ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
HABERLER>SİYASET
30 Ağustos 2010 Pazartesi - 02:31

Başkanlar 'Zafer'i kutladı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve merkez ilçe belediye başkanları birer kutlama mesajı yayınladı.

Başkanlar  Zafer i kutladı

30 AĞUSTOS ÖZGÜRLÜĞÜN ADI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “30 Ağustos Zafer Bayramı” nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında; “Ağustos ayı, aziz Türk milleti için bir zafer ayıdır. Yüce milletimiz zaferleri hep bu ayda kazanmıştır. Bu zaferlerin en sonuncusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında, 30 Ağustos 1922'de kazanılan şanlı zaferdir. 30 Ağustos zaferi, milletimizi bin yıldır vatan edindiği Anadolu’dan çıkarmaya çalışanların hezimete uğradığı gündür. İşte bu gün bizler, bu anlamlı zaferin 88. yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutlamaktayız. Bu büyük zafer milletimizin şanlı tarihindeki sayısız vatanseverlik nişanelerinden biridir. Bu zafer Türk halkının vatanına ve millî hakimiyetine göz dikenlere verilmiş onurlu bir cevaptır. Başkomutan Atatürk önderliğinde verilen bu cevap, hürriyetimize kast etme ve şanlı bayrağımıza el uzatma düşüncesi içinde olanları yıldıran bir anıttır. O gün sadece düşman mağlup edilmemiş, tam bağımsızlık ve millî hâkimiyet anlayışıyla ilelebet yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Şu bir gerçek ki; aziz milletimiz eşsiz fedakârlıklarla kazandığı bağımsızlığını, millî birlik ve beraberlik temelinde daima koruyacaktır. İçeride ve dışarıda vatanımıza karşı kötü emeller besleyenler, milletimizin tarih şuuru ve kardeşlik bilinci karşısında amaçlarına ulaşamayacaklardır. 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk Milleti’nin yeniden dirilişidir. 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen dış güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla top yekun verdiği bir savaşın ve milli birliğini kurtardığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür. Bu güzel günde, zaferi bize yaşatan Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimi sunarken, tüm vatandaşlarımın Zafer Bayramı’nı kutlarım.” İfadelerini kullandı.

ŞANLI ZAFER KUTLU OLSUN

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış aziz vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı tüm dünya milletlerine örnek olacak bir destanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ifade etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bu zafer, Anadolu’nun ilelebet Türk yurdu olarak kalmasını sağlamış ve büyük Türk Milleti emsalsiz bir destanla bağımsız ve özgür yaşama arzusunu, vatan toprağını işgal edenlere hak ettikleri dersi vererek göstermiştir. Tarihin ender kaydettiği destanlardan biri olan Büyük Taarruz ve Meydan Muharebesi, Anadolu topraklarının ilelebet Türk yurdu olarak tescil edilmesini sağlamıştır. 30 Ağustos, Türk Milleti’nin gücüne, iradesine ve azmine inanması durumunda önünde hiçbir engelin duramayacağının da simgesi olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kanları ve canları uğruna bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnet anıyor, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi

30 AĞUSTOS KUTLU GÜN

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “30 Ağustos Zaferi, Kahraman Milletimizin, Büyük Atatürk önderliğinde kadın, erkek, genç, yaşlı, her kesiminin canını dişine takarak kanıyla yazıp tarihe armağan ettiği eşsiz kahramanlık destanıdır. Kazanılan Büyük Zaferle sadece Vatan toprakları kurtarılmamış, Milletimizin yenilmezliği dünyaya bir kere daha gösterilmiştir. Milletçe kazandığımız bu zafer ülkemizi işgal ve yağmadan kurtaran kadrolara aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesini oluşturma gücünü de kazandırmıştır” şeklinde konuştu.
Başkan Bulutlar, Büyük Zaferin ardından geçen 88 yıllık süre içerisinde, milletçe birlik ve beraberlik ile kurup geliştirilen Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünkü demokratik yapısıyla dünyanın saygın devletleri arasında yerini aldığını belirtti.

TÜRK MİLLETİ’NİN VARLIK ZAFERİ KUTLU OLSUN

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, “Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922'de adım adım kurtuluşa giden harekâta başladı. 30 Ağustos'ta düşmana büyük darbe indirildi. Yunan Başkomutanı Trikopis'te esir alınmıştı. Büyük Taarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir'e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiş oldu. Düşmanın haksız ve alçakça işgaline "dur" diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan büyük zaferi her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu zaferi bize armağan eden başta Atatürk ve silah arkadaşlarını da minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Beni başbakana mahcup etmeyin"
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Aşkale ilçesinde referandumda Erzurum'dan ...
AK Gençler'den Referandum turu
AK Parti Aziziye İlçe Teşkilatı referandum öncesi ‘evet’ çalışmalarına ...
Çelik Küçükler’in başdanışmanı oldu
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, emekliye ayrılan Kültür ve ...
 
Akdağ ilçelerde ‘evet’ mitingi yapacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 12 Eylül Anayasa değişikliği referandum ...
Vatandaş mağdur, kurumlar tartışma peşinde
Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Tuncer Suer, Yakutiye Belediyesi ...
Kentsel dönüşümde Aziziye farkı
Aziziye Belediyesi, asfalt, karo, bordür ve kilit taşı çalışmalarını aralıksız ...
 
Oltu çiçeklendiriliyor
Oltu Hükümet Meydanına yapılan saat kulesinin etrafına Uzundere ilçesinden ...
Yakutiye’ye yeni logo
Yakutiye Belediyesi, yeni logo çalışmasını önce halka tanıtıyor. Panolarla ...
Akdağ'a gözyaşlı karşılama
Bir dizi resmi ziyaret ve Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nin açılışı için ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva