BAYRAM İKRAMLARI ÖĞRENCİLERDEN
Erzurum Rıfkı Salim Burçak Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmet Alanı Mutfak bölümü öğrencileri, bayram öncesi aldıkları yemek ve tatlı siparişlerini yetiştirmek için büyük çaba harcıyorlar.
Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Semih Yılmaz, yaptığı açıklamada, mutfak bölümünde eğitimlerini sürdüren 14 öğrencinin atölye eğitimlerinde bayram ve doğum günü gibi özel günler için verilen yemek siparişlerini de yaptıklarını söyledi.
TÜRK MUTFAĞINI TANITIYORLAR
Haftada 3 gün Türk mutfağı yemekleri ve mutfak uygulaması derslerini atölyede uygulamalı eğitimle gören öğrencilerin dünya ve Türk mutfağından yemek çeşitlerini yapmayı öğrendiklerini anlatan Yılmaz, ''Öğrencilerimiz sipariş üzerine yaptıkları yemek ve tatlılardan da elde edilen gelirin yüzde 50'sini alıyorlar. Eğitimlerini sürdüren öğrenciler yaptıkları yemek ve tatlılar ile okul harçlıklarını çıkarabiliyorlar'' dedi.
HAFTADA 9 TEPSİ BÖREK YAPABİLİYORLAR
Meslek dersi öğretmeni Demet Kibaroğlu da öğrencilerinin genel kültür derslerinin yanı sıra haftada 3 gün meslek eğitimi aldıklarını ifade ederek, ''Öğrencilerimiz her türlü yemeği en iyi ve lezzetli şekilde yapmayı öğreniyorlar'' dedi.
Hijyenik ortamda özel kıyafetleriyle eğitim gören öğrencilerin haftada 9 tepsi börek yapabildiğini anlatan Kibaroğlu, bayram öncesi gelen yoğun tatlı ve yemek siparişlerini yetiştirmek için çaba harcadıklarını söyledi.
YEMEK FİYATLARI UCUZ
Bir tepsi börek ve baklavayı 25'en YTL'den yaptıklarını anlatan Kibaroğlu, bir kilo mantıyı 14, etli yaprak sarmasını 30, zeytinyağlı sarmayı da 25 YTL'den sattıklarını ifade ederek, ''İçli keteden kıymalı kol böreğine, Rus salatasından saray burmaya kadar 20 çeşit yemek, pasta, tatlı ve salatayı siparişe göre yaptıklarını anlattı.
Öğrenciler ise eğitim görmenin yanı sıra yaptıkları yemekler ile harçlıklarını çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ''Hem eğitim görüyor hem de para kazanıyoruz. Bundan daha güzel bir şey olmaz'' diye konuştular.