Bakanlık binasında gerçekleşen görüşmenin ardından Bakan Yıldız ve Gürcü mevkidaşı Kethaguri basın açıklaması yaptı. Gürcistan ile Türkiye arasındaki enerji bağlarını kuvvetlendirmek ve geliştirmek için zaman zaman bir araya geldiklerini belirten Bakan Yıldız, "100 megavatlık ticari kapasiteyi 100 megavat daha ekleyerek bin 100 megavata çıkarmak istiyoruz. Teknik düzeyde alt yapı çalışmalarını bitirdik. Önümüzdeki aylarda temel atması yapılacak. Hem iletim hatları, hem back to back dediğimiz bir istasyon
kurulduktan sonra son derece faydalı olduğuna inandığımız Borçka-Akhaltsikhe hattı yapılmış olacak. 2012 yılında bitirilmesini planlıyoruz" dedi.
//BAKÜ-TİFLİS-ERZURUM HATTI
Bakan Yıldız, proje maliyetinin back to back, iletim hattı ve Türkiye'deki iletim hattı toplamının 255 milyon Euro olduğunu bu rakamın 15 milyon Euro'sunun Türkiye tarafından 240 milyon Euro'sunun da Gürcistan tarafından karşılanacağını belirtti.
Gürcistan Enerji Bakanı Alexander Kethaguri de, Türkiye, Gürcistan'ın en önemli ticari partneri olduğunu söyleyerek, "Elektrik enerjisi ve enerji konusunda da çok stratejik bir ortağımızdır. Şu anda 100 megavatlık bir iletim kapasitesiyle çalışıyoruz. Borçka-Akhaltsikhe paralelinde Azerbaycan ile de iletim hattı yapıyoruz. Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Erzurum petrol ve gaz hatları gibi Borçka-Akhaltsikhe stratejik bir iletim hattı olacak. Bu hattın sağlanmasıyla Azerbaycan'dan Türkiye'ye direk elektrik iletimi olabilecek. Türk şirketleri Gürcistan'da hidroelektrik santrali yapımıyla ilgileniyorlar. İhaleleri kazandılar. Ürettikleri elektriğin yüzde 90'nının Türkiye'ye satmaları konusunda kendilerine yetki veriyoruz" ifadelerini kullandı.