ERZURUM (İHA) - Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, düzenlediği basın toplantısında, “Öğretmenlerin sorunlarının sadece 24 Kasım günü törensel konuşmalarla kalmaması gerektiğini ve sorunların titizlikle takip edilip çözülmesi gerekir.” dedi.
İl Başkanı Çalık, “2012-2013 eğitim- öğretim yılının birinci döneminde eğitimle ilgili olarak bir çok kanun yönetmelikler çıkarıldığı halde eğitimin ve eğitimin öznesi olan, Türkiye'nin gelecek nesillerini yetiştiren öğretmenlerimiz ve öğretim elemanlarının sorunları halen daha devam etmektedir. Partimizin tespit ettiği aşağıdaki sorunların en kısa sürede çözülmesi ve eğitimde var olan zulüm ve adaletsizliklerin giderilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.
ATAMALAR
Çalık, açıklamasında şunları kaydetti:“Binlerce öğretmen adayının atama beklediği ve Milli Eğitim Bakanlığının 130 bin kadroya ihtiyacı olduğu halde ilk atama yapılmayacağı görülmektedir. Şubat’ta en az 50 bin öğretmen ataması yapılarak okulların öğretmen ihtiyacı giderilmelidir.Eşit işe eşit ücret kapsamında 666 sayılı KHK ile farklı kurumlarda aynı unvanda çalışan kamu personelinin ücretlerinde ek ödeme oranları üzerinden eşitleme yapılırken, öğretmen ve öğretim elemanlarının ücretlerinde iyileştirme yapılmamış, öğretmen ve öğretim elemanları KHK mağduru haline getirilmiştir. Bu konuda adil bir çalışma mutlaka yapılmalıdır. Özür durumundan yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenler eşinden ve çocuklarından ayrı yaşamaya devam etmektedir. Eş durumu, öğrenim durumu atamalarının tamamı yapılmalı. İl içi özür grubu atamaları da mutlaka gerçekleştirilmelidir. Bütün kamu kurumlarında giderler tahsis edilen yıllık bütçe ile karşılanırken, okullara bütçe verilmemekte ve adeta başınızın çaresine bakın denilmektedir. Yardımcı hizmetli başta olmak üzere personel ihtiyacı had safhada olan okullar; temizlik, günü birlik tamir ve bakım, rutin giderler gibi konularda mutlaka ihtiyaçları giderilmelidir. Kamu çalışanlarına kılık ve kıyafet dayatması 10 yıllık iktidarın ayıbı olarak devam etmektedir. Darbe döneminin uygulamalarını yansıtan kılık ve kıyafet yönetmeliği bir an önce çöpe atılmalıdır. Çağ dışı başörtüsü yasağı artık son bulmalı. Bu yasak inisiyatiflerle değil kanun değişikliği ile yapılmalıdır.”