ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U12’de Oltu 25 Mart Spor şampiyon
U12’de Oltu 25 Mart Spor şampiyon
Olur’da pekmez zamanı
Olur’da pekmez zamanı
Erzurum KGK’da e-ticaret gündemi
Erzurum KGK’da e-ticaret gündemi
Erzurum SMMMO’da Köseoğlu dönemi
Erzurum SMMMO’da Köseoğlu dönemi
Erzurum’dan 5 ayda 46.3 milyon dolarlık dış ticaret
Erzurum’dan 5 ayda 46.3 milyon dolarlık dış ticaret
HABERLER>EĞİTİM
26 Haziran 2024 Çarşamba - 09:01

Bakan Tekin’den bir ilk

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim politikaları konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere eğitim sendikalarının yöneticileriyle bir araya geldi.

Bakan Tekin’den bir ilk

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim politikaları konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere eğitim sendikalarının yöneticileriyle bir araya geldi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla tüm eğitim sendikalarının davet edildiği toplantıda bir araya geldi.

 Gölbaşı Mogan MTAL Uygulama Otelinde düzenlenen toplantıya eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunda faaliyet gösteren yaklaşık elli sendika davet edildi.

 Toplantının başında tüm eğitim ailesinin geçmiş Kurban Bayramı'nı tebrik eden Bakan Tekin, "Bir eğitim öğretim yılını daha geride bıraktık. Ciddi bir sıkıntıyla karşılaşmadan bir eğitim öğretim yılını daha tamamladık. Bu vesileyle hem size hem de temsil ettiğiniz öğretmen arkadaşlarımıza emeklerinden ve fedakârlıklarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

 Toplantıya tüm eğitim sendikalarını davet ettiklerini vurgulayan Bakan Tekin, "İstedik ki ben ve arkadaşlarım göreve başlayalı bir yıl geçti. Bu bir yıl içinde yaptıklarımızla ilgili düşüncelerinizi, fikirlerinizi alalım. Ayrıca önümüzdeki yılın planlamasını yapacağız, bu kapsamda gördüğünüz eksiklikler, aksaklıklar ve varsa önerdiğiniz hususlarla ilgili notlarımızı alalım istedik." değerlendirmesinde bulundu.

 "Eğitim sendikaları tarihinde bir ilk"

Üç buçuk saat süren toplantıda tek tek söz alan eğitim sendikası başkanları, eğitim politikalarına ilişkin görüş ve öneri paylaştılar, taleplerini ilettiler.

 Toplantıda söz alan sendika başkanları, Bakan Tekin'in bütün eğitim sendikalarını davet ettiğini, sendika başkanlarını bir araya getirerek bir ilke imza attığını ifade ederek görüşlerine başvurduğu için teşekkürlerini ilettiler.

 Sendika başkanları, Öğretmenlik Meslek Kanunu, Millî Eğitim Akademisi başta olmak üzere öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi, öğretmenlere şiddete karşı alınan önlemler, sözleşmeli öğretmenlerin aile birliğinin sağlanması ve mülakat sistemi ile ilgili görüş ve önerilerini paylaştılar.

 Bakanlığın yaptığı bu toplantıyı çok kıymetli bulduklarını ifade eden sendika yöneticileri, Bakan Tekin'e teşekkür ederken birçok sendika yöneticisi de Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile müfredatın millîleştirildiğini kaydettiler.

 Sendika yöneticileri; toplantıda ayrıca öğretmenlere disiplin affının getirilmesi, zorunlu eğitim süresi, eğitim öğretim hazırlık ödeneği, proje okullarına öğretmen ve yönetici ataması, öğretmenlere ikinci il dışı tayin hakkı ve becayiş gibi konularda görüş ve önerilerini sundular.

 Sendika yöneticilerine tek tek söz veren, görüş ve önerilerini not eden Bakan Tekin, daha sonra bir değerlendirmede bulunarak, "Eğitimi istişare kültürüyle daha iyi noktalara taşıma politikamızı, hepimizin ortak paydası olan evlatlarımızın geleceği ve ülkemizin yarınları için önemli buluyoruz. Bu kapsamda evlatlarımızın daha iyi bir geleceğe eğitim vasıtasıyla adım atması, üstünde mutabakata varmamız gereken değerli bir husustur. Çocuklarımızın eğitim süreçlerinde sadece öğretmenler, yöneticiler ve veliler değil; sendikalar, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve diğer tüm eğitim paydaşları da önemli bir rol oynar." ifadelerini kullandı.

 Sendika başkanlarının dile getirdiği birçok konunun sahadan aldıkları dönütlerle zaten kendi gündemlerinde olduğunu belirten Bakan Tekin, "Dile getirilen bazı konularda hazırlıklarımız tamamlandı, bazı konularda hazırlıklarımız var, bazı konularda ise tek başımıza karar veremeyeceğimiz, başka bakanlıklarla hareket ederek karar alacağımız konular var ama hepimiz öğretmen itibarının yükseltilmesiyle ilgili, öğretmenlerin toplumda hak ettiği saygınlığın artırılmasıyla ilgili çalışma konusunda hemfikiriz.

 Popülizmden uzak mekanizmalar

Bakan Tekin, eğitim alanında görülen sorunların çözümü noktasında tüm paydaşlarla istişare etmeye hazır olduklarını vurgulayarak, "Yeter ki popülizmden uzak, sistemi beraber çözecek mekanizmalar üretelim. Popülizmden kaçmak adına, atılması gereken her ne tür adım varsa atmaya hazırız." değerlendirmesinde bulundu.  Konuşmasının sonunda, toplantıya katılarak davete icabet eden eğitim sendikaları yöneticilerine teşekkür eden Bakan Tekin, bu toplantıları yılda en az bir kez gündemli olarak yapmayı arzu ettiklerini kaydetti.

 

 
Bahçeli: ‘La galibe illallah diyoruz’
 
Kurtulmuş’tan Aile hassasiyeti vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ yaz okulu takvimi açıklandı
Atatürk Üniversitesinde, öğrencilerin gerek tekrar etme durumunda oldukları ...
Özvar: 'Diploma kıymetlidir ama..'
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Diploma kıymetlidir ...
Tekin eğitim gündemini yorumladı
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kanal 7 televizyonunda canlı yayınlanan ...
 
Tekin Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini anlattı
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı haziran ...
MEB’den Dayanıklı Sınıflar Hareketi projesi
Tekin, zor zamanlar karşısında sergilenen olumlu tutum ve davranışları ...
ETÜ Türk Dünyasına tanıtıldı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Almatı/Kazakistan’da düzenlenen Türk ...
 
MEB Yıllık Proje Bülteni yayımlandı
MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığına ...
Yabancı öğrencilere Türk Atçılık Kültürü dersi
Atatürk Üniversitesi, misafir öğrenciler ile gönül bağını güçlendirmeye devam ediyor.
Oyun oynayarak öğreniyorlar
Türkiye’de bir grup öğretmen, çocukların en sevdiği şey olan oyunu baz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bayram, Gazze ve Kurban..
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva