BU DA SAĞLIK HİZMET REKORU!
Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Avcı, Erzurum ana kentte bulunan Numune, Göğüs ve Nenehatun Kadın Doğum Hastaneleri’nde 2003 yılının ilk 11 ayında yaklaşık 600 bin hastanın tedavi edildiğini, 2004 yılında ise bu sayının 900 bine ulaştığını açıkladı. İlçelerde bulunan 5 Devlet hastanesinde ise 2003 yılında 250 bin, 2004 yılında da 300 bin hastanın tedavi edildiğini belirtti.
HASTA SAYISINDA YÜZDE ELLİ ARTIŞ VAR
Sağlık Bakanlığına bağlı olarak Erzurum Merkezinde üç hastanenin faaliyet verdiğini belirten Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Avcı, "Bu hastanelerimiz Numune Hastanesi, Göğüs Hastanesi ve Nenehatun Kadın Doğum Hastanelerinden oluşuyor. Hastanelerimizde 2003 yılında yaklaşık olarak 600 binin üzerine hasta tedavi edildi. 2004 yılında ise bu rakam yüzde elli oranında artarak yaklaşık olarak 900’e ulaştı. Bu karşılaştırmalar yılın ilk on bir ayına ait“dedi.
YER VE YATAK SIKINTISI AŞILACAK
Numune Hastanesi’nde tedavi hizmetlerinin tam kapasiteyle verilebilmesi için yer sıkıntısı bulunduğunu belirten Dr. Avcı, "Bunun için girişimler yapıldı. Numune Hastanesinin arkasında bulunan ve önceden kız yurdu olarak kullanılan bina yıkıldı. Bu binanın yerine Numune Hastanesi ek binası yapılacak ve yer sıkıntısı çözüme kavuşturulacak" açıklamasını yaptı.
GÖĞÜS HASTANESİ HİZMET BİNASI BÜYÜTÜLECEK
Göğüs Hastanesi’nde de mevcut hizmet alanının ihtiyacı karşılayamaz duruma geldiğini kaydeden Dr. Avcı, olumsuzlukları gidermek, hastanelerin hizmet kapasitelerini artırmak için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.. Göğüs Hastanesi’nde mevcut yatak sayısının düşük olduğunu, özellikle kış aylarında hastanenin yatak azlığı yüzünden ihtiyaca yeterince cevap veremediğini dile getiren Dr. Avcı, en kısa zaman da sorunların önüne geçileceğini ve bu amaçlı girişim ve çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.
İLÇE HASTANELERİ YETERLİ KAPASİTEDE
Erzurum’un nüfus bakımından kalabalık İlçelerinde Sağlık Bakanlığına ait beş Devlet Hastanesi bulunduğunu belirten Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Avcı, "Horasan, Oltu, İspir, Hınıs ve Pasinler olmak üzere toplam beş ilçemizde Devlet Hastaneleri hizmet veriyor. Bu hastanelerimiz, vatandaşların bütün sağlık sorunlarına cevap verebilecek kapasitededir. İlçelerimizde bulunan Devlet Hastanelerinde 2003 yılının ilk on bir ayında yaklaşık 250 bin hasta tedavi edilirken, bu rakam 2004 yılının ilk on bir ayında yaklaşık 300 binin üzerine çıktı. " dedi.
Dr. Avcı ilçe Devlet Hastanelerinden bağlı köylerdeki vatandaşların da yararlandıklarını. Gerektiğinde hastaların ayağına gidilerek hizmet verildiğini söyledi.
UZMAN HEKİM SIKINTISI GİDERİLİYOR
İlçedeki Devlet Hastanelerinde uzman hekim sıkıntısı yaşandığını, ancak Sağlık Bakanlığı’nın sözleşmeli Uzman Doktor ataması ile bu sorunun önüne geçildiğini anlatan Dr. Avcı, "Şu anda her devlet hastanesinde mutlaka bir veya iki uzman doktorumuz var. Yavaş yavaş özverili çalışmalarla tüm sıkıntıların önüne geçilecek." şeklinde konuştu.