10 aylık dönemde işçi-işveren ve işveren-işçi arasında meydana gelen anlaşmazlıklardan dolayı 134 dosyayı değerlendiren kurum, başvurulardan 114’ünü lehte sonuçlandırırken, 20’sini de aleyhte sonuçlandırdı. 132 dosyanın ise, görüşülmesine devam edildiği öğrenilirken, değerlendirmelerin en kısa zamanda sonuçlandırılacağı kaydedildi.
ÇALIŞMA HAYATINA DÜZENLEME
Çalışma hayatının düzenlenmesi, çalışanların yaşama seviyelerinin yükseltilmesi ve çalışanlar ile çalıştıranlar arasındaki münasebetlerin giderilmesi amacına yönelik olarak faaliyet gösteren Bölge Çalışma Müdürlüğü’nün, ildeki çalışma gücünün genel refahı artıracak şekilde verimli olması, tam çalıştırma ve sosyal güvenin sağlanması için tüm imkanlarını seferber ettiğini dile getiren konu ile ilgililer, çalışanların mağduriyetlerini gidermek amacıyla şikayetlerin değerlendirilmesi noktasında objektif kararlar alınabilmesi için tüm özenin gösterildiğini ifade ettiler.
SOSYAL VE ÖZLÜK HAKLAR
Bölge Çalışma Müdürlüğü yetkilileri, çalıştıkları işyerlerinde sosyal ve özlük haklarıyla ilgili olarak sorun yaşayan çalışanların, söz konusu problemlerini, durumlarını anlatır bir dilekçeyle kendilerine ulaştırmaları çağrısında bulunarak, “Çalışanların iş ve çalışma güvenliğini güvence altına alan bir takım yasalar vardır. Bu yasaların uygulayıcısı ise, sosyal güvenlik kuruluşları ve bölge çalışma müdürlükleridir. Çalıştıkları işyerlerinde iş kanunlarına aykırı bir tutumla karşılaşan çalışanlar, sorunlarını bizlere iletmelidir. Biz de şikayet konusu işyeri ya da işverenle ilgili olarak gerekli araştırma ve soruşturmayı yapıp, mağduriyeti ortadan kaldırmaya çalışıyoruz” diye konuştular.