu kaydetti. Başvuruları alınan çiftçiler için denetim döneminin başladığını vurgulayan Koca, 13 Temmuz itibariyle başlatılan denetimlerin Eylül ayına kadar devam edeceğini söyledi. Yem bitkisi desteklemelerinden faydalanabilmek amacıyla yazılı beyanda bulunan üreticilere ait arazilerin karış karış inceleneceğini kaydeden Palandöken İlçe Tarım Müdürü Nazif Koca, “Bu denetimler, üreticinin yem bitkisi desteklemelerinden faydalanmak için gerekli koşulları taşıyıp taşımadığını ortaya koyacak. Böylece gerçek manada yem bitkisi üretimi yapan çiftçilerin hakkı koruma altına alınmış olacağı gibi, aynı zamanda Erzurum’daki yem bitkisi üretimini de profesyonel bir bakış açısı geliştirilmiş olunacak. Çünkü yem bitkisi üretimi noktasında Erzurum’da son yıllarda çok olumlu gelişmeler kaydettik. Biz istiyoruz ki, yüksek verim kalitesiyle üretim oranını artırmak ve desteklerden gerçek manada üretim yapanlar faydalansın.” şeklinde konuştu.
KOCA’DAN ÜRETİCİLERE ÇAĞRI….
Yonca, gorunga, silajlık mısır ve fiğ gibi tek yıllık yem bitkilerinin ekiminin yapıldığı arazileri ölçüm ve tespit içerikli olacak denetimlerin, büyük bir titizlik içerisinde yapılacağını anlatan Palandöken İlçe Tarım Müdürü Nazif Koca, “Üreticilerimizi denetimin yapılacağı gün öncesinde haberdar ediyoruz. Denetim çalışmalarının aksamaması ve işlemlerin süratli bir biçimde neticelendirilmesi bakımından üreticilerimizin de, bu sürece katkıda bulunmalarını istiyoruz. Denetimin yapılacağı gün gerekli hazırlıklar yapılır ve üreticiler arazilerinin başında bulunurlarsa, hem zaman, hem de iş kaybının önüne geçilmiş olunur. Sonuç itibariyle denetimlerin sekteye uğraması demek, işlemlerin ve dolayısıyla ödemelerin gecikmesi anlamına gelecek.” diye konuştu.