ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
7 Kasım 2011 Pazartesi - 12:08

‘Bayramlar sevinçleri büyütme mevsimidir’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Kurban Bayramı münasebetiyle Mekke’de bir basın toplantısı düzenledi.

‘Bayramlar sevinçleri büyütme mevsimidir’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Kurban Bayramı münasebetiyle Mekke’de bir basın toplantısı düzenledi.
Müslümanlar için Ramazan ve Kurban bayramlarının, inancı, ibadeti ve tarihi bir sevinç atmosferinde buluşan ve müslümanları bu sevinç atmosferi içinde geleceğe taşıyan çok müstesna zaman dilimleri olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bayramlarımızın hem müslümanlık bilincimizi diri tutan hem de millet olma irademize süreklilik kazandıran müstesna günler olduğunu ifade etti.
Bayramların dindeki yerini sadece mukaddes kitapların satırlarında aramanın eksiklik olacağını söyleyen Başkan Görmez, onları tarihin dinamiklerinde, özellikle İslam’ın bayramlarını İslam tarihi içerisinde Müslümanlara nasıl süreklilik kazandırdığını Müslümanlara her yıl ne tür moral değerler kazandırdığını dikkate alarak değerlendirmenin gerekliliğini vurgulayarak, bayramların din dilinde karşılık bulduğu ifadenin “şeair” kelimesi olduğunu kaydetti.
Ramazan Bayramı’nın bizlere her yıl Kur’an-ı Kerim’in adeta yeniden nazil oluşunu yaşattığını, Kurban Bayramı’nın ise Hz. İbrahim ile başlayan İslam tarihine can verdiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kurban ibadetinin aslında hac ibadetinin bir parçası olduğunu belirterek müslümanların bir kısmının bu ibadetin tamamını yapmak üzere Mekke’ye geldiklerini, ülkelerinde kalanların ise hac ibadetinin bir parçası olan kurban ibadetini yerine getirdiklerini kaydetti.
“Bayramlar sevinçleri büyütme mevsimidir” diyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bayramda yerine getirilmesi gereken önemli hususları da şu sözlerle ifade etti;
“Öncelikle bayramın coşkusunu ailemizle ve çocuklarımızla yaşamamız gerekiyor. Bu sevinci başka insanlara taşıyarak büyütmek en önemli husustur.Varlık sebebimiz olan anne ve babalarımızı unutmamalıyız. Evlerin canlı bayramları olan çocuklara bu bayramı anlatmalı, onlarla birlikte bu coşkuyu yaşamalıyız. Gönüllerin ağır yükü olan küskünlükleri ortadan kaldırmalıyız.”
Hem yurdumuzun hem gönül coğrafyamızın ve hem de İslam beldelerinin gözlerine sevinç taşımanın her mü’minin görevi olduğunu da vurgulayan Başkan Görmez, bayramda yerine getirilmesi gereken en önemli görevlerden birinin de hastanelerde ve hapishane köşelerinde bayram yapamayanlara bayram yaptırmak olduğunu söyledi.
Van Erciş’teki depremde hayatını kaybedenler ve geride kalanların acılarından dolayı bayramın buruk yaşandığını ifade eden Başkan Görmez “Evim evinizdir” kampanyasının bu acıyla karşı karşıya kalanlara kucak açacağını dile getirdi.
Yurt dışında çalışan Türk işçilerinin kendisini arayarak yazlıklarını depremzedeler için tahsis edebileceklerini belirttiklerini söyleyen Başkan Görmez, bunun göz yaşartıcı olduğunu ve bu bilincin diri tutulması gerektiğini kaydetti.
BURALAR ÖLMEK İÇİN DEĞİL HAYAT BULMAK İÇİN GELİNMESİ GEREKEN YERLERDİR…
Basın toplantısında 2011 Yılı Hac Organizasyonu hakkında basına ayrıntılı bilgiler de veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye’den hac görevini yerine getirmek için gelen 100 bin hacı adayının bugün artık son görevlerini de yerine getirerek “hacı” olduklarını söyledi.
Haccın büyük bir organizasyon olduğunu ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yürüttüğü bu organizasyonu kendisinin de 2004 yılından itibaren yakından takip ettiğini belirten Başkan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl bir önceki yıla göre kendisini geliştirdiğini ve yenilediğini kaydetti. Önümüzdeki yıllarda hacca gelecek hacı adaylarının daha rahat ve sağlıklı koşullarda ibadetlerini yerine getirmesi için süreklilik arz eden bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Görmez, sağlık hizmetlerinin kayda değer ilerlemeler gösterdiğini ve diğer hizmet birimlerinin de çalışmalarında yeniliklere yer verdiğini bildirdi.
Haccın gençken yapılacak bir ibadet olduğunu kaydeden Başkan Görmez “Buralar ölmek için değil, hayat bulmak için gelinecek yerlerdir.” dedi.
Önümüzdeki yıllarda düzenleyecekleri hizmet içi eğitim kurslarıyla hac organizasyonunu çok daha profesyonel halde yürütmeyi planladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Görmez “Bu yıl 5 bin arkadaşımız bu organizasyonda görev almıştır. Sonraki yıllarda sayı ve hizmet açısından daha kendini yenilemiş bir Diyanet İşleri Başkanlığı olacaktır.” diye konuştu.
 

 
Akdağ şehit ailesinin acısını paylaştı
 
3 günde 15 kaçak kurban yakaladılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arafat’a yolculuk başladı
4 milyon hacı adayı hacı olmak için Arafat’a çıkıyor.
Eski Bakandan Acı İtiraf
Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Ahmet Samsunlu, Türkiye'nin bir 'deprem ...
‘Hac, büyük bir sözdür’
Hira Nur Otelinde düzenlenen irşat programında otelde konaklayan hacı ...
 
Hira’da gözyaşları…
Hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan hacı adaylarının ...
Türk Medya Platformu kuruldu
Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Toplulukları 2. Medya Forumu, 28 Ekim tarihinde ...
Kabe Örtüsü törenle teslim edildi
Geleneksel olarak her yıl yapılan Kabe örtüsü (Kisve) değişimi bu yıl ...
 
‘Türkiye’nin yüreği Van için atıyor’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Habertürk Televizyonunda ...
‘Umutsuzluk daha çok yıkıma yol açar ‘
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez TRT’nin canlı yayınına katıldı.
1939 depreminin acısı hala hissediliyor
Türkiye'de deprem denince ilk akla gelen şehirlerden biri olan Erzincan'ın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva