ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U12’de Oltu 25 Mart Spor şampiyon
U12’de Oltu 25 Mart Spor şampiyon
Olur’da pekmez zamanı
Olur’da pekmez zamanı
Erzurum KGK’da e-ticaret gündemi
Erzurum KGK’da e-ticaret gündemi
Erzurum SMMMO’da Köseoğlu dönemi
Erzurum SMMMO’da Köseoğlu dönemi
Erzurum’dan 5 ayda 46.3 milyon dolarlık dış ticaret
Erzurum’dan 5 ayda 46.3 milyon dolarlık dış ticaret
HABERLER>TÜRKİYE
26 Haziran 2024 Çarşamba - 09:02

Kurtulmuş’tan Aile hassasiyeti vurgusu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Aileyi korumak milli bir ödevdir, milli bir yükümlülüktür, sorumluluktur. Türk toplumunun en güçlü yapısını inşallah bundan sonraki nesillere en kuvvetli şekilde aktarmak boynumuzun borcudur.” dedi.

Kurtulmuş’tan Aile hassasiyeti vurgusu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Aileyi korumak milli bir ödevdir, milli bir yükümlülüktür, sorumluluktur. Türk toplumunun en güçlü yapısını inşallah bundan sonraki nesillere en kuvvetli şekilde aktarmak boynumuzun borcudur.” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis’te, Büyük Aile Platformu üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, aile meselesinin toplumların en önemli en hayati meselelerinden birisi olduğunu vurguladı. 

Aileyle ilgili konular gündeme geldiği zaman, “aile kavramını yüceltmenin demode bir anlayış olduğu, artık bugünün toplumlarında, postmodern dünyasında aile gibi kapsayıcı, kuşatıcı ve koruyucu bir çatıya ihtiyaç olmadığı, bunun geleneksel toplumlarda geride kalmış tarihi sürecin bir parçası olduğu” şeklinde kara propaganda yapıldığını aktaran Kurtulmuş, “Tam tersine aile tam da bugünün gerekleri, bugünün dünyasının şartları dolayısıyla düne göre daha fazla ihtiyacımız olan, daha fazla korunması, kollanması, güçlendirilmesi zaruri olan ve dini, diyaneti, görüşü, milliyeti, fikriyatı, siyaseti ne olursa olsun bütün toplumların ortak değeri olan bir kurumdur. Özellikle maalesef postmodern dünyada insanın giderek bireyselleştiği, giderek yalnızlaştığı ve bunun sonucu olarak da muazzam bir güvensizlik ortamının ortaya çıktığı bugünkü dünyada herkes için en temel ve en yakın koruma mekanizması, sığınma mekanizması olan, kendi kimliğini, şahsiyetini bulma mekanizması olan aileye düne göre çok daha fazla ihtiyaç olduğu aşikardır. Bunun için aileyi değersizleştirecek, aileyi önemsizleştirecek her türlü çabanın, haddizatında topluma karşı doğrudan doğruya yapılmış olan bir saldırı olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede özellikle sizlerin bu çalışmasını son derece değerli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu. 

 “AİLE TOPLUMUN KÖK HÜCRESİDİR”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, aile değerlerini korumanın, bireysel özgürlüklerin önünü kapatan bir tabu olduğu şeklinde yanlış bir algı ve kara propagandanın da bulunduğuna işaret ederek, “Aile içerisindeki bireylerin özgürlükleri sonuna kadar korunarak, ailenin de toplumun ana çatısını oluşturan bir kurum olarak varlığını devam ettirmesi, aslında aile içerisindeki fertlerin bireysel özgürlüklerini kullanabilmesi bakımından  son derece değerli ve önemlidir.” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aile toplumun kök hücresidir. Bir toplum, yeniden kendi kök hücresinden inşa edilebilir. Ama aileyi dağıttığınız zaman neyin etrafında toplumu yeniden inşa edeceksiniz? Dolayısıyla bu saldırının fevkalade maksatlı, iyi tespit edilmiş, aslında sadece bireyleri ve aileleri yok etmek için değil toplumları yok etmek için ortaya çıkarılmış bir ifsat olduğu aşikardır. Ayrıca aile, milletin omurgasıdır. Omurgasını kırdığınız bir beden nasıl ayakta duracaktır? Dolayısıyla burada aileye açıktan saldırı yapılmasının temel amaçlarından birisi de milletin omurgasını zedelemektir. Aile aynı zamanda devletin temel direğidir. Devletin temel direğini yıktığınız zaman o devleti nasıl, hangi değerler, hangi kurumlar etrafında toparlayacak ve nasıl bunları yeniden inşa edeceksiniz?”

Aile konusunda Türk toplumu olarak, Batı toplumlarından çok ileride olunduğunu söyleyen Kurtulmuş, Türk aile yapısının, bu küresel ifsat hareketlerinin yoğun ve etkili propagandalarının Türkiye'deki aile yapısını da olumsuz manada etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. 

Kurtulmuş, Büyük Aile Platformuna yaptığı araştırmalar ve tespitler dolayısıyla teşekkür ederek, “Araştırmalarda, Türk toplumunun yaklaşık dörtte üçü tarafından hem LGBT benzeri sapkın akımların hem de aile değerlerine karşı yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu ve Türk toplumunun buna karşı uyanık olduğunu gösteriyor. Ama bunun sürekli olarak gündemde tutulması ve buna karşı tedbirlerin alınması şarttır.” ifadesini kullandı.

YASAL DÜZENLEME

Türk toplumunun en büyük gücü olan aile değerlerini güçlü bir şekilde sürdürebilmek için mücadele etmek gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Sadece bu akımlara karşı uyanık olmak yetmez. Aynı zamanda bugün bile çok canlı olan aile değerlerimizi gerçekten arttırarak, bunları özendirerek nasıl sonraki nesillere taşıyabiliriz bunlarla ilgili projelerin ortaya konulmasının zaruri olduğu kanaatindeyim. Ayrıca aile meselesi sadece sosyal bilimlerle ilgili bir konu olarak görülmemelidir. Sosyal bilimlerin hemen hemen her alanını kapsayan çok disiplinli bir çalışma alanı olduğu ortadadır. Ailenin ekonomiyle, hukukla, sosyolojiyle, kültür, medeniyet ve manevi değerlerle ilgili kısmı vardır.  Dolayısıyla bütün bunları kapsayacak ve çok disiplinli bir şekilde konuları ortaya koymak, bu çerçevede sizlerin sivil toplum olarak ortaya koyduğunuz fikriyata destek verecek üniversite camiasından da destekleri çoğaltmak durumundayız. Ayrıca bu konuyla ilgili yasal düzenlemeler, başta anayasa düzenlemeleri olmak üzere buradaki taleplerin de sizler tarafından çok sesli bir şekilde Türk kamuoyunda gündeme getirilmesi; önümüzde zaten açık, şeffaf bir şekilde yürüttüğümüz anayasa yapım sürecinde aileyle ilgili konularında anayasaya girmesine katkı sağlayacaktır. Ben bu çerçevede ortaya koyduğunuz çabanın hem dönemsel olarak hem de Türk toplumunun geleceği bakımından fevkalade hayati olduğu kanaatindeyim. Sizlerin de farkında olduğunuz gibi karşımızdaki tehlike, tehdit sandığımızın çok üstünde, çok büyüktür. Buna karşı bizim de gerekli tedbirleri almamız ve bu konuda hareket etmemiz şarttır. Son söz olarak şunu söylemek isterim. Aile meselesini siz Kuva-yi Milliye'ye bağladınız... Aileyi korumak milli bir ödevdir, milli bir yükümlülüktür, sorumluluktur.  Türk toplumunun en güçlü yapısını inşallah bundan sonraki nesillere en kuvvetli şekilde aktarmak boynumuzun borcudur.”

Büyük Aile Platformu Genel Sekreteri Serdar Eryılmaz da platformun çalışmaları hakkında TBMM Başkanı Kurtulmuş’a bilgi verdi.

 

 
Bakan Tekin’den bir ilk
 
Konut fiyat endeksi açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbaş’tan değerler vurgusu
Erbaş, “İslam, bize tevhid ile Allah’a kullukta, güzel ahlak ile insani ...
‘Dimdik durmaya devam edeceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Büyük bir devlet ve milletin mensupları ...
Erdoğan: ‘İlham kaynağımız kardeşlik ruhudur’
Erdoğan, “Millet olarak birbirimize ne kadar sıkı sarılırsak sorunların ...
 
Erdoğan: ‘Kabullenmek mümkün değil’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya İş Forumu’nda yaptığı ...
Erdoğan: 'Türkiye bir hukuk devletidir'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, "Selahattin Demirtaş ve Osman ...
‘Cumhurbaşkanımızın sonuna kadar yanındayız’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
 
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’i ziyaret etti
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel ...
Erdoğan: ‘Mücadelemizi sürdüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası ...
‘Yeni dönemin baş aktörü Türkiye olacaktır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha rekabetçi, müreffeh, üretken ve güçlü bir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bayram, Gazze ve Kurban..
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva