ERZURUM (İHA) - Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kuracakları 'Mesleki Gelişim Merkezi' ile öncelikli olarak Erzurum kültüründe büyük yeri olan çehiz kültürünü canlandıracaklarını söyledi. Ali Korkut, 380 bin dolarlık proje ile geleneksel çehiz kültürünü stilize edebilecek, modernize ederek ticari alanda değerlendirmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
Ali Korkut, arsası belediye tarafından tahsis edilecek Mesleki Gelişim Merkezi için Şükrü Paşa, Hilalkent, Hasanibasri - Mehdiefendi semtlerinin gündemde olduğunu belirtti. Kesin yer seçiminin bazı çalışmalar ve çevre koşulları dikkate alınarak kısa sürede seçileceğini ifade eden Ali Korkut, "Merkez, geleneksel çeyiz diye bildiğimiz annelerimizin, ninelerimizin göz nuru dökerek yaptıkları o nadide eserleri bir anlamda stilize edilecek organize bir çalışma alanı olacak. Burada genç kızlarımızı, istekli ev hanımlarımızın mesleki gelişimini tamamlamalarını sağlayacağız. Böylece, kayıt dışı ekonomiye bağımlı gençlerin mesleki gelişimini desteklemek suretiyle yoksulluğun azaltılmasına ve yerel kalkınmaya destek olabileceğiz. Yine mesleki becerisi gelişen gençlerimizin iş bulabilirlik imkanlarını da artırabileceğiz" dedi.
YOKSULLUĞU AZALTMAYI HEDEFLİYOR
Ali Korkut, projeye maddi destek sağlayan Japonya'nın Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı Danışmanı Müslüme Gözalu Scarra ile proje üzerinde bilgi alış verişinde bulundu. Şehrin ekonomik ve sosyo-kültürel yapısı hakkında Scarra'ya bilgi aktaran Korkut, destekleri nedeniyle Japon hükümetine de teşekkür etti. Korkut, proje ile ilgili şu bilgileri verdi;"655 metrekarelik arsa üzerinde kullanım alanı 400 metrekarelik 2 katlı bir mesleki gelişi merkezi kurulacaktır. Mesleki gelişim merkezinde 4 derslik, 2 eğitim atölyesi, 1 bilgisayar teknolojiler sınıfı,2 idari oda, 1 konferans salonu, 1 yemek salonu ve mutfak, 1 kariyer ofisi ve lavabolar yer alacaktır. Mesleki Gelişim Merkezinin içinde bulunması öngörülen birimler, bölge ihtiyaçları dikkate alınarak planlanmıştır.Amaç, ilçemizde, işsiz veya kayıt dışı ekonomiye bağımlı gençlerin mesleki gelişimini destekleyerek yoksulluğun azaltılmasına ve yerel kalkınmaya katkıda bulunmaktadır. Kayıt dışı ekonomiye bağımlı olan dezavantajlı gençlere, mesleki eğitim imkanları sunarak sosyal güvencesi olan işlerde çalışmalarına destek olmak, İşsiz gençlere beceri geliştirme ve mesleki eğitim imkanları sunarak istihdam edilebilirliklerini artırmak, Ayrıca, dezavantajlı, işsiz gençleri: iş imkanları ile buluşturmak amacıyla bir kariyer merkezi oluşturmaktır" dedi.