ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor Şanlıurfa maçını Hasova yönetecek
Erzurumspor Şanlıurfa maçını Hasova yönetecek
Kişi başına 85,7 bin TL kredi kullandık
Kişi başına 85,7 bin TL kredi kullandık
Aralık ayında en çok borsa kazandırdı
Aralık ayında en çok borsa kazandırdı
Okullar, yarıyıl tatiline Şenlik Haftasıyla girecek
Okullar, yarıyıl tatiline Şenlik Haftasıyla girecek
Gazze'de can kaybı 46 bini aştı
Gazze'de can kaybı 46 bini aştı
HABERLER>EKONOMİ
13 Haziran 2012 Çarşamba - 01:19

Aydemir: ‘Ülker’i rahmetle anıyoruz’’

Türk Gıda Sanayinin duayen ismi, hayırsever işadamı Sabri Ülker hakkın rahmetine kavuştu. Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydemir Yayımladığı başsağlığı mesajında, “‘Sabri Ülker Beyefendi, Türk Sanayisinde bir ufuktu. Öngörüleri, duruşu, fikirleri ve eserleriyle Türk Sanayisinde kalıcı bir yol haritası oluşturan, Türkiye’de sanayinin kimlik kazanması ve sanayi kuruluşlarının kurumsallaşması yolunda öncü olan Sabri Ülker Beyefendiye rahmet niyaz ediyor, ailesi, yakınları ve Türk Sanayi Camiasına başsağlığı diliyorum’ dedi.

Aydemir: ‘Ülker’i rahmetle anıyoruz’’

Gıda Sanayinin duayen ismi, hayırsever işadamı Sabri Ülker hakkın rahmetine kavuştu. Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydemir Yayımladığı başsağlığı mesajında, “‘Sabri Ülker Beyefendi, Türk Sanayisinde bir ufuktu. Öngörüleri, duruşu, fikirleri ve eserleriyle Türk Sanayisinde kalıcı bir yol haritası oluşturan, Türkiye’de sanayinin kimlik kazanması ve sanayi kuruluşlarının kurumsallaşması yolunda öncü olan Sabri Ülker Beyefendiye rahmet niyaz ediyor, ailesi, yakınları ve Türk Sanayi Camiasına başsağlığı diliyorum’ dedi.
SABRİ ÜLKER VEFAT ETTİ
Bisküvi ve çikolata sektörünün önemli markası Ülker'in kurucularından Sabri Ülker, hayatını kaybetti.
Yıldız Holding ve Ülker’in kurucusu, Ülker Onursal Başkanı Sayın Sabri Ülker hayatını kaybetti. 92 yaşında vefat eden Sabri Ülker’in cenazesi yarın (13 Haziran 2012, Çarşamba) Fatih Camii’nde öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Eski Kozlu Mezarlığı’na defnedilecek.
SABRİ ÜLKER KİMDİR?
Cumhuriyetin ilk kuşak sanayicilerinden, Türkiye’nin öncü girişimcilerinden Sabri Ülker, 1920 yılında Kırım’da doğdu. Ailesi 1929 yılında Türkiye’ye göç ederek İstanbul’a yerleşti.
Kadırga İlkokulu’na kaydolan Sabri Ülker, eğitim hayatı boyunca çalıştı. Daha ilkokul yıllarında yaz tatillerinde ağabeyi Asım Ülker ile birlikte Besler Bisküvi Fabrikası’nda çalıştı. İlkokuldan sonra İstanbul Erkek Lisesi’ne kaydoldu. Orta ikinci sınıfta iken parasız yatılı sınavını kazanarak Bilecik Lisesi’ne gitti. Ortaokulu Bilecik’te, liseyi Kütahya’da okudu. İdeali mühendis olmaktı. Ancak koşullar buna elvermedi. Yüksek öğrenim için Sultanahmet İktisadi ve Ticari İlimler Mekteb-i Âli’sine kaydolduğunda 2. Dünya Savaşı da başladı. Sabri Ülker, yüksek öğrenimini bitirdiğinde, savaş da sona erdi. Sabri Ülker, işte bu günlerde bisküvinin tadını unutan çocuklar için bisküvi üretmeye karar verdi.
1944 yılında Eminönü’ndeki Nohutçu Han’da küçük bisküvi atölyesini satın aldı. Ağabeyi Asım Ülker ve üç çalışanla birlikte 100 metrekarelik bu atölyede üretime başladı. Bu atölyedeki başarısının ardından 1948 yılında eski Sağmalcılar Köyü’ndeki Takkeci Camii’nin hemen yanında, bisküvi üretimi için bir fabrika kurdu; bisküvi kapasitesini üç katına çıkarttı. Ürünlerin nakliye farkı alınmadan, fabrika fiyatına esnafa ulaştırılmasını sağladı. Daha sonra bu bisküvi fabrikası Davutpaşa’daki yerine taşındı.
1970’te halka açık bir şirket olan Anadolu Gıda’yı Ankara’da kurdu. 1974’te Ülker’de ilk bisküvi ihracatını başlattı. 1979’da İstanbul’da kurulan ikinci fabrikayı çikolata üretimine tahsis etti. Aynı yıl, uluslararası firmalarla rekabet edebilmek için büyük bir öngörüyle Ülker’de Araştırma ve Geliştirme departmanını kurdurdu. 1980’lerden itibaren Ülker’in üretim çeşitliliğinin zenginleşmesini sağladı. Aynı senelerde Ülker’in dünyaya entegre olmasına önayak oldu. 1983’te BOPP ve oluklu mukavvayı üretim listesine ekletti. 1992’de bitkisel-endüstriyel yağ ve margarin sektörüne girme kararı aldı. 1996’da da süt endüstrisine girildi.
2000 yılında Ülker’in onursal başkanlığını üstlenen ve yönetimi Murat Ülker’e devreden Sabri Ülker, fikirleriyle topluluğa yol göstermeye devam ediyor. 1944 yılında Ülker markasıyla bisküvi üreterek başlayan süreç bugün Yıldız Holding bünyesinde devam ediyor. Yıldız Holding bugün bisküviden çikolataya, gazlı içeceklerden süt ve sütlü ürünlere, bebek mamasından kişisel bakım ürünlerine ve ambalaja kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Yurtiçi ve yurtdışında toplam 54 fabrikada üretim yapan Yıldız Holding şirketleri, sadece ülkesinde değil, bölgesinde de öncü kimliğini koruyor.
Sabri Ülker, Türkiye’nin eğitim altyapısını güçlendirmek ve ülkemizin sosyal gelişimine eğitim yoluyla da destek olan pek çok çalışmaya önayak oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile kurduğu işbirliğiyle ilköğretim okulu, endüstri meslek lisesi, yurt yaptırmanın yanı sıra, kütüphane ve bilgisayar laboratuvarları kurarak, ihtiyacı olan öğrencilere burs desteği sağlıyor.
Gelecek nesillere daha yaşanır bir Türkiye ve dünya bırakabilmek için sivil toplum kuruluşlarıyla koordinasyon içinde çalışmanın önemine inanan Sabri Ülker, TEMA Vakfı’nın kurucuları arasında yer alıyor. Ülker, TEMA’nın köylerin kalkınmasına yönelik projelerini destekleyen ilk kurum olma özelliğini taşıyor.

 
Camiler, çocuklarla şenlenecek
 
PMYO’da 10’uncu dönem gururu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Damlarkaya 13 Haziran 2012 Çarşamba 16:07

Allah gani gani arhmet etsin.Nur içinde yatsın.Mekanı cennet olsun.Âmin !.. Bu güzel ülkemizde 30 bin insana ekmek yediriyor.Bundan daha güzel ne olabilir? Bu 30 bin insan,3 kişiden 100 bin insan eder ki ne mutlu bu mübarek insana. Üreten,istihdam kapısı açan insanların ihtiyaçlarını gideren insan, ne mübarek bir insandır.Yüce Rabbimiz bunların sayı sını artırsın. Âmin !.. Ruhun şâd olsun ey müteşebbis ruhlu Sabri Bey!..Rahat uyu.Biz de Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah rahmet etsin ve razı olsun.Âmin!.. ************************************** İbrahim Kardeşimizden de Allah razı olsun. Böyle günlerde taziyesini yapıyor,seven insanların yanında oluyor, duymamazlıktan gelmiyor,insanlarla birlikte oluyor,bu büyük vatan evlatlarının çok kıymetli olduğunun vurgusunu yapıyor,onlar gibi olmayı öneriyor,insanları böyle olmaya,vatana ve millete faydalı olmaya çağırıyor.Çok teşekkür ederiz,bu halk insanımıza.

Yorumu oyla      6      4  
dursun hanoğul 13 Haziran 2012 Çarşamba 12:54

Allah rahmet etsin. Uzun bir ömür ve faydalı işler. İnşallah gittiği yerde de iyi bir karşılık bulacaktır. Allahın rahmet üstüne olsun.

Yorumu oyla      6      4  
Mahmut Salıcı 13 Haziran 2012 Çarşamba 12:52

Şahsen Ülker ürünlerini gözü kapalı alırım. Niye güven vermiş diye. bu yüzden bende rahmet niyaz ediyorum.

Yorumu oyla      6      4  
İhsan Bekiroğlu 13 Haziran 2012 Çarşamba 12:51

Ne güzel şeydir "iyi insan" olarak yaşayıp ölmek. Varsa arkandan ALLAH RAZI OLSUN diyenlerin doğru yaşamışsındır. Sabir Ülker de demek ki öyleymişki, İşadamları dernekleri doğudan batıya rahmetle anıyorlar.

Yorumu oyla      6      4  
13 Haziran 2012 Çarşamba 08:18

bi insan için en güzel şey sanırım, öldükten sonra tanımadığın insanların bile duasını almaktır...Allah cc gani gani rahmet eylesin...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA Erzurum’da toplandı
TRA1 (Erzurum-Erzincan-Bayburt) Düzey II Bölgesi Kalkınma Ajansı Haziran ...
TAG-İF tamamlandı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Ekonomi Bakanlığı’nın koordinasyonunda, ...
Tarım Kredi ziraat mühendisi alacak
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah ...
 
Kursiyer aşçılar lezzette yarıştı
Üretim-Satış ve Pazarlama Projesi (KİDEP) kapsamında aşçılık eğitimi alan ...
Sultan Sekisi’nde ‘Organik Tema’
Erzurum’un kalkınması ve gelişmesine yönelik önemli bir konunun gündeme ...
Kapanan şirket sayısı azaldı
2012 yılının ilk dört ayında Erzurum’da kapanan şirket sayısı geçen yılın ...
 
TÜBİAD’tan Erzurum Zirvesi
9 Haziran 2012 Cumartesi günü İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek, ...
Özel İdare sporcularını ödüllendirdi
İl Özel İdaresi Spor Kulübü forması ile başarıdan başarıya koşan atletlerin ...
380 kontenjana 4 bin başvuru
İzmir, Artvin ve Şırnak illerindeki cezaevlerinde boş bulunan 380 kişilik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Tanınmanın Tüneli
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Palandöken’in Bembeyaz Cazibesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
“Merhamet” Politikası ve Terör
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Kağıt gazete dönemi bitti!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva