ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yıldız öğrencilere seslendi
Yıldız öğrencilere seslendi
Erzurumspor kupada gruplara yükseldi
Erzurumspor kupada gruplara yükseldi
Basketbolda Erzurum Anadolu Lisesi farkı
Basketbolda Erzurum Anadolu Lisesi farkı
ETÜ’de Veri ve Bilgiye Erişim gündemi
ETÜ’de Veri ve Bilgiye Erişim gündemi
ETÜ ve ATAUNİV’den ortak proje başarısı
ETÜ ve ATAUNİV’den ortak proje başarısı
HABERLER>SİYASET
21 Temmuz 2015 Salı - 16:57

‘Bütünlüğümüz ebediyen korunacak’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kahraman şehidimizin ruhu şad olsun. Ama bilsin ki onun şehadeti için üzerinde ahdettiği, milletimizin birliği ve beraberliği, ülkemizin bütünlüğü ondan sonraki nesillerce ebediyen korunacaktır" dedi.

‘Bütünlüğümüz ebediyen korunacak’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kahraman şehidimizin ruhu şad olsun. Ama bilsin ki onun şehadeti için üzerinde ahdettiği, milletimizin birliği ve beraberliği, ülkemizin bütünlüğü ondan sonraki nesillerce ebediyen korunacaktır" dedi.

Davutoğlu, dün Adıyaman'da şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal için İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende, bu topraklardaki mevcudiyetin, tek tek milletin fertlerinin gerektiğinde canını ve her şeyini feda etmesiyle mümkün olabildiğini söyledi.

Vatan için canlarını feda eden tüm şehitlere rahmet dileyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün huzurunda bulunduğumuz bu şehit kardeşimiz bize birçok şeyi hatırlatıyor. Her şeyden önce bu fedakarlıkların en yücesini, makamların en yücesi olan şehitliği hatırlatıyor. Yüz sene önce bu topraklarda Çanakkale Savaşı'nda ya da Sarıkamış'ta canlarını verenlerle bugün huzurda bulunduğumuz Müsellim kardeşimizin makamı aynı makamdır. Mehmet Akif Ersoy, yüceler yücesi bu makamı, 'Bedrin Aslanları' ile mukayese eder. Aynen Müsellim kardeşimiz de Bedrin Aslanları ile haşrolacaktır."

Davutoğlu, "Bizim geleceğimizin ne olacağı, akıbetimiz hayrola diye hep duayla anarız ama şehitlerimizin akıbeti bellidir. Onların akıbeti cennettir, onların akıbeti Hz. Muhammed aleyhisselamın yanı başıdır" ifadelerini kullandı.

"BÜTÜNLÜĞÜMÜZ EBEDİYEN KORUNACAKTIR"

Davutoğlu, şehidin ailesinin acısını yüreklerinde hissettiklerini belirtti. Tüm şehitler gibi Müsellim Ünal'a da gıpta ettiklerini vurgulayan Davutoğlu, "Kahraman şehidimizin ruhu şad olsun. Ama bilsin ki onun şehadeti için üzerinde ahdettiği, milletimizin birliği ve beraberliği, ülkemizin bütünlüğü ondan sonraki nesillerce ebediyen korunacaktır. Hangi görevde olursak olalım onun aziz hatırasını hiçbir zaman unutmayacağız. Bu aziz hatıranın gereğini hangi mevki ve makamda olursak olalım yapmaktan tereddüt etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"BİZLER 78 MİLYONUN KARDEŞLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Çanakkale'de ve Sarıkamış dağlarında şehit olanların işgalcilere, müstevlilere karşı vatan toprağını koruduğunu anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:"Bu şehit kardeşimiz ise doğrudan gelmeyen yabancı müstevlilerin dolaylı maşalarına karşı bu toprağı korudu. Bu dolaylı maşalar da bilsinler ki bölücü terör örgütü arkasındaki güçler de bilsinler ki 78 milyon son ferdine kadar bu şehidimizin üstüne örttüğümüz şu al bayrağı bu semalarda ebediyen dalgalandırmak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Bizler 78 milyonun kardeşliği için çalışıyoruz ama dün bir tarafta Suruç'taki terör saldırısı, diğer taraftan Adıyaman'dan gelen şehadet haberi yüreğimizi dağladı. Bu stratejik topraklarda yaşamanın bedelini bize bir kez daha gösterdi. Herhangi birileri bu semalardan al bayrağın ineceğini düşünüyorsa, bu ülkenin bölünebileceğini hayalinden geçiriyorsa, bu milletin fertlerinin bir birine düşman kılınacağını, kardeş kavgalarının yayılacağını düşünüyorsa onlarda bilsinler ki biz her bedel öderiz ama bunlara izin vermeyiz."

Davutoğlu, milleti ve vatanı için her türlü fedakarlığı yapmanın önemli bir şeref olduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin her bir ferdinin bu acıyı derinden hissettiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Bu kardeşimiz miras bıraktı, bizler size bu vatanın savunması için millet olarak önemli bir emaneti devrettik. Bu emaneti korumak gerektiğinde hiçbir fedakarlıktan kaçmayacağınızı biliyoruz. Silah arkadaşlarınızın görevine sahip çıkmak en ulvi görevinizdir. TSK'nın gücü milletimizin gücüdür, bu vatanın teminatıdır" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından şehit Ünal'ın cenazesi helikopterle Kayseri'ye gönderildi.

Törene,  Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve diğer ilgililer de katıldı.

 
‘Hepimiz ortak bir tavır sergilemeliyiz’
 
Erzurum model kent oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde Güler dönemi
Erzurum Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ne Murat Güler atandı
‘Gün, bir olma, diri olma günüdür’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Adıyaman’da 1 askerin şehit ...
Ala, çocukların bayram coşkusunu paylaştı
Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala, AK Parti ...
 
Büyükşehir prestij kazandırıyor
Büyükşehir Belediyesi, şehrin caddelerini tarihi misyonuna uygun bir şekilde ...
Palandöken Belediyesi’nden sağlıklı yaklaşım
Palandöken İlçe Belediyesi tarafından başlatılan sıcak asfalt döküm çalışmaları ...
Bakan Yılmaz Doğu’daydı
Bayramda memleketi Bingöl’de partililerle bir araya gelen Kalkınma Bakanı ...
 
Aydemir: ‘Mütefekkir Ali Nar Yüreğimizde Yaşayacak’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘İslami Edebiyat Vakfı ...
AK Gençler bir ilke imza attı
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları İl Başkanlığı üyeleri, kentte ulvi bir dayanışmaya imza attı.
AK Parti’de coşkulu kutlama
AK Parti İl Başkanlığı’nca bayramlaşma programı düzenlendi. Palandöken ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Müslümanlar Müslüman Olmadıkça
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Erdal mı kahraman, Zekeriya mı unutulan?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum tarım ve hayvancılıkla şahlanır mı?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Prof. Dr. Fatih Alper Gibi Derman Olacaksın !
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
İş Yapma Ayrı Sahiplenme Ayrı İştir Ve Erzurumspor
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva