AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Üretim-Satış ve Pazarlama Projesi (KİDEP) kapsamında aşçılık eğitimi alan kadınlar, tüm hünerlerini yemek sunum etkinliğinde gösterdiler.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce Kalkınma Bakanlığı-SODES Programı kapsamında hazırlanarak değerlendirmeye sunulmuş olan ‘Kadınların İstihdamına Destek İçin Eğitim-Üretim-Satış ve Pazarlama Projesine’ (KİDEP) start verildi. Erzurum Valiliği koordinasyonunda, Kalkınma Bakanlığı SODES programı ve Büyükşehir Belediyesi eş finansmanı ile fonlandırılmakta olan projenin uygulama süresi 1 yıldan oluşurken, projeyle kadın istihdam oranının artırılması planlanıyor. Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi Müceldili Konağı’nda aşçılık eğitimi alan kadınlar, tüm hünerlerini yemek sunum etkinliğinde gösterdiler.
Sunum etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, gelişmişliğin göstergelerinden biri olan kadınların istihdama katılım oranının Erzurum’da çok düşük olduğuna dikkati çekerek, bu oranın yüzde 3,11 ile Türkiye ortalamasının çok altında olduğu bilgisini verdi. Projede kadınların istihdam edilebilirliğine destek olma fikri ile yola çıkıldığını ve 30 kadına ev tekstili-mefruşat ve yemek-aşçılık ile ilgili eğitim verilmesinin planlandığını anlatan Küçükler, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Müceldili Konağı’nda aşçılık eğitimi alan kadınların usta birer aşçı haline geldiklerini söyledi.
YEMEK SUNUM ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ…
Kursiyer aşçılar tarafından hazırlanan ve dünya mutfaklarından örneklerin sunulduğu yemek sunum etkinliğine ilgi büyük olurken, maharetlerini sergileyen kadın aşçıları Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ün eşi Nihal Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in eşi Dr. Ayşenur Küçükler de yalnız bırakmadı. Bayan Öztürk ve Bayan Küçükler, açık büfe olarak ikram edilen yemekler arasında tercih yapmakta zorlanırken, kursiyer aşçıların mutluluğu görülmeye değerdi…
Osmanlı mutfağından İtalya’ya, Meksika mutfağından Fransa’ya varıncaya kadar çeşitli tatların beğeniye sunulduğu etkinliğin sonunda Başkan Küçükler, kursiyer aşçıları tebrik ederek, edindikleri pratik deneyimi mutlaka üretime ve katma değere dönüştürmeleri çağrısında bulundu.